Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
Resposta de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
30 des 2008
Resposta de l'Ateneu Llibertari del Berguedà a una nova intoxicació mediàtica
carta.jpg
Ateneu Llibertari del Berguedà
El passat dia 25 de desembre, a la nit, una persona de lâAteneu Llibertari del Berguedà va rebre la carta adjunta.
Davant dâaquest escrit volem aclarir que lamentem el fets ocorreguts a Cal Okupi, com també lamentem els ocorreguts a la Plaça Maragall posteriorment (i sâhauria de donar per fet),malgrat que no coincidim amb el relat subjectiu dels fets. Així com lamentem profundament les dinàmiques que fa temps es donen a Berga entre colâ¢lectius.
Considerem que les maneres, el llenguatge i lâactitud que demostra la carta per a res és la millor manera de resoldre conflictes. Creiem que és un problema individual dâarrel colâ¢lectiva fruit de les dinàmiques esmentades. Ens preocupa que un escrit sorgit de qui sorgeix utilitzi el llenguatge i les maneres del poder: amenaces, ultimàtums...per gestionar un problemàtica dâun fet que ens és aliè i que,com ja hem dit, lamentem. No hem acceptat, acceptem ni acceptarem que ningú ens EXIGEIXI com hem dâactuar davant dâ un fet com aquest i per tant no hem acceptat ni plaços ni xantatges. Tot i així, persones del nostre colâ¢lectiu han volgut parlar personalment dâaquest fet per poder aclarir i trobar-hi una possible solució colâ¢lectiva. La resposta ha estat unívoca: només sâacceptava la submissió a les exigències de la carta adjunta. La no acceptació dâaquesta manera de fer ( o xantatge, segons com es miri) significava âveure amb bons ulls i tolerar lâagressióâ?. No considerem que aquesta postura expressada en la missiva sigui la millor manera dâaturar aquestes dinàmiques; és més, ens sembla seguir en lâespiral que ens ha portat a aquesta situació. Ens reafirmem en aturar la pràctica del confusionisme i la difamació pública que ve esquitxant les persones i colâ¢lectius berguedans i que ens aboca al ridícul colâ¢lectiu. Qui hi guanya en tot plegat?
Per part nostra, ens agradaria tancar amb aquests temes, per dedicar-nos a qüestions més constructives.
Salut!
LâAssemblea 29/12/08

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Resposta de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
30 des 2008
Una pegunta innocent. Dels fets explicats per la gent de Ka N'Okupi, quins són reals?
Per què no busqueu algú que faci de mediador? Segur que a l'institut de Berga n'hi ha algun. Això ja ha passat a altres llocs i ha acabat molt malament, mireu sinó Terrassa, on uns moviments diversos i amplis s'han malmès per imbecil·litats d'aquest tipus. Us imagineu què passaria si ara un berguedà, del sector que fos, acabés a la presó? Uns li donaríeu suport i els altres, no. A Terrassa aquest algú es deia Laura Riera i ara els moviments estan tan trencats que la patronal i els fatxes campen lliurement per tota al ciutat. La policia és prou intel·ligent per utilitzar el que sigui. Que cadascú assumeixi el que calgui però arregleu-ho, pel bé vostre i de tots els altres.
Re: Resposta de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
31 des 2008
Tens tota la raó, però el propi ateneu ha intentat fer de mediador i ha estat rebutjada aquesta mediació pels quals exigeixen i ordenen.
Sindicato Sindicat