Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Cròniques de cooperants des de Gaza
28 des 2008
Els dies 27 i 28 de desembre l'exèrcit israelià ha atacat la població de la franja de Gaza i ha assassinat, com a mínim, 280 persones i n'ha ferides prop d'un miler.
Per conèixer més de prop el que està succeint i per entendre la situació actual del conflicte que pateix el poble palestí, LA FÀBRICA us proposem alguns enllaços i textos. També hem traduït diverses cròniques que han enviat cooperants internacionals que estan actualment a Gaza.

A més, us informem de la convocatòria de concentracions a Barcelona (dilluns 29 a les 7 del vespre al número 31 de la travessera de Gràcia) i València (dimarts 30 a les 7 del vespre a la plaça de la Verge).
CRÒNIQUES DES DE GAZA:

Cooperants i activistes del Moviment Internacional de Solidaritat estan sent testimonis dels atacs de l'exèrcit israelià sobre la població de la Franja de Gaza. Aquests testimonis tenen una rellevància especial, ja que durant els darrers mesos l'exèrcit israelià ha denegat l'entrada a nombrosos mitjans de comunicació i agències internacionals de cooperació.

Hi ha pocs testimonis de la massacre que s'està vivint. Alguns d'ells són els integrants del projecte: "Free Gaza", (www.freegaza.org) un grup d'observadors internacionals de drets humans, polítics, membres de diverses ONGs i periodistes que han obert, amb el suport de centenars de donacions de tot el món, una via humanitària per mar per tal de connectar Xipre amb el port de la ciutat de Gaza. A través d'aquesta via lliuren medicaments als hospitals de la franja i intenen sensibilitzar la comunitat internacional sobre les conseqüències humanes del bloqueig de Gaza:


"Durant els atacs, estava al carrer Omar Mukhtar i he estat testimoni de com un llanzça-granades queia a 150 metres de mi. Hi havia gent intentant socórrer les víctimes d'un altre atac, i el llança-granades ha atacat els voluntaris que socorrien als ferits. La situació als hospitals és dramàtica. Ambulàncies, camions i cotxes estan treballant en el trasllat dels ferits als hospitals i alhora alliberen llits als hospitals traslladant malalts a casa seva. Al dipòsit de cadàvers no hi ha espai. Hi ha manca de sang per a fer transfusions. Acabo d'adonar-me que entre tots els civils assassinats avui hi havia la mare d'un bon amic del camp de Jabalya."

Eva Barlett (Canadà), del Moviment Internacional de Solidaritat.


"Tots els hospitals de la franja de Gaza estan saturats de ferits, i no hi ha ni medicines ni capacitat per a tractar-los. Avui estem assistint a crims contra la humanitat i a una violació sistemàtica dels Drets Humans. El món ha d'actuar ara i intensificar les crides al boicot, a la desinversió i a les sancions contra Israel; els governs han de passar de la condemna d'aquests atacs a obligar a Israel a acabar amb el bloqueig de Gaza."

Alberto Arce (Estat espanyol), del Moviment de Solidaritat Internacional


"El dipòsit de cadàvers de l'Hospital de Shifa no té espai per als cadàvers que van arribant. Hi ha parts de cossos distribuïts per tot l'hospital"

Dr. Haidar Eid, (Palestí, de Sud-àfrica), professor d'Estudis culturals i socials de la Universitat AL Aqsa de Gaza.


"Les bombes van començar a caure quan els nens estaven tornant de l'escola. Vaig sortir a fora i em vaig trobar un nena terrorizada de tot just 5 anys que va saltar als meus braços."

Sharon Lock (Austràlia), del Moviment de Solidaritat Internacional


"És terriblement trista. Aquesta massacre no portarà seguretat ni permetrà formar part a l'Estat d'Israel de l'Orient Mitjà. Les crides a la venjança ja se senten pertot arreu".

Dr Eyad Sarraj- President del Centre de Salut Mental de la franja de Gaza.


"Mentre parlo, ells han esfondrat un edifici a 200 metres d'aquí. Hi ha fum pertot arreu. Aquest matí he estat a l'edifici del costat d'on viu en Rafah, que ha estat destruït. Dos excavadores estaven netejant la zona. Pensaven que ja havien trobat tots els cossos però quan hem arribat, n'han trobat un més".

Jenny Linnet (Regne Unit), Moviment de Solidaritat Internacional.
Mira també:
http://www.fabrica.cat/index.php?option=com_content&task=view&id=445&Itemid=1

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat