Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : laboral
La CGT es tanca al Departament de Treball per exigir a l’administració que rebutgi els ERO i contra la Directiva europea de les 65 hores
17 des 2008
Contra els ERO i la directiva de les 65 hores. Que la crisi la paguin els rics!
Una vintena de delegats de CGT, representants dels treballadors i treballadores de deu empreses (entre elles, Nissan, Funosa, SEAT, DHL, Acciona, Inoxfil i Malhe) han protagonitzat avui 17 de desembre un tancament simbòlic a la seu dels serveis territorials del Departament de Treball. Amb aquesta acció han denunciat els acomiadaments, tancaments i Expedients de Regulació dâOcupació que sâacumulen contra la classe treballadora a Catalunya, així com la degradació de les condicions laborals. La tancada sâha desenvolupat entre les 11 i les 14 hores, mentre a les portes de lâedifici es concentraven una setantena de persones. En acabar lâacció sâhan llençat per les finestres munts de papers extrets de les papereres dels despatxos del Departament de Treball, simbolitzant els ERO que sâestan portant a terme i que considerem que el que sâhauria de fer amb ells és llençar-los a la paperera.

Coincidint amb la votació al Parlament Europeu de la directiva de prolongació de la jornada de treball fins a 65 hores, que ha quedat temporalment aplaçada, la CGT reclama per afrontar la crisi el repartiment del treball i de la riquesa i la reducció de la jornada laboral a 35 hores setmanals per llei i sense disminució de salari. El sindicat exigeix també a lâadministració catalana que rebutgi els plantejaments de les empreses i no aprovi cap més ERO. Aquesta crisi lâhan de pagar els empresaris amb els beneficis obtinguts en els últims anys: serà només el retorn dâuna part dels enormes ajuts públics que han rebut.

Lâacció sâha portat a terme després de lâassemblea realitzada per la Campanya "Que la crisi la paguin els rics", en la qual participa la CGT conjuntament amb altres organitzacions sindicals i col·lectius socials. Lâassemblea sâha realitzat a la Casa del Mar a partir de les 9.30 h., en aquest 17 de desembre en que en el Parlament Europeu es votava la Proposta de Directiva de les 65 hores, com una acció més de la campanya que sâestà desenvolupant contra aquesta directiva europea.

Manifest repartit durant el tancament:

- Davant de la situació actual dâempitjorament de les condicions laborals i socials de la classe treballadora que es concreta en els continus acomiadaments o expedients de regulació dâocupació temporal com a conseqüència dâuna crisi generada per lâespeculació capitalista.

- Davant de la degradació que es plasma en aspectes socials com Habitatge, Salut o Ensenyament i afecten a la nostra vida diària.

A la CGT entenem, que no hem de permetre que les conseqüències de la crisi dâespeculació financera recaiguin sobre la classe treballadora. A més, la verdadera crisi és la dels salaris, que en els últims 20 anys sâhan anat reduint mentre sâincrementaven, de manera escandalosa, els beneficis de les empreses. Dâaltra banda, aquestes utilitzen la psicosi de crisi per reestructurar les seves empreses, empitjorant encara més les condicions de treball i perseguint una major flexibilitat en línia amb lâaberrant Directiva Europea de les 65 hores que es vota avui en el EuroParlament.

A la CGT afirmem que la fragmentació de la lluita empresa a empresa no és la solució. La resposta necessària davant dâaquest atac ha de ser aglutinar les lluites al camí cap a una vaga general on convergeixin treballadors, estudiants, immigrants i altres col·lectius afectats per la crisi i les polítiques antisocials dels governs i empresaris.

Des de la CGT de Catalunya, per mitjà dâaquest tancament en la Delegació Territorial de Treball de Barcelona, fem una crida al conjunt dels ciutadans de Catalunya a la mobilització. Lâadministració és qui resol els expedients i per tant, venim aquí a exigir-li que rebutgi els plantejaments de les empreses. Aquesta crisi lâhan de pagar els empresaris amb els beneficis obtinguts en els últims anys i com una forma de devolució dels abundants ajuts públics rebuts.

Per això la CGT cridem a tota la ciutadania a lluitar tant en el seu lloc de treball, com en les mobilitzacions que es convoquin per:

NI EXPEDIENTS, NI ACOMIADAMENTS, NI 65 HORES.

REPARTIMENT DEL TREBALL I DE LA RIQUESA, PER LES 35 H SETMANALS SENSE REDUCCIÃ DE SALARI.

NI UN EURO DE FONS PÃBLICS ALS BANCS I ALTRES EMPRESES.

MILLORA DELS DRETS SOCIALS: AJUTS A LâHABITATGE I PAGAMENT INDEFINIT DE LâATUR PER ALS AFECTATS PER AQUESTA CRISI.

RENDA BÃSICA CIUTADANA.

DEFENSA DELS SERVEIS PÃBLICS: SANITAT, ENSENYAMENTâ¦

CONTRA LES DIRECTIVES DE LES 65 HORES, BOLKENSTEIN, DE LA VERGONYA I CONTRA EL PLA BOLONYA.

Barcelona, 17 de desembre de 2008

NOMÃS HI HA UN CAMÃ?: DIGNITAT I LLUITA

Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya

fotos i videos;
Mira també:
http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article2489

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La CGT es tanca al Departament de Treball per exigir a l’administració que rebutgi els ERO i contra la Directiva europea de les 65 hores
17 des 2008
una mica massa plamfletàrios que habitualment, que ja és dir
Sindicat Terrassa