Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Concentración solidaria con la revuelta griega y lxs detenidxs en Barcelona
28 des 2008
Unas 150 personas se han concentrado a las 17h en pl Universitat, bajo una gran presión policial.
DSC_2128web.jpg
A pesar del acoso policial sufrido por lxs manifestantes una semana antes en las convocatorias de solidaridad con la revuelta griega, unas 150 personas han acudido a la convocatoria de éste sábado a las 17h en pl universitat.

Se han encontrado, de nuevo, con un gran acoso policial, que había tomado las salidas del metro, registrando mochilas e intimidando a todas las personas "sospechosas" de acudir a la concentración.

Para hoy había 2 concentraciones convocadas en barcelona en solidaridad con la revuelta griega y las personas detenidas tanto en Grecia como en el estado español. Sin embargo, sólo se ha tenido constancia de que la de las 17h ha sido organizada por un grupo de personas. De hecho, lxs organizadorxs de ésta han llamado a no acudir a la convocatoria de las 20h, difundida sólo a través de la publicación abierta de indymedia.

Tras algo más de una hora de concentración y el gran acoso policial, se ha decidido dejarlo sólo en concentración, y se ha desconvocado.

Sin embargo, se ha querido demostrar que la presión policial y el acoso que han sufrido todas las movilizaciones en solidaridad con la revuelta griega no logrará desmovilizar.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Concentración solidaria con la revuelta griega y lxs detenidxs en Barcelona
28 des 2008
Un antigo lema decía "imaginación al poder". Podemos manifestar nuestra solidaridad con Grecia pero también aprender de su revuelta, de las múltiples formas en que los jóvenes griegos muestran su "apoptisis" (escupen) al plato que se les presenta como futuro.
Es importante es tener una vida creativa y sin miedo. Si nuestro miedo es "su" fuerza, ¡ya han perdido!
Re: Concentración solidaria con la revuelta griega y lxs detenidxs en Barcelona
28 des 2008
en Grecia toda la sociedad está volcada a la revuelta, lxs anarquistas, estudiantes i profesores, obreros, partido comunista, anarcosindicalistas, etc.
su situación es distinta a la nuestra (aún nos queda mucho trabajo de base por hacer), allí estan ocupando ayuntamientos, universidades, etc.
aquí la política de izquierda (y de hecho es bastante general en Europa) se abandonó a métodos políticamente poco efectivos y dejó de lado el trabajo más social y, ahora se acusa una carencia de base y capital social.
en fin camaradxs, creo que hay que replantearse bastantes cosas.

Buen post! Grácias compas dl colectivo Apoptosis. Eso está bién, aún hay que escupir mucho y hay que crear nuevas maneras de hacerlo, cada unx a su manera, que permitan nuestro crecimiento y el de nuestrxs barricadas. la vida es un lienzo blanco q nos han puesto xa ensuciar, pintar de todos los colores, repintar, mojar, secar, desgarrar, besar, vomitar u refinar. Y miedo, nunca más!!
"ja no ens alimenten molles, volem el pa sencer"
Re: Concentración solidaria con la revuelta griega y lxs detenidxs en Barcelona
28 des 2008
Que el acoso no lograra desmovilizarnos? pues parece que si que lo logró.
Que se desconvocó la de las 20:00? pues ya me direis como porque yo no me enteré.
Esto me suena a lavado de cara de un nefasto poder de convocatoria.
A las 17:00 que no llovia aun apareció alguien pero en cuanto cayeron 4 gotas todos en casita no vaya a ser que encojamos.
Tanto llenarse la boca con palabras como luchemos y luego nada de nada.
Respecto a la policia, yo vi que habian los mismos de siempre y haciendo filtros como hacen SIEMPRE!! asi que nadie trate de venderme esa moto.
No vino ni el tato y punto.
Re: Concentración solidaria con la revuelta griega y lxs detenidxs en Barcelona
28 des 2008
ahier no tuvo el éxito que podía haber tenido, muy bién. los que lo organizan ya aprenderán de los errores y la próxima vez se organizará mejor. ok? todxs sabemos lo que pasó y punto. el compañero quería decir que con la represión no conseguirán quitar la convicción y ganas de movilizarse de la gente. que ahier no funcionó la movilización tan bién como podía haber ido, quizás, pero fue debido a varias circunstancias que conocemos de sobra y eso no significa nada. así que no nos lamentemos y k tome nota de lo ocurrido quién deba hacerlo.

saludxs!
Re: Concentración solidaria con la revuelta griega y lxs detenidxs en Barcelona
28 des 2008
I per què hi havia dues convocatòries? Anem tant sobrats que en podem fer dues? A Grècia en feien tres i quatre ahora, i hi anaven multituts a totes, però no estem a Grècia...

La de les 20h estava clar que era fantasma, la de les 17h alemnys tenia una penya al darrera, així que prou de recriminar que no hi anés ningú a les 20h. PROU de convocatòries fantasma: aquí s'hauria de pensar a indymedia, el col·lectiu editorial hauria de pensar bé què fer en aquests casos, i no prendre la solució del "ni chicha ni limoná" i pensar de la comlumna central les dues, hòstia: la seva feina hauria d'haver estat comprovar que en els darrers dies la única verosímil i convocada per algú en concret, amb pàgina web i tot, era la de l'assemblea de solidarxs amb la revolta grega: així ho deien vàries altres pàgines web alternatives. Jo tenia l'esperança que indymedia acabés fent-ho, però no, va penjar les dues...

No cal reprimir la possibilitat de convocatòries ràpides (com per exemple la de la concentració d'ahir a Pça Sant Jaume pel bombardeig assassí dels israhellians: per cert, hi va anar algú?), pèro quan no hi ha tantes presses i es porta una setmana amb la confusió 17h, 20h, la meva opinió és que el col·lectiu editorial d'indymedia hauria d'haver optat per censurar la convocatòria de les 20h, perquè no estava recolzada per cap col·lectiu (encara que hi hagi un cartell), perquè la majoria de mitjans acabava parlant només de la convotaròria de les 17h, i per facilitar la unitat en una lluita que tant costa com aquesta, en que hi va tant poca gent.

La mani del dissabte anterior va patir una repressió i un terror tan terrible, que molta gent amb la que parlava em deia que havia estat a punt de no venir a la concentració (de les 17h), al que ajudava la confusió de convocatòries. Imaginem llavors, quanta altra gent s'haurà quedat a casa (en sé d'alguna també) per la mandra a enfrontar-se a uns mossos molt xungos en una convocatòria molt confusa en que et jugues la pell, al cap i a la fi, i sense acabar de veure-hi la utilitat... Perquè aquesta és la cosa: amb la repressió del dissabte passat, hi havia més por però també més ràbia, i això és el que s'ha de capitalitzar; però la puta confusió de convotaròries.

Una altra cosa que em fa pensar: un company grec feia paròdia de l'espontaneïsme anarquista "espanyol" o "català" o el que sigui, aquell que creu en el geni improvitzador llatí per tirar endavant iniciatives... Venia al cas per la seva pregunta als organitzadors de si tenien panfletillos per repartir i de la cara amb què el van mirar, com si fos una aberració. Fa pensar en l'insurrecionalisme naïf i cansí d'alguns... A Grècia s'organitzen hòstia!! I prou de tonteries de que la organització és autoritària... Aquí tenim el resultat!!

Endavant al penya de l'assemblea, tot el respecte perquè almenys hi havia un comunicat, que es va llegir, hi havia pancartes un megàfon i després, sobretot, responsabilitat per la resta de la penya, per desconvocar quan era un perill fer quelaseovl cosa en aquella situació i amb tan poca gent, i per deixar clar que no eren responsables de l'altra convocatòria. Però a veure si s'organitza alguna cosa més la propera vegada!! Una mica de creativitat, del que n'estan desbordants ara a Grècia, com veiem en les traduccions i en el que ens fan arribar les companyes i companys que han estat ara per allà!!

Organització, creativitat, només així es podrà fer visible la solidaritat amb Grècia, que és molt més gran del que ens pensem!!

Salut!
Re: Concentración solidaria con la revuelta griega y lxs detenidxs en Barcelona
28 des 2008
Organizacion y asambleas de base!!! despues a luchar en condiciones...
Tenemos que poner mas enfasis en crear el tejido social que queremos que gobierne en una sociedad futura. Tenemos que crear asambleas de base (no de comunistas, indepes, anticapitalistas...); por ejemplo en Sabadell en los institutos MAES (creciendo cada vez más y concienciando a la gente, ahora la ALEC (lo mismo pero en Cerdanyola).
Los estudiantes de Secundaria de estas localidades van por buen camino.
La gente "no concienciada" ve con buenos ojos a las asambleas de base, ya que luchan por la conquista de derechos, derogaciones de leyes, etc. Se les escucha y pueden dar su opinion.
Si vamos directamente las organizaciones a intentar mover a la gente "normal", no conseguiremos nada.
Tenemos que crear ese tejido social de asambleas y alli poder llevar nuestras propuestas revolucionarias ique sean escuchadas con detenimiento, no como pasa ahora que sudan de nosotros...
Menos sectarismos de organizacions y más enfasis en los organismos de base... k son el futuro!
Indirectament cuanto crece el movimmiento asambleario de base, tambien crecen las organizacionesanticapitalistas. No tengamos como primer objetivo el que nuestra organizacion sea la que gane mas militantes, porque pasara todo lo contrario... Si creamos asambleas de base, ganaremos en numero de militantes todas las organizaciones. Asi que menos sectarismos y a crear asambleas de base alli donde podamos. Y ORGANIZACION!!!
Ya vasta de individuos anarquistas, comunistas, anticapitalistas, que se llenan la boca pero despues no se organizan: son antiorganizacion, antisindicato, antiasambles (no quiero generalizar) Sin organizacion mirar lo que nos pasa...
Ya basta de tonterias!!!
Re: Concentración solidaria con la revuelta griega y lxs detenidxs en Barcelona
28 des 2008
totalment d'acord amb el del treball de base, però una mica de lectura pública al carrer de literatura de Malatesta o Stirner no faria mal a ningú, així com mantenir viu el treball educatiu de Ferrer i Guàrdia o Salvador Seguí, d'altres tipus com Juan Oliva Moncasí, Paulí Pallàs, Ramon Murull, Ramón Sempau, Salvador Planas y Virella o Santiago Salvador
jajaja
és broma, estic d'acord en que cal crear noves estructures d'autoafirmació, negociació, etc. adaptades al context actual.
Re: Concentración solidaria con la revuelta griega y lxs detenidxs en Barcelona
28 des 2008
I per què hi havia dues convocatòries? Anem tant sobrats que en podem fer dues? A Grècia en feien tres i quatre ahora, i hi anaven multituts a totes, però no estem a Grècia...

La de les 20h estava clar que era fantasma, la de les 17h alemnys tenia una penya al darrera, així que prou de recriminar que no hi anés ningú a les 20h. PROU de convocatòries fantasma: aquí s'hauria de pensar a indymedia, el col·lectiu editorial hauria de pensar bé què fer en aquests casos, i no prendre la solució del "ni chicha ni limoná" i pensar de la comlumna central les dues, hòstia: la seva feina hauria d'haver estat comprovar que en els darrers dies la única verosímil i convocada per algú en concret, amb pàgina web i tot, era la de l'assemblea de solidarxs amb la revolta grega: així ho deien vàries altres pàgines web alternatives. Jo tenia l'esperança que indymedia acabés fent-ho, però no, va penjar les dues...

No cal reprimir la possibilitat de convocatòries ràpides (com per exemple la de la concentració d'ahir a Pça Sant Jaume pel bombardeig assassí dels israhellians: per cert, hi va anar algú?), pèro quan no hi ha tantes presses i es porta una setmana amb la confusió 17h, 20h, la meva opinió és que el col·lectiu editorial d'indymedia hauria d'haver optat per censurar la convocatòria de les 20h, perquè no estava recolzada per cap col·lectiu (encara que hi hagi un cartell), perquè la majoria de mitjans acabava parlant només de la convotaròria de les 17h, i per facilitar la unitat en una lluita que tant costa com aquesta, en que hi va tant poca gent.

La mani del dissabte anterior va patir una repressió i un terror tan terrible, que molta gent amb la que parlava em deia que havia estat a punt de no venir a la concentració (de les 17h), al que ajudava la confusió de convocatòries. Imaginem llavors, quanta altra gent s'haurà quedat a casa (en sé d'alguna també) per la mandra a enfrontar-se a uns mossos molt xungos en una convocatòria molt confusa en que et jugues la pell, al cap i a la fi, i sense acabar de veure-hi la utilitat... Perquè aquesta és la cosa: amb la repressió del dissabte passat, hi havia més por però també més ràbia, i això és el que s'ha de capitalitzar; però la puta confusió de convotaròries.

Una altra cosa que em fa pensar: un company grec feia paròdia de l'espontaneïsme anarquista "espanyol" o "català" o el que sigui, aquell que creu en el geni improvitzador llatí per tirar endavant iniciatives... Venia al cas per la seva pregunta als organitzadors de si tenien panfletillos per repartir i de la cara amb què el van mirar, com si fos una aberració. Fa pensar en l'insurrecionalisme naïf i cansí d'alguns... A Grècia s'organitzen hòstia!! I prou de tonteries de que la organització és autoritària... Aquí tenim el resultat!!

Endavant al penya de l'assemblea, tot el respecte perquè almenys hi havia un comunicat, que es va llegir, hi havia pancartes un megàfon i després, sobretot, responsabilitat per la resta de la penya, per desconvocar quan era un perill fer quelaseovl cosa en aquella situació i amb tan poca gent, i per deixar clar que no eren responsables de l'altra convocatòria. Però a veure si s'organitza alguna cosa més la propera vegada!! Una mica de creativitat, del que n'estan desbordants ara a Grècia, com veiem en les traduccions i en el que ens fan arribar les companyes i companys que han estat ara per allà!!

Organització, creativitat, només així es podrà fer visible la solidaritat amb Grècia, que és molt més gran del que ens pensem!!

Salut!
Re: Concentración solidaria con la revuelta griega y lxs detenidxs en Barcelona
28 des 2008
Ayer un fracaso, aún no he entendido por que desconvocaron la manifa a las 8 de la tarde. O se organiza mejor o mejor hacer otras acciones descentralizadas. UN CERO PARA LA ORGANIZACIÓN!!!

Salut i anarquia!!!
Re: Concentración solidaria con la revuelta griega y lxs detenidxs en Barcelona
28 des 2008
Parece que el INTERNET es el único sitio donde la gente expresa su opinión...pero olvidamos que la opinión es algo personal y no tiene necesariamente ser ni la única ni la absoluta verdad. Parece que tenemos en nuestras manos una herramienta que todavía no sabemos utilizar bien.
Todos estos días de diciembre revoltoso griego aquí en Barcelona mucha gente ha querido expresar su apoyo. Algunxs han elegido bajar en la calle y manifestar su rechazo al existente, algunxs otrxs han elegido la acción directa y el sabotaje. Otrxs han elegido la fuerza de la palabra publicando textos de análisis crítica.
Hay gente que (imagino con toda buena intención) ha querido convocar de forma personal y autónoma concentraciones y manifestaciones en lugares públicos y centrales. Las iniciativas personales son importantes y necesarias pero pueden provocar confusión cuando el único canal de comunicarlas es el INTERNET.
De lo que personalmente entendí la asamblea que convoco la manifestación de las 17 h del 27 diciembre en placa universidad no desconvoco la manifestación de las 20h del mismo día y lugar. Simplemente se ha querido distanciar de convocatorias donde no hay una mínima organización entre personas reales y no cibernauticas y cosas mínimas pero básicas como una pancarta textos contra informativos para distribuir a la gente en la calle, un grupo de apoyo legal etc.
Es verdad que necesitamos replantear las cosas, compartir críticas y opiniones sobre nuestras respuestas en la calle, pero el Internet no es el sitio más adecuado para hacerlo. Si alguien tiene dudas o sugerencias puede compartirlas con personas reales, pero esto si que toma parte activo. Es siempre fácil criticar pero es más difícil implicarse realmente y formar parte de las cosas.
NOS VEMOS EN LAS CALLES EN LOS BARRIOS Y EN LAS PLACAS…
VOLVEMOS A TOMAR NUESTRAS VIDAS!!!
Re: Concentración solidaria con la revuelta griega y lxs detenidxs en Barcelona
28 des 2008
i pq un dia no organitzem una performance urbana oberta a tota veu crítica amb voació escènica jaja.

hauríem d'aprendre tmb d la lluita italiana dels 70.
Re: Concentración solidaria con la revuelta griega y lxs detenidxs en Barcelona
28 des 2008
pero de que organizacion hablas, sino existia,

son manis de mierda, yo i muchos mas nos engamos a participar en movidas asi, para eso me voy directo asla comisaria
Re: Concentración solidaria con la revuelta griega y lxs detenidxs en Barcelona
28 des 2008
només cal revisar la nostra història local i podem veure que sempre hi ha hagut accions espontànies i crides a la revolta d'aquest tipus. jo no sé d que us estranyeu tan. és cert que la seva utilitat és limitada i que poden fer força mal al moviment, donat que no es defineixen políticament i la gent perd la referència. ara bé, no oblidem el motiu pel qual lluitem i que qualsevol iniciativa és bona. el pròxim cop ja ho muntaran millor.
merci i salut!
Re: Concentración solidaria con la revuelta griega y lxs detenidxs en Barcelona
28 des 2008
només pel desplegament policial que van tindre que fer per les 2 manis va valer la pena. Un elicopter vigilant una pancarta penjada que diu policia asesina mostra als barcelonins de forma directa l'estat policial en que vivim.

I menys dir ja ho montaràn millor i més ajudar a montar-lo millor, :).
Re: Concentración solidaria con la revuelta griega y lxs detenidxs en Barcelona
28 des 2008
jajaja bona bona

jo ara mateix estic molt lluny de Barna, però ja estaré atent al k passi i intentaré ajudar en el q pugi kuan sigui necessari :) sempre apunt! :)
Re: Concentración solidaria con la revuelta griega y lxs detenidxs en Barcelona
28 des 2008
va se patètic..estem acomodats, s'ha perdut l'esperit combatiu i lluitador de debò, els de les guerrilles i els kokos...a la que veiem a les furgos blaves dels gossos ens entra cagalera, només si son un miler anem enadavant. Em d'apendre tant de grecs i italians, aquests si que no es tallen un pel i a més quatre gotes d'aigua no els afecten...salut i revolució de debò
Re: Concentración solidaria con la revuelta griega y lxs detenidxs en Barcelona
28 des 2008
Pobre anarquisme autòcton, en mans de qui has quedat!

Realment petètic l'espectacle d'aquests dies. Convòcatories fantasmes, "insurreccionalistes" organitzant-se per internet, queixes infantils...

De veritat que m'entristeix.
Re: Concentración solidaria con la revuelta griega y lxs detenidxs en Barcelona
29 des 2008
bufff benvingut a la realitat del que som...
Imaginacion en accion
29 des 2008
Potser us agradarà veure aquest vídeo sobre la protesta social a Atenes contra la indústria del nadal:

http://www.youtube.com/watch?v=AHtWjqMtsKw

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more