Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Carta enviada a la Rectora
22 des 2008
Carta enviada a la Rectora de la UAB, Anna Ripoll
Benvolguda Rectora Ripoll,

Abans de tot l'enhorabona pels resultats obtinguts a les darreres eleccions al Rectorat. I ja de pas, perquè en reflexioni de forma constructiva, recordar-li que el gran vencedor entre els estudiants que van votar (un % lamentable), va ser el vot nul.

Voldria parlar-li de forma anònima, representant-me a mi mateix, com a estudiant de la UAB preocupat pels últims esdeveniments de la nostra estimada universitat pública. No ho sé si ho recorda -tampoc és important- però l'últim cop que ens varem veure va ser en una xerrada a l'Edifici d'Estudiants, on jo representava a Joves pel Territori i li vaig fer preguntes sobre sostenibilitat universitària. Allà, li recordo que es va comprometre, a si era elegida, tornar a donar la cara -cosa que l'honra- davant dels col·lectius estudiantils. Però no volia parlar-li d'això.

El que volia és fer-li una reflexió personal, i si la considera oportuna llegir-se-la, se la llegeix, sobre l'últim comunicat que ha extret.

Quan parla d'estudiants "allunyats de la minoria radicalitzada que està pertorbant la convivència al campus", comença amb mal peu. Recordar-li el que li vaig dir. No pot iniciar una etapa rectoral tractant de minoria -i posant a tots els estudiants mobilitzats al mateix sac- als justos representants del Claustre. Perquè m'imagino que es deu referir a les assembles de facultat. D'entrada també posant-les a totes al mateix sac, com si totes haguessin ocupat i com si totes ho haguessin fet la mateixa manera. Entenc que vostè no accepti cap tipus de tensió a la universitat. I hi estic d'acord. Però ha d'entendre que no estaria malament mirar també de fer autocrítica i preguntar-se -com exposa un company anti-Bolonya- perquè:

"Tenim 50 estudiants ferits per manifestar-se a un espai públic. I no sâinvestiga res.

Tenim una Junta Permanent en contenciós administratiu per vulneració de drets polítics fonamentals (no convocar estudiants electes l âòrgan) i no passa res.

Tenim una âtancada patronalâ? de la facultat per part del deganat de lletres i això, després de fer-se un referèndum entre les parts en litigi no es respecta.

Tenim un part de lesions que parla dâibuprofé i a casa (seguretat UAB). Tenim prop dâun centenar de parts mèdics dâestudiants agredits a instal·lacions universitàries per la policia sota ordres de la UAB.

Tenim un informe de danys materials fet dos messos deprés sense cap factura sobre els fets que imputen els expedientats.

Es vol amonestar públicament a estudiants que van demanar explicacions al Consell de Govern sobre la càrrega dels Mossos dâEsquadra.

Tenim una universitat que incompleix reiteradament el reglament de claustre referent a convocatòria i a enviament dâactes del consell de govern. Ãs a dir, des de novembre de 2007 el Claustre de la UAB no es reuneix, tot i que amb caràcter ordinari sâha de reunir dos cops per curs.

Tenim un rector en funcions que no sâha assegut a parlar amb estudiants fins obrir els expedients disciplinaris. Que no ha negociat absolutament fins que no sâha trencat la normalitat docent i que, tot i haver renovat el Claustre al novembre de 2008, encara no ho convoca i informa amb caràcter urgent a un consell de govern en funcions."

Tot i que entenc que es preocupi pel normal funcionament acadèmic -és la seva obligació- també cal que s'adoni que des de la institució les coses tampoc s'han fet del tot correctament. Esperem que tot es resolgui aviat, i bon nadal a vostè també, rectora Ripoll.

Joan Gil Oliveras, estudiant de la UAB
Mira també:
http://joangilsobrebolonya.blogspot.com/2008/12/carta-enviada-la-rectora-de-la-uab-anna.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Carta enviada a la Rectora
23 des 2008
No s'han fet "DEL TOT" be? que collons vol dir "del tot"???? que hi ha quelcom que si que s'ha fet bé? quins pebrots!!quin miserable! acaben d'expulsar a sis companys i encara els i nem llepant el cul???
Re: Carta enviada a la Rectora
23 des 2008
Jo crec que la carta esta molt bé.

S'ha de tenir en compte que la intenció és que la rectora es llegeixi la carta. El to en el que esta escrita és molt important a l'hora de fer arribar el missatge correctament.

Estic d'acord que potser el "del tot" és una mica regalat, però les bofetades estan ben donades.
De llepaculs res, maduresa política en tot cas
24 des 2008
Potser el del "tot" sembla que li estigui dient que alguna cosa ha fet bé. Home, m'imagino que alguna cosa bé hauran fet... però és veritat, en general, més que fals (que no ho és), sobra el comentari.

Això de llepar-li el cul és molt fals, jo sóc dels primers que dono la cara i contra argumento a qualsevol representant institucional de la UAB i sempre que tinc la oportunitat carrego (evidentment amb raonaments lògics i escoltant a l'altre) contra la seva actuació. En conec alguns que dintre la Assemblea són molt valents, però davant qualsevol vice degà o degà: "caca de la vaca".

TOTHOM, repeteixo, TOTHOM que em conegui sap que això és cert. De llepaculs res. Jo sempre dono la puta cara. I normalment la meva situació sempre és la més precària. Jo vaig rebre un munt de sermons (molt durs) dels professors pel tema de les ocupacions. Altres, ho dic perquè ho sé, veu rebre una crítica força suau amb comparació amb el que em van dir a mi.

El que vull és que em contesti a aquestes preguntes, tot i que ja ens va reconèixer en la mateixa xerrada de l'ETC, que no en tenia ni idea del tema dels expedientats. Precisament per això, caldria intentar acostar-nos a ella, i preguntar-li que en pensa. Això ja ho estan fent els mitjans de comunicació, i amb molta mala intenció. Si només rep el seu missatge, malament. Perquè encadenar-se no és rebre cap missatge, ja que els arguments queden en segon terme (amb això no critico que s'encadenin, sinó que hi ha formes millor d'arribar la repulsió als expedients).

Anem tots a una, i no vegem "secretes" i "venuts" per tot arreu, si us plau.
Sindicat Terrassa