Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
Illacrua 164
15 des 2008
Portada_163_i.jpg
EN PORTADA
Crisi: perill i oportunitat

Amb la fallida de la banca dâinversió nord-americana, els països enriquits es troben immersos en la crisi econòmica més greu des de 1929 i tot el món nâacabarà rebent. No obstant això, aquesta crisi també és una oportunitat per als moviments anticapitalistes per poder experimentar formes alternatives de treball, consum i crèdit.David Harvey: âla crisi actual és més gran i explícita que les anteriorsâ?

El geògraf i urbanista David Harvey, bon coneixedor de les nefastes conseqüències que el neoliberalisme té sobre el territori i, més concretament, sobre lâespai urbà, aporta la seva visió de la crisi financera, les seves implicacions amb el sector immobiliari i el futur de les ciutats.


Adéu al maig del 08

Sâacaba lâany i no ens podem estar de repassar les celebracions del 40è aniversari del cèlebre maig francès. Una crònica parcial i deliberadament crítica per denunciar lâús estereotipat de les imatges de la revolta i lâabús commemoratiu farcit de tòpics que es va fer de lâesdeveniment.


Itàlia: la llarga ombra de Mussolini

El govern de Berlusconi ha obert un període en què el feixisme gaudeix de tolerància institucional. Un clima que una amalgama de partits i organitzacions dâextrema dreta han aprofitat per fer-se forts i multiplicar els seus atacs contra els immigrants i el sectors més desprotegits de la societat.


Maria-Mercè Marçal : âi dur memòria dâun dol anticâ?

Deu anys després de la seva mort, recordem la figura de la poetessa Maria-Mercè Marçal. I ho fem a través de la seva única novelâ¢la, La passió segons Renée Vivien, publicada quan Marçal ja havia tocat sostre amb la seva poesia.


Entorn natural i ciutadania ambiental

La participació dels infants i els joves en activitats de lleure a la natura és bàsica perquè en el futur tinguin una actitud positiva envers el medi ambient. Les sortides i els projectes conjunts amb les entitats que defensen el territori han de servir per fomentar lâesperit crític i exercitar la ciutadania ambiental.

Quaderns de la bona vida: oci o negoci?

Més informació: www.illacrua.cat

This work is in the public domain
Colera camping CNT