Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : immigració : laboral
CCOO de Catalunya no signarà el Pacte Nacional per a la Immigració
21 des 2008
CCOO demana un acord social que comprometi les organitzacions en el seu desplegament

CCOO de Catalunya, malgrat considerar positius els continguts del Pacte Nacional per a la Immigració, no el signarà per la manca de confiança en el seu compliment.
134_1.JPG
1. CCOO considera positiu el contingut del Pacte Nacional per a la Immigració. Per primer cop hi ha una visió encertada del fet migratori com a element estructural del nostre mercat de treball i de la societat en general. Cal dir que moltes de les mesures previstes en el pacte ja estan establertes i consensuades en l'Acord Estratègic per a la Internacionalització de l'Economia Catalana, en el Pacte Nacional d'Educació i altres àmbits de diàleg social, i en el procés participatiu del mateix pacte. CCOO hem fet aportacions en tots aquests àmbits i en bona part estan recollides en el Pacte. Saludem l'esforç fet per la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat per arribar a aquest contingut que compartim en gran part.

2. CCOO de Catalunya considerem que el contingut del pacte es contraposa amb la política regressiva del Govern de l'Estat i la política dels governs europeus en matèria d'immigració. En un moment en què el Govern central avisa d'una modificació de la Llei d'estrangeria per eliminar drets, com el dret de viure en família, o els anuncis del ministre Corbacho, culpabilitzant la immigració de la crisi econòmica i l'atur, i quan la Unió Europea aprova un decret sobre el retorn de les persones que es troben en situació administrativa irregular, violant principis bàsics dels drets humans i dels drets dels infants, fa que les condicions per desenvolupar i aplicar els continguts del pacte siguin mínimes o nul•les.

3. CCOO de Catalunya considerem el Pacte com un contracte entre parts, que compromet els signants a complir amb la seva responsabilitat. En aquest moment, no trobem les garanties suficients perquè aquest nou pacte es porti a terme, i menys quan una part important de la matèria d'immigració és competència estatal i s'ha d'abordar amb uns partits que a nivell de l'Estat tenen postures restrictives i una visió instrumental de la immigració. Per aquests motius, per manca de confiança en la voluntat i en la capacitat de pressió del Govern català per poder aplicar aquest pacte, CCOO hem decidit no signar-lo. Altrament, CCOO hem fet saber al Govern la nostra desconfiança amb la política de pactes nacionals, i més quan ens trobem amb pactes signats que han quedat en paper mullat o bé quan el Govern ha fet una política contraria a l'acordada. L'exemple més clar és el Pacte per a l'Educació i la proposta de la Llei d'educació, que estan en contradicció, o els baixos nivells de compliment de l'Acord Estratègic i del Pacte per a l'Habitatge.

4. Tanmateix davant del fet de que la nostra valoració del contingut teòric del Pacte per a la Immigració és positiva, malgrat qüestionem la seva concreció, CCOO emplacem el Govern, més enllà de la signatura del Pacte, a arribar a un ampli acord social per garantir una política d'immigració que fomenti la inserció laboral i la inclusió social en igualtat de drets. Especialment en previsió de les competències que Catalunya ha d'assumir en matèria d'immigració, CCOO considerem necessari continuar treballant perquè les mesures previstes tant en l'Acord Estratègic, com en el propi Pacte per a la Immigració es puguin desenvolupar de forma acordada amb els agents socials.
Mira també:
http://www.ccoo.cat/aspnet/noticia.aspx?id=104919

This work is in the public domain

Comentaris

Re: CCOO de Catalunya no signarà el Pacte Nacional per a la Immigració
21 des 2008
Fora brossa a indymedia!
Re: CCOO de Catalunya no signarà el Pacte Nacional per a la Immigració
21 des 2008
CCOO dais asco
no representais a nadie
solo a vuestra cartera
y a la de vuestros patrones

puaj
asco!
Re: CCOO de Catalunya no signarà el Pacte Nacional per a la Immigració
21 des 2008
No soy el primero en afirmar que todos no cabemos en este país y que mas inmigrantes es mas masa de trabajadores desesperados que nos quitarán nuestro trabajo, puesto que ellos harán mas horas que nosotros por mucha menos pasta. ¿Hacen lo que no quieren hacer los europeos? No, hacen lo que no queremos hacer por una puta mierda con la que no lleguemos ni a final de mes. Vale, ellos lo pasan mal pero la solución no son reagrupamientos masivos, fronteras abiertas, papeles para todos. la solución solo es acabar con el capitalismo y desmantelar sus infraestructuras económicas enclavadas en el Tercer Mundo. De esta forma terminaremos con las desigualdades sociales y será posible un mundo en que no haya la gente de abandonar su tierra para ganarse la vida. El problema es que estamos entrando en una crisi que será absoluta, la gente de aqui está perdiendo el empleo, al paso que vamos el gobierno no podrán ni asegurar el paro y tendrán que recortarlo de las pensiones(podrian creo recortarse su sueldo o destinar partidas presupuestarias de otros lados en vez de querer una S.S. autogestionaria)y 6 millones de inmigrantes legales, mas otros tantos ilegales, sin trabajo, ni hacienda, la mayoria sin derecho a paro solo les quedarán dos opciones.O volverse a su pais o robar, asi de claro. Y ellos jodidos, y nosotros aún mas en nuestra propia tierra.
Baaah fascista, racista, neonazi, xenófobo blablabla, si teneis dos dedos de frente os replanteareis las cosas, reflexionareis un poquito del porqué de las cosas y quizás cuando ya perdais vuestro empleo o os lo quite un inmigrante quizás no veais con añoranza y nostálgia los dias que os encerrabais en las iglesias pidiendo papeles para todos.
Os recomiendo , aunque parezca coña, un episodio de South Park tremendamente irónico y muy acertado sobre lo que nos está pasando. Os lo recomiendo absolutamente, es una serie tonta pero el episodio es muy aleccionador.


http://www.megavideo.com/?v=HG9354EF
Fins els nassos
21 des 2008
migrante:

Representen molt més els grupuscles i minories marginals com co.bas, Intersindical, CNT, o en menor mesura CGT?

Aneu a cagar! Per culpa de gent com vosaltres i els vostres xiringuitos (cadascun més "revolucionari" i representant veritable de la veu del proletariat que l'anterior), les línies més dretanes han guanyat terreny en el si de l'organització que engloba i representa més que cap altra la classe obrera (per a bé o per a mal), que és Comissions Obreres.

Una mica de leninisme us caldria a tots vosaltres, colla d'irresponsables.
Re: CCOO de Catalunya no signarà el Pacte Nacional per a la Immigració
21 des 2008
Be, si reconeixes que les lines mes de
dretanes han guanyat terreny, vol dir que la llista de traicions als treballadors son cada vegada mes nombroses. Si el numero legitima, el pp i el psoe son els mes legitimats pels vots.
Si tagafes el Que hacer de Lenin, veuras com no parla enlloc de demanar congelacio salarial als treballadors, ni de pactar amb la patronal, ni acceptar reduccions en drets laborals dia rere dia. Si el esquerranisme es una malaltia infantil del comunisme, el renunciar a la lluita i rebaixar els plantejaments per apoltronarse i viure de subvencions es una ignominia.
Re: CCOO de Catalunya no signarà el Pacte Nacional per a la Immigració
21 des 2008
En el Que hacer no parla sobre quines han de ser les reclamacions dels sindicats de classe. No facis més el ridicul
Re: CCOO de Catalunya no signarà el Pacte Nacional per a la Immigració
23 des 2008
¿¿¿¿pero que hacen aquí estos encubridores de la TORTURA en las prisiones catalanas???

Boira, te pillamos con Panyella mintiendo y ya no nos engañais, cabronazos.

Que CCOO firma peticiones reclamando que se cese a los funcionarios que denuncian las palizas.

Y dile a Coscubiela que lo que pasó en su despacho no le va a salir gratis, tarde o temprano CCOO pagará su doble juego.

HIJOS DE PUTA.
Re: CCOO de Catalunya no signarà el Pacte Nacional per a la Immigració
23 des 2008
Aquí tenéis la VERDAD de CCOO, en prisiones se quitan la máscara.

Daremos los nombres de los dirigentes de CCOO que son candidatos del PP y todo lo que han hecho para favorecer el más abyecto corporativismo carcelario:

http://presons.mforos.com/1531465/8094938-les-putrefactes-mentides-dels-/

!!!A TOMAR POR EL CULO!!!!
Re: CCOO de Catalunya no signarà el Pacte Nacional per a la Immigració
05 gen 2009
salut je suis de rif vive a paris(francia)et je suis a vilanouva ila geltru.je pense que le racisme ci un malade pcyhi voila. viva karim viva le gent de catalan viva la tolerincia.
Sindicato Sindicat