Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat : pobles i cultures vs poder i estats
>> La UAB expulsa a 6 estudiants i amonesta públicament a 22 més
17 des 2008
Avui, dimecres 17 de desembre, el senyor Lluís Ferrer, rector en funcions de la UAB, i la senyora Dolors Riba, vicerrectora d’ordenació acadèmica en funcions, han signat els expedients sancionadors oberts a 28 estudiants crítics amb el procés de Bolonya que suposa l’expulsió de 6 estudiants i l’amonestació pública de 22 universitaris més.
Davant d’aquesta notícia, el conjunt del moviment estudiantil no restarem quiets, i, per això, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans encoratgem a tots els estudiants a mostrar el seu desacord amb aquestes expulsions i sancions.
El rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha donat el seu vist-i-plau a les propostes d’expulsió i sanció plantejades pels instructors dels expedients disciplinaris oberts a 28 estudiants, arran de diverses mobilitzacions en defensa de la universitat pública i de qualitat.
Amb aquesta actuació, l’equip de govern de la UAB ha aprovat l’expulsió de la universitat de 4 estudiants per un període d’un any, l’expulsió d’un altre per dos anys, i d’un sisè per 3 anys, i l’amonestació pública de 22 estudiants més, pel simple fet de denunciar les irregularitats comeses a la UAB per imposar l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES).

Davant d’aquest fet, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans volem manifestar:

1.- Tot el nostre suport als estudiants sancionats i expulsats
per la seva lluita en defensa d’una universitat pública i de qualitat.

2.- Que l’expulsió de 6 estudiants i l’amonestació pública de 22 més és un atac directe als principis democràtics, en que s’ha de basar una universitat pública.

3.- Que aquestes expulsions suposen un pas més de les autoritats universitàries en l’estratègia de la coacció i la repressió engegada contra els estudiants crítics amb el procés de Bolonya.

4.- Que les expulsions suposen enterrar tot possible intent d’entesa i diàleg entre els estudiants i les autoritats universitàries, ja que aquestes sancions són una clara amenaça dirigida a tots els estudiants que lluiten, dia rere dia, per a construir una universitat pública, catalana, popular, antipatriarcal i de qualitat.

5.- Que la violència policial, les sancions disciplinàries, les expulsions i les difamacions contra els estudiants no aturaran la lluita en defensa d’una universitat de qualitat i al servei de la societat.

Per tot això, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) encoratgem a tots els estudiants del país a mostrar, al llarg dels propers dies, el seu rebuig a aquestes sancions i a denunciar la repressió que pateix el moviment estudiantil contrari a l’EEES, per a deixar ben clar a totes les autoritats universitàries que no ens quedarem de braços creuats davant les agressions que patim els estudiants mobilitzats en defensa de l’educació pública i de qualitat.


Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
Cerdanyola del Vallès, 17 de desembre de 2008
Mira també:
http://www.sepc.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: >> La UAB expulsa a 6 estudiants i amonesta públicament a 22 més
17 des 2008
amunt els k lluiten !
gracies pel suport !
Re: >> La UAB expulsa a 6 estudiants i amonesta públicament a 22 més
17 des 2008
Suárez al carrer!!
jajajajaja
Re: >> La UAB expulsa a 6 estudiants i amonesta públicament a 22 més
17 des 2008
a veure si expulsen al claret també
Re: >> La UAB expulsa a 6 estudiants i amonesta públicament a 22 més
17 des 2008
Perquè haurien d'expulsar al Claret si és un col·laborador nat?
Re: >> La UAB expulsa a 6 estudiants i amonesta públicament a 22 més
17 des 2008
Amb aquestes expulsions Ferrer ha rebentat qualsevol solució, la línia dura que la dreta (PSOE i CiU i els seus mitjans i opinadors afins) exigien per imposar la privatització de la universitat s'ha imposat

Caldrà respondre amb tota la contundència necessària.

Tot el suport als que lluiten, qualsevol solució passarà per retirada incondicional de les sancions.
Re: >> La UAB expulsa a 6 estudiants i amonesta públicament a 22 més
17 des 2008
SOLIDARITAT
Sindicat Terrassa