Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: ecologia
14 D Una bicicletada contra Repsol recorre els pobles del Gaià
15 des 2008
Una reduïda bicicletada va recórrer el passat diumenge 14 desembre els pobles afectats pel pantà de Repsol al Catllar. Pels carrers de la Riereta del Gaià i el Catllar es sentiren els crits de "Repsol mata!". Des de fa dècades Repsol no respecta el cabal ecolòic del riu gaià desviant l´aigua cap a la petroquímica
panta no.jpg
Ni el fred ni la ressaca de dissabte va desanimiar a un petit grup de ciclistes que marxaren per la ribera del riu gaià des del sec desembocament a la platja d´Altafulla fins al pantà de Repsol al Catllar.
Amb aquesta marxa, el col.lectiu Repsolmata denuncia la impunitat ambiental de la companyia, que arrossega passius ambientals per tot el planeta i genera conflictes ambientals silenciats a base de publicitat i d´un servilisme dels ajuntaments tarragonins que ,a canvi de patrocinar les festes majors o regalar unes samarretes.
La contaminació atmosfèrica i els repetits accidents que sofreixen el pantalà de Tarragona i la petroquímica de La Pobla Mafumet posen en risc permanent a la població. La llei del silenci a Tarragona perpetua la vulnerabilitat del Camp de Tarragona a malalties respiratòries i una incidència de càncer molt superior a la mitja.

Ja damunt mateix de la presa, amb un pot d´olives i cogombrets a les mans, els participants de la marxa van refermar la seva solidaritat amb tots els pobles afectats per la companyia, com les organitzacions socials d´Arauca ( Colòmbia) amenaçats pel paramilitarisme vinculat a Repsol o tots els pobles indígenes amazònics invaïts per les concessions de Repsol-YPF.

Els membres de Repsolmata pregunten a les institucions judicials:
"Quan vengui Repsol , qui es farà responsable de tots els passius ambientals que arrossega la companyia?". És moment d´acabar amb la impunitat ambiental.
pont gaia.jpg
presa.jpg
Mira també:
http://repsolmata.ouproject.org

This work is in the public domain

Comentaris

Fotos bicicletada pel Gaià
15 des 2008
presa caretes.jpg
bicicletes.jpg
riereta.jpg
Fotos de l´aproximació al pantà del Catllar i d´un encontre de Repsolmata amb la sortida de la missa de la Riereta de Gaià
Mira també:
http://repsolmata.ouproject.org
http://blocs.tinet.cat/blog/archive/333/2007/10/
Re: 14 D Una bicicletada contra Repsol recorre els pobles del Gaià
16 des 2008
Esta molt bé això d´espolsar-nos les lleganyes en un conflicte "apagat" durant molts anys... fins quan el riu sense aigua?

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more