Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Últimas noticias desde Grecia
24 des 2008
a33_17303569.jpg
La asamblea, día 22-12-08, de la Facutlad de Derecho decidió continuar con la ocupación del edificio.

Barrio de �limos (Atenas): Entre las 11,00 y 12,00 de esta mañana compañeros ocuparon el centro cultural del ayuntamiento. Recuperaron el equipo de sonido del Ayuntamiento donde leyeron texto con las decisiones de la iniciativa ciudadana del barrio: Libertad de lxs detenidxs, Que retiren las armas del cuerpo policial, Que retiren la ley antiterrorista.

Ciudad de Vólos: Ayer un grupo de personas ocupó las oficinas del diario local "Zesalía". También por la noche realizaron una intervención en un espectaculo teatral. Libertar sin cargos a todxs lxs deteidxs. Esta mañana se ocupó una emisora de radio, durante media hora, donde se leyeron varios textos y exigiendo la libertar para todxs lxs detenidxs. Para el Sábado, 27-12-08, esta convocada una manifestación en la misma ciudad.

Barrio de Néa Filadélfia (Atenas): Mas de 300 personas participaron en la manifestación que convocó el Centro Cultural Ocupado del barrio. Se realizaron pintadas en varios bancos y se destruyeron 3 camaras de vigilancia. Poco antes de acercarse la mani en la comisaría del barrio, aparecieron los antidisturbios y la gente empezó a tirarles huevos, naranjas. Antes ese "ataque brutal" con frutas y verduras las policia contestó con gases lacrimogenos! La manifestación volvió al centro Ocupado, donde los antidisturbios se acercaron a unos 15 metros. Pero los compañeros con la ayuda de varios vecinos, que habían salido a los balcones gritando y tirandoles cosas, consguieron que se retirasen los antidisturbios. Luego, en la ocupación se realizó una asamblea popular con la participación de mas de 100 personas.

Ateas, 23-12-08: Mas de 5.000 personas participaron en la manifestación que convocaron los departamentos ocupados y otras asociaciones estudiantiles.
Mira també:
http://grecia-libertaria.blogspot.com/2008/12/ltimas-noticias.html
http://grecia-libertaria.blogspot.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Últimas noticias desde Grecia
24 des 2008
Estan jugant a la estratègia del desgast. Com que aquesta revolta no té un programa de demandes concretes darrere,es manté només per la reproducció de la violència, i per la suma d'altres sectors socials. Però jo personalment li veig algunes coses que em fan creure que no seguirà gaire més endavant (no en quant a perllonament d ela violència sinó a assoliment d'algun objectiu):

-La primera, ja le dit, manca d'un projecte que es pugui visualitzar com a tal.

- La segona, la utilització d'això per fer proselitisme ideològic. Renunciar a l'assumpció de revolta POPULAR o juvenil i donar-li el caràcter de anarquista. Això implica conseqüentment la pèrdua de legitimitat social, ja que no és "el poble" (o una part d'ell), sinó una fracció molt minoritària (els mitjans sempre busquen això, parlar de anarquistes, antisistema, okupes, indepes, per tal d'estigmatitzar-los i legitimar la posterior repressió contra ells. En aquest cas han caigut de 4 grapes a la trampa.)

- Nula capacitat de l'anarquisme per una mínima política d'aliances. A quins sectors esperen arribar? perquè si tots els que no són ells, són "contra ells", més del 99% de la població grega són enemics potencials (inlosos altres que també es declaren anticapitalistes.)

En fi...

PS: Indy sembla un tele aquests dies, on quan tenen una notícia important intenten oferir molts cops diversos temes/anècdotes/vivències etc. entorn la notícia per intentar transmetre aquesta sensació (ex. atemptats d'ETA, quan entrevisten als veïns del mort que afirmen que era "mu buena persona" i tota la pesca)
Re: Últimas noticias desde Grecia
24 des 2008
Coincideixo en part amb el comentari anterior. Si hagués un projecte clar s'ocuparien ajuntaments, comisaries i casernes, centres de treball, emisores de televisió i ràdio, diaris, és a dir, es prendria el control de llocs estratègics. Però si no es fa això, al final tot quedarà en no res. Només cal que el govern esperi a que la gent es cansi.
Re: Últimas noticias desde Grecia
24 des 2008
Quants prejudicis i quanta poca informació del què està passant a Grècia, et per el teu rebuig visceral (no argumentat) a l'anarquisme que no fa honor precissament al nick que t'has posat...

1)Manca de projecte? No és cert, hi ha vàries assemblees de veïns que ja han redactat propostes que va des de la dissolució del cos d'antidisturbis, fins a mesures concretes de distribució de la riquesa als barris, menjadors populars, participació veïnal en la presa de decisions etc.

2) La clàssica acusació, ambigua on n'hi hagi, d' "oportunisme". la realitat és que el jove agradi, o no, era simpatitzant anarquista. La flama, per tant, la van encendre els seus companys d'idees (fet totalment normal o no hagués passat el mateix s'hi hagués estat d'una altra branca de l'esquerra?). Per altra banda s'ha dit nombroses vegades que és una lluita de bona part del poble sense adscripció ideològica prèvia i no enquadrat en la vella estructura partit-sindicat. Ells están adoptant formes d'organització "anarquistes" però no a l'anarquisme com a ideologia. Als Ajuntaments auto-organitzats no s'ha d'haver llegit les obres completes de Bakunin, Kropotkin i Proudhon per participar-hi. No sé si m'entens...

3)Però que dius? Si estan treballant conjuntament amb veïns, precaris, immigrants i altres sectors de l'esquerra radical. No saps ni què dius, només ho dius pels teus prejudicis anti-anarquistes i prou. Fes-t'ho mirar.

Mira tiu tu si que mires la tele es nota per com t'has empassat lo de minoria radical. Millor que reflexionis o passis de dir quelcom per cagar-la. Els companys llibertaris grecs estan lluitant millor que ningú. Auesta es la realiat.
Re: Últimas noticias desde Grecia
24 des 2008
En vez de Espartaco, te podrías apodar 'Agorero', que te quedaria mucho mejor con el 'contenido' de tu comentario.
Es más, cuando te maten a sangre fria a un hijo o a un hermano, te pones a las ordenes de cualquier popecillo de la 'vanguardia obrera marxista', que los hay a patadas y esperas sus instrucciones. O mejor aun; se lo cuentas a la gente que lucha en las calles de Atenas.
Tu desafortunado ejemplo ironizando sobre 'lo buenos que eran los que mató ETA'... te delata bastante.
Quizás fuera mejor que depositaras tu 'critica marxista' en los foros de 'Estat Català' o similares, que te haran mas caso que aqui.
Re: Últimas noticias desde Grecia
24 des 2008
Joder l'altra que encara s'ha aasabentat menys !

1) S'han Ocupat Ajuntaments ! El de Ayios Dimitros i el de Peristeriou permanentment. altres temporalment com el de Jalandri Ionannina.

2) Comissaries i casernes no, el moviment encara no es prou fort crec. El dia de la vaga general es va ocupar una jefatura temporalment.

3) S'han ocupat mitjans de comunicació !!! Joder tu no mires ni les notícies o què??

4)Centres de treball no perquè el problema es que la classe treballadora que hi participa es jove i discontínua.

Fa vergonya el poc interés que tenen alguns per informar-se i els prejudicis afegits. Feu-s'ho mirar.
Re: Últimas noticias desde Grecia
24 des 2008
Gràcies per la informació. Penso que aquesta és la línia a seguir i cal insistir-hi: buidar els llocs des dels quals s'exerceix el poder: ajuntaments, comissaries, mitjans de comunicació. Si la gent allà no és prou forta per poder-ho fer, doncs mala sort, però al menys que s'intenti i no quedi tot en un carnestoltes. Anims i gràcies.
Re: Últimas noticias desde Grecia
24 des 2008
EL MOVIMIENTO ANARQUISTA EN GRECIA ES MAYORITARIO A CULQUIER OTRA ALTERNATIVA EXTRA PARLAMENTARIA.
Re: Últimas noticias desde Grecia
24 des 2008
Llibertari:

1) continuu veient manca d eprojecte. Alguna cosa falla quan aquestes assemblees de veïns provenen (en tant poc temps) de gent que en la seva majoria va votar "conservador". O bé la participació de veïns és una manera d'intentar guanyar un plus de legitimitat o bé alguna cosa falla que hagi produit un canvi dràstic en els posicionaments més enllà de la mort d'un company. Mal que ens pesi , els valors dominants no es canvien d'un dia per l'altre, més que res per que existeixen sistemes d'autodefensa de la pròpia alienació. Saps la de curreles que no tenen res, que són els més putejats, i que són racistes, masclistes, homòfobs,...? doncs això.

Per cert, dissolodre un cos d'antidisturbis no és una proposta d'un programa, sinó una proclama. La proposta seria com organitzar un cos de gent (posa-li el nom que vugluis) amb l'objectiu d'assumir el monopoli de la violència amb uns determinats valors (vaja, que fer amb els contrarevolucionaris, que n'hi hauran hi segur encara que no siguin massa visibles?)

2) No perquè ho faci tothom deixa de ser oportunisme polític, aprofitament d'un mort per uns fins determinats. I Això pot ser útil, però sempre denigra èticament.

3) En primer lloc, no es treballa amb l'esquerra radical sinó contra ella (si et refereixes als comunistes del KKE i KNE). Això é suna lluita aviam qui agafa el "control" i el "poder" de la revolta, i aquí (en aquesta lluita prosleitista) i té la mateixa responsabilitat el KKE. En quant a lo altre que dius que es treballa amb immigrants, veïns,... això ho pot dir molta gent, no cal estar en una situació de revolta. El kit està en saber en quin percentatge, com de significatiu es aquest treball, i sobretot, si la (suposada) política d'aliances serveix per avançar en uns objectius concrets. I quins són aquests? doncs tornem a estar en lo del principi... cabreig i intents d eportar a la pràctica algunes consignes, i poca cosa més.

Jesulín, quien te ha dicho que soy marxista de estat català? andas muy perdido majo, ni una cosa ni la otra. Soy un desengañado con el anarquismo, lo dejamos ahí.
Re: Últimas noticias desde Grecia
24 des 2008
Para seguir el debate con más concreción:

Nos interesa mucho descubrir las posibles líneas de desarrollo de los tres ejes principales de lucha que hoy parecen los más razonables como estrategia general (mundial) de clase obrera:

- relación de todas las luchas obreras: estudiantes con trabajadores, precarios con migrantes, desempleados con 'autónomos', etc. es decir todos los sectores de la clase;

- reducción general global de la semana laboral;

- renta de existencia para todos.
Re: Últimas noticias desde Grecia
24 des 2008
Es lamentable que cualquiera pueda 'desenganyar-se del anarquismo' como si fuera una novia guapa que te da calabazas.
No tienes ni puta idea de lo que es el anarquismo, digamos, para que lo entiendas, que es una chica guapa QUE NI TE HA MIRADO.
Lo que está claro es que tus 'proclamas' de Esparataco (?) i tu potencial revolucionario valen menos que los pagarés emitidos por un tal Madoff...
Re: Últimas noticias desde Grecia
24 des 2008
La cosa rutllará mentres els marxistes no fotin la pota... com fan sempre ;)
Re: Últimas noticias desde Grecia
24 des 2008
spartac, ets molt agossarat. Els teus comentaris demostrant la teva ignorància sobre la realitat grega, sobretot de la grecia urbana. L'anonimat no et salva del ridícul. Deixar de dir tonteries que has llegit a la vanguardia, o al 20 minutos, i ocupat una mica de tu mateix. Carallot!
Re: Últimas noticias desde Grecia
25 des 2008
ja tardava a sortir el sectarisme antimarxista, em pensava que se us havia empassat un forat negre (aquesta mena d'estalinisme acrata tant util i tant engrescador i que serveix tant per avançar al nostre pais)
Re: Últimas noticias desde Grecia
26 des 2008
El mateix et diem nosaltres però canviant antimarxista per antianarquista...
Re: Últimas noticias desde Grecia
27 des 2008
Spartac: "amb l'objectiu d'assumir el monopoli de la violència amb uns determinats valors"

Vamos, que defiendes crear el estado obrero. Ahí te estás retratanto... y de anarquista res de res.
Son los griegos por sí mismos quienes tienen que decidir hacia donde avanzan. no necesitan vanguardias que les guien.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more