Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Carta rebuda sobre els mossos ahir a la mani pel cas de Grècia...
21 des 2008
He rebut una carta per correu electrònic amb aquest escrit.
---------

Us envio una carta que he escrit avui. La carta es diu *'Carta d'un mestre a un Mosso d'Esquadra'*. Ahir la meva filla -de tan sols quinze anys- va ser víctima de l'agressió indiscriminada dels Mossos d'Esquadra a Barcelona. Demà ho denunciarem al Jutjat de Guàrdia.

Gràcies per la vostra atenció i bon any!
Carta d’un mestre a un mosso d’Esquadra


Estic desolat perquè això que t’haig de dir mai t’ho podré dir a la cara ja que gaudeixes de la impunitat que et dóna el teu uniforme antiavalots i ni tan sols portes un número que t’identifiqui.

Jo estic acostumat a dir les coses a la cara i m’agrada explicar-les bé, alhora que miro als ulls per captar si he fet arribar el meu missatge d’una forma clara.

Acabo d’arribar a casa de l’hospital on, a la meva filla que acaba de fer quinze anys, li han fet un part de contusions múltiples per un seguit de cops que li has donat amb la teva porra.

Ella estava allà, a la plaça de Catalunya, amb tota la força que li dóna la seva joventut. Duia dues bosses de compres, després de recollir uns regals del seu recent aniversari.

I va tenir la mala sort de creuar-se en el teu camí. I et vas acarnissar amb ella, la vas empènyer contra la paret, la vas tirar al terra i li vas donar uns quants cops de porra.

De fet ja deus estar acostumat a que molt jovent es creui en el teu camí. I segurament a esbatussar-los indiscriminadament. Potser consideres que no se’ls pot anomenar joves i els anomenes d’una altra manera. Potser ara et trobes a un bar, fatxendejant amb els companys sobre la teva última hazaña. Qui sap!

Si arriba aquesta carta a les teves mans, si tinc la sort de què la llegeixis i si et queda un bri de vergonya i dignitat, no la depreciïs i la llencis com vas fer amb la meva filla, estampant-li el carnet a la cara. Recorda que t’escriu un vell mestre que ha dedicat la seva vida a ensenyar els nens i nenes que aquest és un país lliure, amb la seva llengua, amb la seva cultura, amb les seves institucions, amb la seva policia... És possible que tu també tinguessis algun dia un mestre que t’ho va explicar...

Vull que t’adonis que amb els teus cops de porra estàs tirant per la borda molts anys de feina educativa, meva i dels teus mestres, i estàs ajudant al foment de la barbàrie i de la por.

Sàpigues que cada cop de porra que donaves a aquesta noia de quinze anys li donaves a aquest poble, li donaves als seus educadors, li donaves als seus treballadors. Cada cop de porra que li vas donar s’ha girat en contra de la tasca que durant molts anys hem fet per forjar la recuperació de la democràcia i de la identitat d’aquest, el nostre, poble català.

Ara, ella, cada cop que vegi tan sols un cotxe de policia creurà que els mestres la van enganyar, que la policia no és el cos que vetlla per la nostra seguretat i sentirà por i ràbia en recordar les paraules que tu li vas dir mentre la pegaves, paraules dites en castellà, potser per ferir-la encara més.

I no t’adones que podies estar esbatussant a la teva filla, potser a la teva neboda? I no te n’adones que aquesta barbàrie també va en contra teva? No t’adones que cada cop estàs més lluny de la veritat, de la raó i de la llibertat del poble al que pertanys?

Però al Món sortosament hi ha moltes persones que anem sempre a cara descoberta, que treballem, que lluitem i que encara creiem en un món millor. Entre aquestes persones està el jovent que ha escoltat els seus mestres, que han escoltat la seva crida i que han decidit que han de seguir la lluita per una societat més justa, més solidària i sense violència.

Tots els que creiem això, mai no ens amagarem covardament darrere de cap passamuntanyes i no vendrem els nostres ideals per la por que ningú ens vulgui imposar.

I recorda també que tu també pertanys a aquest Món i per tant sempre estàs a temps de reflexionar.


Antoni Jaumandreu i de Balanzó

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Carta rebuda sobre els mossos ahir a la mani pel cas de Grècia...
21 des 2008
Estic totalment amb tu, company. Com a educador i ciutadà fa molta ràbia saber que anem cap enrere amb aquesta mena de monstres als qui donen poder i inmunitat totals.
Sap molt de greu per la teva filla, ahir allò va ser molt gratuit per a tots els que hi erem.
Lo cert es que hi ha proves de que anaven molt drogats. Ara mateix penjaré un video en el que un poli queia sól de lo drogat que anava, si li mires la cara es nota moltíssim...

Mira el següent link:
En un comentari afeigiré la direcció als videos
Re: Carta rebuda sobre els mossos ahir a la mani pel cas de Grècia...
21 des 2008
el link...
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/360335/index.php
Als comentaris afeigeixo la direcció del videos, ho estic pujant...
Re: Carta rebuda sobre els mossos ahir a la mani pel cas de Grècia...
21 des 2008
Sr. Antoni, le felicito por su carta, yo soy madre también de 2 jóvenes como su hija, que solo pretenden un mundo mejor.Igual que a usted a nosotros los mossos nos decepcionan profundamente y los vemos más, como una policia represora que como la policía catalana que soñábamos durante el franquismo.
Sería maravilloso que su carta pudiera ser publicada en un medio de comunicación masivo, de los que llamamos convencionales.
Saludos
Mª Carmen
Re: Carta rebuda sobre els mossos ahir a la mani pel cas de Grècia...
21 des 2008
Mi hijo también sufrió una agresión gratuita de los mossos. No se dan cuenta que perdiendo el respeto a la juventud, están consiguiendo que los jóvenes les vean sólo como una policía antidemócratica. Felicidades por tu carta.
Video repressio policial
21 des 2008
http://www.archive.org/details/RepresiALaMniSolidariaAmbGrecia01
Re: Carta rebuda sobre els mossos ahir a la mani pel cas de Grècia...
21 des 2008
Hola Antoni!
Tens tot el meu suport!
Jo vaig estar a la manifestació. Per part dels manifestants no hi va haber cap mena de violència. Tothom es và manifestar pacificament. Només els Mossos van ser els agresors, fins al punt que gent que no formava part de la manifestació increpava i cridava en contra de l'actuació policial cap als manifestants. L'actitud desmesurada de la policia indica que tenen por. Tenen por de que el poble desperti després de la cortina de fum anestesiada de la transició. Tenen por i per això s'escarnen amb la gent més jove. Per espantar-los. Per fer-los sentir culpables. Per ferir-los. Però no s'adonen que porten força temps actuant d'aquesta manera. I la gent que surt al carrer s'hi acostuma i després es rebela amb més força. Qui sembra la miseria, recull la ràbia. I que sí, que ens diuen que estem en democràcia els mateixos que cada dia ens demostren que n'estem més lluny. Simplement tenen por. Tenen por de com resoldre la cortina de fum de la transició. De les dos espanyes. De les autonomies. De la classe obrera. Tot plegat dins de la Otan, dins d'Europa i dins del capitalisme.
Com et dic, jo vaig ser-hi a la manifestació de només 300 persones, 300 crits i el xou que van montar els mossos. Semblava un "Estado de sitio" només pel dret de manifestar-se com mana la constitució que no la compleixen ni ells.
Antoni, ningú aturarà tot allò que vareu intentar i construïr.

Una abraçada a la teva filla, que per desgràcia ja ha entès com funciona el món.
Re: Carta rebuda sobre els mossos ahir a la mani pel cas de Grècia...
21 des 2008
Us recordo qui envia els mossos: Saura amb els seu partit Iniciativa-Verds. I que la consellera Tura defensa els mossos torturadors comdemnats. Sort que ens governa l'esquerra (ironia),
Re: Carta rebuda sobre els mossos ahir a la mani pel cas de Grècia...
21 des 2008
Això és realment el que ens cal, que la gent que no acostuma a anar a les manifestacions vegi el que realment passa, estan provocant això que tan temen, que el poble prengui consciència del que passa, de les mentides que es diuen per la televisió i per la resta de mass mierdas, i quan més ho temen, més ens reprimeixen i més demostren el que realment són així que endavant, ara és el moment!
Re: Carta rebuda sobre els mossos ahir a la mani pel cas de Grècia...
21 des 2008
si ARA ES EL MOMENT !!!!

Passarem per les rambles!!!!
Re: Carta rebuda sobre els mossos ahir a la mani pel cas de Grècia...
21 des 2008
aki dexo aixo x si algu li interessa la merda k deixen anar x la boca akesta xusma

http://boards2.melodysoft.com/mossosdesquadra/incidents-a-barcelona---ma
Re: Carta rebuda sobre els mossos ahir a la mani pel cas de Grècia...
21 des 2008
per cert que dia passarem per la rambla?
Re: Carta rebuda sobre els mossos ahir a la mani pel cas de Grècia...
21 des 2008
Ells tenen l'uniforme preparat, la cara amagada i protegida, la porra i altre objecte de repressió més i l'autoritat per fer fredament el que volen quan tenen la mínima oportunitat en cas d'alteració de qualsevol índole segons ells considereixen... nosaltres tenim la nostra cara, el nostre cos despullat, les nostres paraules i les nostres intencions, pot ser implicades a alguna causa o en qualsevol altre, com la de la teva filla... i què succeèix? que hem de tancar la boca perque no podem dirigir la paraula a la persona responsable perq es tracta d'un cos senser, amb membres amagats, i amb un dirigent corrupte o pitjor encara, covard i autoritari a la vegada... que només se'l veu en acció quan hi han "sobresalts" com aquests que s'emocionen per demostrar la seva posició...

Això és el que "vela por nosotros" i "nos protege", i pot ser el primer INÚTIL que no vol fer res, per a res, és el que esta donant cops el dia d'avui...

És trist,
ho sento per la teva filla.. que estigui lo més bé possible i desitjo que puguem fer algu amb això.

Lucas
Re: Carta rebuda sobre els mossos ahir a la mani pel cas de Grècia...
22 des 2008
I tu ets professor?
Estem apanyats, diguem a quina escola imparteixes docència per no anr-hi, ni apuntar els meus fills.
Aquesta es la educació que li donem als nostres fill?
Aixi ens va....

Salut
Re: Carta rebuda sobre els mossos ahir a la mani pel cas de Grècia...
22 des 2008
Toda mi solidaridad y apoyo a las personas represaliadas y detenidas en las movilizaciones contra los crímenes de estado, como el reproducido en Grecia recientemente y muy especialmente con tu hija y las personas que han sentido toda esa innecesaria brutalidad policial.
Desde luego, toda policía, y los mossos no son una excepción sino la desgarradora evidencia, ejercen violencia contra cierta parte del pueblo y las personas más refractarias al sistema.
En muchos países ya existe desde hace años grupos y/o asociaciones contra la brutalidad policial, aquí, en Catalunya o en el estado español, existe una gran laguna, y mepregunto si en parte, eso no será precísamente por "nuestros" educadores.
No se si desde la misma convicción que expresa Mireia, pero desde luego seguramente desde un resentimiento, en principio y por empatía por los hechos, mucho más sereno y contenido; creo que gran parte de lo que nos sucede, tiene mucho que ver con nuestros educadores.
Cuando alguien explica las luces de la democracia, sin hablar de las sombras y de lo que tiene de falso, engaña a los muchachos y muchachas y abre esperanzas que luego son brutalmente arrancadas por desmoronamiento de ese falso espejismo. En las escuelas, no se deberían de hacer loas al imperio, sino desarrollar el sentido crítico de las niñas y los niños, para evitar el engaño sistemático en el que vivimos, bajo el amparo de la impunidad del estado. Explicar los beneficios de un sistema y un mundo, hipotéticamente "el mejor posible" o "el menos malo", es una colaboración gratuita con el alienamiento de las personas más pequeñas. A la vez, es la educación en el engaño, en la mentira y en la apariencia y ese es un legado que no podemos permitirnos.
Adelante con la denuncia, todo mi apoyo y que tu hija se recupere cuanto antes.
Re: Carta rebuda sobre els mossos ahir a la mani pel cas de Grècia...
22 des 2008
Respecto totalment l'escrit d'aquest home, que tard o d'hora a rebut indirectament la repressió policial. El recolzo totalment encara que hem sembla un acte totalment hipócrita queixar-te quan et toca de prop. Molts pocs som les persones que posem la integritat física a cada manifestació contra la impunitat policial, molts pocs erem els que el dissabte ens trobavem envoltats de mossos d'esquadra amb els ulls plens d'odi, amb la cama cap enrera, amb una porra en alt en una mà i amb un escut en l'altre, amb la protecció física i amb protecció politica i social (que segurament aquest home hagi defensat aquests asassins algun cop davant de nens enganyats) i amb la adrenalina que els impulsa a omplir de porra als encaputxats que tenen davant.
Espero amb molta il·lusió que aquest escrit també arribi a aquest mestre i que si de veritat vol que aixó acabi, es presenti a la manifestació d'aquest dissabte i llegeixi la seva carta davant de tots els que estarem allà. I també tots aquells que vam sentir la ràbia de veure aquelles escenes de gent reben porrassos dels mossos d'esquadra.
Si no veniu el dissabte, estareu donant-li la raó al ministeri d'interior, al govern del tripartit i als mossos d'equadra.
O esteu amb ells, o esteu en contra d'ells. No hi ha un terme mitg.
Salut i lluita
Re: Carta rebuda sobre els mossos ahir a la mani pel cas de Grècia...
22 des 2008
Companyes i companys,
vosaltres creieu que ens hem de posar amb aquest mestre? El problema és el que diu una persona que defensa valors democràtics o el problema és la nefasta gestió del Mossos? A qui hem d'atacar? Si anem confonent objectius, acabarem malament. Li demanem a aquest mestre que es presenti a la manifestació per xiular-lo i esbroncar-lo? Perquè això és el que es deddueix d'alguns comentaris. Solidaritat davant de tot, amb aquesta nena (que només té 15 anys) i amb tota la resta de ferits, ferides, lesionats i lesionades. Tots i totes els que estàvem a la manifestació hem tingut mestres xungos i bons mestres, que ens han esperonat l'esperit crític. Pel que sembla, aquest mestre també ho va fer amb la seva filla, si no aquesta no estaria a la manifestació. Que l'odi i la ràbia no ens facins confondre l'objectiu.
Salut i endavant! El camí és llarg però no podem defallir
Re: Carta rebuda sobre els mossos ahir a la mani pel cas de Grècia...
22 des 2008
El meu post només volia fer una crida a aquest mestre i a tantes persones que no el hi agrada la actuació de la policia, perque no esperin que els hi afecti de prop per cridar, i que es moguin amb nosaltres a la manifestació, la policia es intocable, pero si ens unim...no ho sera.
MAXIMA ASSITENCIA EL DISSABTE 27 DE DECEMBRE A LES 20:00 A PLAçA UNIVERSITAT
Re: Carta rebuda sobre els mossos ahir a la mani pel cas de Grècia...
22 des 2008
A veure, i tú que saps si va a le smanifestacions o no? del què ha pensat, pensa i deixa de pensar? Ja et dic jo que aquets mestre, a més, és membre actiu dels moviments socials crítics i alternatius de la seva ciutat, i a manifestacions ha anat a moltes.

Si anem amb aquesta prepotència (ah, ara que li ha tocat de prop es queixa i abans no -que ni ho saps), continuarem sent sempre els 400 que es diu que som sempre. Cadascú, en cada moment, té el seu grau d'implicació segons les circumstàmcies personals.


Com han dit més amunt, mirem quins són els objectius.
Re: Carta rebuda sobre els mossos ahir a la mani pel cas de Grècia...
22 des 2008
RESPOSTES DE MOSSOS SOBRE LA CARTA:

mireu això, si es que són escòria:
http://boards2.melodysoft.com/mossosdesquadra/carta-dun-mestre-a-un-moss
Re: Carta rebuda sobre els mossos ahir a la mani pel cas de Grècia...
27 des 2008
Sí, i explique´m una d' indis també...n altre que es creu que per ser un mestre ja és més que ningú.
Re: Carta rebuda sobre els mossos ahir a la mani pel cas de Grècia...
27 des 2008
Benvolgut Antoni Jaumandreu i de Balanzó,

No soc ni policia, ni alternatiu i ja he estat censurat en altres ocasions en aquest mitjà per donar la meva opinió.
Suposo que no trigaran en esborrar la meva carta ja que, a indimèdia, només són benvinguts els comentaris "revolucionaris" i "antisistema".
Bé, matiso: També són benvinguts els comentaris dels policies que tinguin un to passadet, a fi i efecte de deixar-los en evidència.

Soc contrari a tot tipus de violència, la violència policial inclosa, és clar, però també soc contrari a la violència desmesurara que els joves autoanomenats "antisitema" exerceixen indiscriminadament.

Quan jo era jove, vaig córrer davant dels grisos.
Llavors corriem per defensar Catalunya. Erem la resistència contra un règim dictatorial que ens volia fer desaparèixer culturalment.

Ara soc víctima de les bretolades dels joves "antisistema".
M'he hagut de gastar un munt de diners en repintar la façana cada vegada que passa una manifestació d'aquests impresentables.
He estat víctima, en diverses ocasions, dels objectes que llancen aquest tipus de manifestants.
He hagut de portar el cotxe al taller per vidres trencats i per la planxa abonyegada, després del pas d'aquests joves que "lluiten per una societat millor". Els petards que empren són d'una potència tal que he hagut de córrer cap a urgències un parell de vegades perquè la meva dona pateix una perforació de timpà.

Sempre seré un defensor afèrrim de la llibertat d'expressió i de la llibertat de Catalunya, però tinc molt clar que l'estil que s'ha imposat actualment és d'allò més penós i lamentable.

Si no són d'extrema esquerra, "alternatius"...
Si no van bruts, grenyuts, amb crestes, amb cadenes, tatuatges i claus a la cara, sembla que no s'integrin en un corrent de pensament, sembla que no puguin ser acceptats i presos en consideració per la resta.

No vull posar en dubte la teva versió dels fets, ni la que la teva filla t'ha explicat.
Això sí, als meus fills els tinc dit que quan vegin un munt de policies amb casc, vestits de negre, o un grup de joves amb l'estètica que caracteritza els simpatitzants d'aquesta publicació, mirin de prendre un camí que els eviti apropar-s'hi.

Siguem sincers, senyor meu.
Aquí hi ha dues parts enfrontades de manera artificial.
Sembla que els policies s'hagin de defensar per la manera com actuen i que els manifestants no puguin exercir el dret d'expressió, si hem de fer cas al creuament de cartes d'un i d'altre bàndol.

Crec que ens estem equivocant, per totes bandes.
La teva carta no fa més que donar ales a aquells que volen que la gent odiï la policia, a aquells que volen fer desaparèixer el sistema.

Penso que el camí correcte ha de mirar de conciliar totes les parts.
A més, si pogués, faria veure els "antisistema" que es comporten d'una manera que provoquen un refús de la societat.
Com a mínim, a mi no m'agrada que em desllueixin el meu vehicle, ni que em pintin la paret de casa, ni que atemptin contra la salut de la meva família.

A més, si volen gaudir de la simpatia del poble, no crec gaire adequat que vesteixin d'una manera que fa basarda d'acostar-s'hi, amb els cabells llardosos i amb roba esguinçada.

No sé, Antoni Jaumandreu i de Balanzó.
Potser tu també simpatitzes amb aquest "estil de vida" i per això t'escandalitzes que la teva nena hagi rebut quatre cops que li han provocat algun morat, però t'asseguro que el que té la meva dona és quelcom molt més greu i és per culpa de qui tu defenses.

Crec que ja sé per què vam perdre la Guerra Civil.
Els fatxes anaven tots a una.
Nosaltres vam lluitar de manera dispersa, no només en l'organització dels combats sinó també en els ideals.
Ens vam barallar entre nosaltres. Uns defensaven la república, altres la ideologia d'esquerra, altres la indepencència del nostre país.

Bon Antoni Jaumandreu i de Balanzó, crec que fas un mal favor al país i als lectors d'aquest mitjà, amb la teva carta.
Dones ales a aquells que defensen idees de manera violenta i agressiva. Potser alguns fins i tot defensen el mateix que tu i que jo, la independència del nostre país, però d'una manera que crea rebuig i que evita que el gruix de la població i empatitzi i se sumi a la causa.

Atentament,

Jofre Pons i Massagué
Re: Carta rebuda sobre els mossos ahir a la mani pel cas de Grècia...
28 des 2008
jajajajajaja per las destrosses ke anomenes que pateixes (trencaments dels vidres, abonyegament de la planxa del cotxe, petards que t'exploten com a molt a 2 cm de l'orella pk sinó cada St. Joan hauries d'anar a Urgències unes 200 vegades, "et" llencen objectes, et pinten les parets, etc...
Que potser ets un mosso Antidisturbi?, es que hem quadra perfectament amb la teva descripció... Menys fer-se les "nenes".
Re: Carta rebuda sobre els mossos ahir a la mani pel cas de Grècia...
29 des 2008
camarades, respectem a tothom que s'expressa. només així podrem ser acceptats per la societat i evitarem el rebuig.
no siguem capquadrats i ademetem que a tots dos bàndols hi ha gent que pateix.
l'antoni ens ha explicat la desgràcia de la seva filla. el jofre ens ha dit que la seva dona té una lesió a l'oïda.
no ens riguem de les desgràcies dels altres o provocarem que la gent s'allunyi de nosaltres.
admetem que de vegades se'ns envà una mica la mà, però que no tots som així. de fet, és la manera que es parli de nosaltres. si no féssim sarau no sortiriem a les notícies.

salut

eulàlia
Re: Carta rebuda sobre els mossos ahir a la mani pel cas de Grècia...
29 des 2008
Doncs jo no crec que el Jofre Pons sigui un antidisturbis. No n'he sentit mai cap que parli català!
I, si ens hem de creure que va córrer davant dels grisos, ja deu ser una mica iaiu! jijiji
Re: Carta rebuda sobre els mossos ahir a la mani pel cas de Grècia...
31 des 2008
JOS I ESTIC ORGULLOS DE LA MEVA FILLA CRISTINA, ELLA ES UNA LLUITADORA PER LES LLIBERTATS DE LES PERSONES I S'HA DE LLUITAR CONTRA EL SISTEMA ES LLUITA I PROU, HA!!! EL NOSTRE GRAN LEDER BAKUNIN JA ES HO DEIA, CANYA A L'ESTAT A LA SOCITAT A TOT DEU.
A, PER CERT CRISTINA, JA TÉ FET L'INGRES MENSUAL DE DINERS AL TEU CONTE CORRENT PER QUER CONTINUIS LLUITANT CONTRA TOTHOM, RECORDS DE LA TEVA MARE
Re: Carta rebuda sobre els mossos ahir a la mani pel cas de Grècia...
01 gen 2009
joan, estàs com una cafetera!
dius "canya a l'estat a la soditat a tot deu"
això t'inclou a tu, també!
canya a tu, joan!
jajaja

massa petardus kulega
afluixa una mika!
Re: Carta rebuda sobre els mossos ahir a la mani pel cas de Grècia...
02 gen 2009
quina panda d'analfabets que esteu fets. Pandilla de lerdos no us posseu d'acord ni entre vosaltres. Desprès us queixeu de la pasma. Foteu pena, no hoveieu?
Sindicat Terrassa