Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Què passa amb la policia de Teià?_Ja n'hi ha prou !
21 des 2008
Repressió descarada per part dels agents policials de la nostra vila ...multa de 600 a 900 euros per la cara...d'aqui no pasem!
En Bernat i l'Esteve, dos veïns d'Alella i Teià respectivament,el dia 16 de novembre (Festes Majors de Teià) varen fer un acte de suport amb més persones pel cas d'en Jona a l'escenari del poliesportiu (desplegament de pancarta i breu xerrada informativa).
Quan tornàven als seus habitatges, els policies van seguir el grup d'amics de l'Esteve i en Bernat fins al redera del poliesportiu, on vàren ser aturats per 4 policies i 2 guardes de seguratat. Els municipals van mostrar una actitud absolutament hostil envers als joves, insultant-los, provocant-los i amenaçant-los de pallisa malgrat la posició conciliadora que tot moment mostraren els agredits. La policia no va amagar tampoc l'actitut discriminatòria respecte a l'estètca d'alguns dels joves que es trobaven en aquell moment. Quan els joves els hi van preguntar a que venia tal acosament, els policies responien que havien sigut insultats, encara que en cap moment ens van dir els insults en concert (ja que a la pregunta de -que hos hem dit? la resposta era el silenci). Un jove va demanar el número de placa d'un agent al fixar-se que cap policia en portava. La resposta del agent va ser:-No me da la gana.
Després un agent va manar callar a un jove deprés de que aquest li demanés qu si podia parlar en català.
Un altre agent va fingir reconèixer al Bernat com autor d'uns suposats insults, li va agafar el seu barret (sense tractar-lo gens bé) i li va demanar el DNI. En Bernat de manera tranquila i conciliadora li va demanar que li tornès el barret i que li donaria el DNI si li deien el motiu. La resposta de l'agent va ser que no li donaria el barret i que podia demanar el DNI a qui li dongués la gana. Quan en Bernat es negar a donar el DNI, el policia l'agafà del braç i el portar a uns 10 metres d'on estaven el grup de joves i els policies+seguratas. Els seus amics van intentar ajudar en Bernat desesperadament amb arguments inútils a les orelles dels agent. Inclós la seva germana plorant intentava fer entendre que el seu germà no havia fet rés. Pero tan els policies com els seguratas es limitaven a impedir el pàs i no respondre (menos un que demanava calma). Finalment un policia va intervindre en la conversació entre en Bernat i el seu company. I al contrari que el seu company, d'una manera suposadament amistosa li va donar els motius de perque li demanava el DNI. En Bernat tot i que trobava que els motius eren totalment falsos, li va donar el DNI. Després el policia li va dir que un cop apuntat el DNI trencaria el paper, i que només ho feia perque el seu company es volia fer respectar.
El que semblava que havia de quedar en una de les tantes anades d'olles de la policia local de Teià, acabà traduint-se en una sanció de 600 a 900 euros per uns insults que mai varen exisistir.
I que té a veure l'Esteve en aixó?
l'Esteve també ha sigut sancionat injustament per insultar a la policia. L'Esteve la nit de la Festa Major no va insultar a cap policia, tampoc cap policia li va dir personalment a ell que l'hagués insultat i no li va donar el DNI a ningú. Que ell també el sancionecin té una explicació. L'Esteve es un de les poques persones del poble que va amb estètica punk o alternativa. Hi ha un policia que segurament no li agrada les ideas que expresen les camises i parxes de l'Esteve, i el discrimina, l'amanaça i l'insulta sempre que sel troba pel poble. Es a dir, que només feia falta que l'Esteve estigués entre els amics d'en Bernat per acosar-lo d'uns suposats insults i sancionar-lo a l'exegeradíssima xifra de 600 a 900 euros que mai pagarà.
Devant aquesta repressió tan descarada no ens quedarem de braços creuats. Avui són el Esteve i en Bernat però els teianencs (sobre tot joves) sabem que demà ens pot pasar a cualsevol. Tant la familia, com els amics i els grups solidàris de suport ens estem mobilitzant per la retirada de la multa i per la reposta popular envers l'actitud
de la nostra policia.
Cap agressió ssense resposta!
Pel sobresseiment del procés, Bernat i Esteve ABSOLUCIó!

+info www.suportmaresme.wordpress.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Què passa amb la policia de Teià?_Ja n'hi ha prou !
21 des 2008
Akest cop s'han pasat de la ratlla. Ja sabia q eren uns kapullus pero aixo es massa. Encara q ho trobo normal tenint un cap policial exguardia civil.
kina vergonyaa! q hi hagi resposta!
Re: Què passa amb la policia de Teià?_Ja n'hi ha prou !
21 des 2008
Paso esto por ejemplo:
la policia va fer ratzzies de furgones, de 3 en 3, per ronda universitat, pelai, pau claris, baixant-se i apallissant grupets de 3 persones amb pintes d'haber anat a la mani, suposo.
Els cops eren molt violents i amb molta mala llet, com amb un grau més de sadisme de l'habitual. JO passejava per alla i vaig veure com li clavaven una pallissa gratuita a tres nois al carrer pelai. Van fer una croqueta amb les furgones, es van baixar van aterroritzar i apallissar i van foragitar els nois adolorits i atonyinats.
Absolutament horrible!!! L'expressió sadica del mosso que vigilava i que ens va dir que caminessim per una altra banda ("sigan caminando, sigan caminando") eraa com si digues "que miras?, quieres tu tambien?..."

ahir va ser brutalitat total... cap opcio van donar a aquells xavals, que sense haver fet res, sense ser detinguts ni acusats de res, van rebre cops i humillacions brutals...

em sembla a més que els mossos anaven bastant passats d'estupefaents perque la furia amb que atacaven i cridaven era demencial (malgrat la normalitat de la seva agressivitat)... sense contenció.
Re: Què passa amb la policia de Teià?_Ja n'hi ha prou !
21 des 2008
Policia de Teià és la pitjor que hi ha!
Sempre el mateix amb aquesta gent, compte que ara els ha donat per fer ratzzies a diari en busca d'estupefaents al santu o bunquer! Et registraràn a plena llum del dia, sense motiu i únicament i exclusiva per freqüentar aquest lloc!
Sindicato Sindicat