Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
La lluita reformista o revolucionària republicana, per Diego Farpón
22 des 2008
Des de fa ja molt de temps en alguns ajuntaments Izquierda Unida ve plantejant mocions a favor d'un referèndum en el qual els ciutadans de l'Estat espanyol haurien de triar entre república o monarquia.

De la mateixa manera, des de fa ja diversos anys, s'ha incrementat la lluita popular per la república. Encara que és cert que la lluita per la república està emmarcada fonamentalment entorn al 6 de desembre i el 14 d'abril, el seu desenvolupament és un fet objectiu: proliferen els actes i hi ha manifestacions descentralitzades, a més de la unitària cada 6 de desembre.

En l'última assemblea de l'esquerra institucionalitzada i integrada en el sistema, va canviar tot perquè no canviés gens: Cayo Lara al capdavant dels de sempre, perquè els joves creguin que alguna cosa va canviar i les forces i temps destinats a la lluita interna, en lloc de la mobilització popular i al desenvolupament de la consciència de classe entre la classe treballadora, van tenir algun valor.

Cayo Lara, en una entrevista a Público, recollida per Kaos (http://www.kaosenlared.net/noticia/cayo-lara-plantearemos-referendum-sob), manté l'antiga proposta: “defensem amb nitidesa un referèndum Monarquia-República�.

El reformisme aposta per un referèndum entre monarquia i república. Aquesta proposta és la proposta des del poder i per al poder, des de qui està subordinat al sistema.

Naturalment, és una bona idea proposar un referèndum perquè els ciutadans de l'Estat espanyol es pronunciïn. Però d'una forma distinta a la proposta que sosté Cayo Lara. En primer lloc, perquè el referèndum hauria de ser la culminació d'un ampli procés de lluita popular, en el qual la classe treballadora i els joves de l'Estat espanyol siguin l'eix angular. Particularment, preferiria que l'hereu del franquisme hagués de marxar a l'exili, o que no arribés a l'exili, però si es desenvolupa la lluita, el referèndum pot ser una opció.

La proposta ha d'anar subordinada a la lluita de classes, en segon lloc, per a no votar monarquia o república, sinó per a poder iniciar un procés constituent, i que la república no sigui un simple canvi en la forma de dominació de la burgesia sobre la classe treballadora.

Si lluitem per la república és per a trencar amb l'actual model, permetre l'autodeterminació i independència dels pobles de l'Estat espanyol i construir el socialisme.

El debat no hauria de ser formal: s'equivoca qui proposa una simple votació entre monarquia i república. No volem la república perquè si, la volem com instrument al servei de la classe treballadora, construïda per la classe i per a la classe treballadora.

Extret i traduït de Kaosenlared: http://www.kaosenlared.net/noticia/lucha-reformista-revolucionaria-repub
Mira també:
http://www.comunistes.org

This work is in the public domain

Comentaris

Diego Farpón, me tocas un cojon
23 des 2008
Que ens expliques aqui de comunisme i republica espanyola? Ens la porta fluixa, de segur que si vosaltres poguessiu ficaveu al 90% de la gent que escriu per aqui al puto gulag. La segona es que aqui som catalans.
Re: La lluita reformista o revolucionària republicana, per Diego Farpón
23 des 2008
Jo també soc català però internacionalista, no un sectari xenòfob. A mi no me la porta fluixa l'explotació de cap ésser humà d'aquest món, tampoc als espanyols.

Tu creus que la teva explicació o el "Diego farpón, me tocas un cojon" són maneres de començar un debat?
Sindicato Sindicat