Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
[Lleida] Pancartes en suport als i les estudiants tancades a la UdL
16 des 2008
Avui, dimarts 16 de desembre, fa una setmana que els i les estudiants estan tancats a la UdL.

Des de la CGT de Ponent creiem fermament en una educació pública, gratuïta i de qualitat.
DSC05271.JPG
DSC05272.JPG
DSC05270.JPG
Per això, hem omplert de pancartes l'edifici del nostres sindicat, a la 8a planta de l'Avinguda de Catalunya de Lleida.

Així, i amb aquesta petita acció, volem que la ciutat de Lleida sapigui que "No volem la LEC", que volem que s' "Aturi Bolona", que lluitem per una "Educació Pública i de Qualitat" i que donem tot el nostre suport i "Solidaritat amb l'estudiantat tancat a la UdL".

Per saber més del que estan fent els i les estudiants, veure:

http://tancadaudl.blogspot.com/
Mira també:
http://www.suportponent.net
http://www.cgtlleida.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Lleida] Pancartes en suport als i les estudiants tancades a la UdL
16 des 2008
L’AJLL dóna suport als estudiants que ocupen el Rectorat de la UdL


Avui dimarts es compleix una setmana d’ençà que més d’un centenar d’estudiants van concentrar-se davant del Rectorat de la Universitat de Lleida i van ocupar-lo de manera indefinida, exigint la congelació de l’aplicació del procés de Bolonya i l’obertura d’un procés de debat sobre el futur de la universitat pública. Accions similars s’han dut a terme arreu del país on la majoria d’universitats han estat ocupades.

En aquest context, els joves organitzats en l’Assemblea de Joves de Lleida entenem necessari una reflexió global (que, de fet, s’està donant) entorn l’estat de l’ensenyament superior al nostre país. Creiem que cal denunciar que sota l’argument de la confluència europea i l’homologació de títols, amb la construcció de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES) es cerca encobrir la mercantilització i l’elitització de l’ensenyament superior. Forma part, doncs, de la lògica de l’Europa del capital que impulsa directives neoliberals i protofeixistes com la de les 65h o de la Vergonya.Així doncs, pensem que la lluita contra l’Espai Europeu d’Educació Superior és una lluita fonamental no només per garantir el futur d’una universitat pública, catalana, de qualitat, popular i antipatriarcal, sinó també per al desenvolupament social, polític, cultural i econòmic de la nostra societat. Per bé que el model actual de la universitat no és, ni molt menys, l’ideal, els canvis que es proposen amb el procés de Bolonya agreugen, en la majoria dels casos, els problemes actuals com ara l’escassetat de recursos, la mercantilització de l’ensenyament o la retallada dels drets dels i de les estudiants.

Els i les estudiants de les universitats públiques catalanes, i en especial el Sindicat d’Estudiants del Països Catalans i les Assemblees de Facultat, porten molts anys denunciant els efectes del procés de Bolonya, però ha sigut durant les darreres setmanes que aquestes mobilitzacions han adquirit especial força i s’han estès al conjunt de les universitats públiques dels Països Catalans. Les multitudinàries manifestacions i els successius tancaments demostren que els i les estudiants estan majoritàriament en contra d’aquest procés o, si més no, que reclamen el seu dret participar del debat que condicionarà el futur de la universitat.

Per tot això des de l’Assemblea de Joves de Lleida:

* Donem el nostre suport a les mobilitzacions dels estudiants de la Universitat de Lleida contra els Procés de Bolonya.* Expressem el nostre recolzament a les reivindicacions concretes dels estudiants tancats, que passen per la moratòria en la implantació de l’EEES a la UdL, per l’obertura d’un procés de diàleg que permeti la participació de l’estudiantat en la presa de decisions que afecten el futur de l’ensenyament i per la retirada dels expedients als i a les estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona que lluiten contra el Procés de Bolonya.* Emplacem als i les joves lleidatans a solidaritzar-se amb les reivindicacions estudiantils perquè no només està en joc la universitat pública, sinó que tots i totes perdrem si la lògica del capital s’acaba imposant en l’ensenyament superior.Perquè volem una universitat pública, catalana, de qualitat, popular i antipatriarcal!

Aturem Bolonya! Aturem l’Europa del capital!
Sindicat Terrassa