Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: educació i societat : especulació i okupació
Trobada europea de centres socials
02 gen 2009
Postejat a Enfocant/net:
Els centres socials- en les seves diferents formes i declinacions- han estat els darrers vint anys una de les paraules comunes més significatives del moviment autònom a tota Europa. El fil rouge connectant múltiples experiències de nord a sud, d'est a oest ha representat la constitució d'espacis autogestionats- per la cultura, els drets i la socialització- com a contrapoders polítics capaços de desafiar l'hegemonia de l'estat, dels partits i del mercat. Des dels anys 80, el dret a l'habitatge, les cultures underground i les polítiques anti-jeràrquiques han estat els majors focus d'aquests espacis i els han portat a barrejar unes amb altres les contra-memòries que assetgen Europa i a experimentar nous camps de batalla pels drets socials i urbans, per l'emancipació i l'expressió política des de sota.



Les xarxes a nivell Europeu han estat creixent en els últims anys, permetent el desenvolupament de lèxics comuns, estratègies militants, intercanvi i crítiques constructives a més d'una coordinació translocal d'iniciatives per a una coordinació autònoma de lluites a una escala global. La combinació i composició de la diferència, l'habilitat de traduir experiències d'un indret a un altre i el respecte mutu han possibilitat la constitució d'enllaços permanents i aliances entre experiències i també la constitució (virtual i no virtual) d'espacis de coordinació amb geometries variables de participació.





Partint d'aquesta estratificació d'experiències, els projectes de centres socials emergents estan experimentant profundes mutacions, noves formes d'actuar a l'espai urbà. La metròpolis és avui un laboratori per a noves tipologies de centres socials: com universitats embrionàries de treballadors cognitius en el marc emergent de la producció de coneixement, com prototipus naixents de biosindicalism social en el nou marc del treball precari, no només per a l'autodefensa sinó també per a reclamar nous drets socials i urbans a la ciutat post-colonial i post-industrial; i finalment com processos autònoms intentant configurar noves formes d'organització cooperativa capaç de fer comú l'excedent subjectiu i capaç de resistir l'expropiació i expoliació en la composició contemporània del treball viu.



En aquest marc, diversos centres socials es van reunir el passat mes de juny a Ljubljana- al centre social Rog- per a una articulació preliminar d'una xarxa entre aquestes noves experiències. A la trobada de Ljubljana, més enllà de la connexió i l'intercanvi, vam sentir la necessitat d'obrir espais per a la discussió colectiva d'algunes qüestions. És per això que vàrem decidir organitzar dues trobades per a continuar avançant sobre les qüestions que es van discutir.



A la primera trobada, organitzada per Exit-Bcn i l'Ateneu Candela a principis de gener de 2009, discutirem noves formes de sindicalisme en el marc Europeu, i les estratègies dels projectes autònoms per als recursos i la recaptació de fons. A la segona trobada -la proposta és realitzar-la a la primavera de 2009 a Roma- discutirem xarxes d'auto-formació i l'emergència d'univesitats lliures. Finalment serà l'espai per a discutir i inventar perspectives per al treball en xarxa i formes de xarxa de cooperació entre espais autònoms.
Mira també:
http://exit-bcn.blogspot.com
http://exit-bcn.blogspot.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Trobada europea de centres socials
02 gen 2009
y sigue dejando bien claro quien eres en el nick.
Re: Trobada europea de centres socials
03 gen 2009
Estaría bien utilizar un lenguaje menos "filosófico-entendidillo-formal" para llegar un poco mas a la gente.

Seguro que se puede explicar lo mismo sin soltar una chapa llena de terminos complejos, sin necesidad de provocar el aburrimiento y sin aparentemente requerir que todos hayamos pasado por alguna carrera de filosofía y letras, en la que nos habrán explicado los terminos complejos de enterado-alternativo, sin los cuales no tenemos nada que aportar.
Re: Trobada europea de centres socials
03 gen 2009
Es que con ese lenguaje es que pueden cobrar la subvención...
Re: Trobada europea de centres socials
06 gen 2009
es que, es que, es que... es que te van a dar una subvención a ti por tartamuda o es que eso es todo lo que das de sí, hija mía?

re: a uno cualquiera: eso mismo que acabas de escribir, se lo dices a karl marx en un mail por haber escrito "el capital", que está lleno de "términos complejos"; veamos qué te responde. Te paso su contacto:

karl_marx ARROBA elcapital.net

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more