Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
12 de gener, Judici a l'AN a Fer, independentista asturià
13 des 2008
El proper 12 de gener serà jutjat a l'Audiència Nacional l'independentista asturià Fer G.R., amb una petició fiscal de 8 anys.
El que segueix és una traducció del comunicat de Sofitu, l'organisme antirepressiu independentista d'Astúries.
(si voleu més informació sobre el cas, mireu els enllaços del final)
L’Audiència Nacional avança la data prevista.
La Sala Quarta del Tribunal d’excepció espanyol, que presideix la magistrada Àngela Murillo, acaba de notificar, amb 33 dies de marge, que el pròxim 12 de gener ser`à la data de la cel.lebració del judici al militant independentista.
La mitja, en aquesta sala, entre la data de la convocatòria de la petició fiscal i la del judici, és d’entre 9 i 12 mesos, pel que no s’entén el per què de tantes presss amb en Fer, quan amb prou feines fa un més i mig que li van notificar la seva petició. A més a més, al no estar l’imputat empresonat, no cal que tingui una condemna abans de que es compleixin els 4 anys des de la seva detenció.
La defensa del militant independentista acaba de presentar una queixa perquè s’aplaci el judici, al no tenir temps per preparar bé aquest cas. Així i tot, aquesta és una possibilitat remota segons han reconegut les mateixes funcionàries del jutjat, que van admetre estar practicant contra-rellotge totes les proves sol.licitades per poder-les tenir per la data.
Així que el previst és que el judici comenci el dilluns 12 de gener a les 12 hores, essent molt probable que s’allargui més d’un dia ja que el sumari és molt llarg i hi ha una gran quantitat de testimonis i peritatges. Cal remarcar que la policia espanyola portarà a deu dels seus membres, tres d’ells perits, a declarar, fet que deixa ben clara la seva obsessió per encarcerar en Fer G. R.
Des de Sofitu, i a pesar de totes les traves, ja s’està començant a organitzar la resposta a aquest nou atac de repressió espanyolista. Davant les accions previstes hi ha les següents:

-dimarts 23 de desembre. Concentració a la Casa Sindical de Xixón a les 18.30h
-dissabte 3 de gener. Manifestació des de la Plaça L’Humedal de Xixón a les 17.30h. Concert a la Casa Sindical de Xixón a partir de les 19h
-dilluns 12 de gener marxa en bus a Madrid i concentració a l’Audiència Nacional a les 12.30h

S’està treballant en més accions, però la repressió del Moviment d’Alliberament Astur no és només el cas d’en Fer. Acaben de multar un noi després de participar en una manifestació per la República Asturiana només per dur un cuter amb el que va tallar el plàstic de la pancarta. També són recents les dues multes pel fet de dur els adhesius AS a la matrícula del cotxe. Uns altres dos independentistes segueixen pagant les multes que els van imposar per un delicte d’ultratge a Espanya i danys. I què dir del control policial que patim: identificacions massives, com el passat 6 de desembre en una concentració contra la Constitució Feixista Espanyola, seguiments, telèfons punxats...
I tot això suposa unes despeses econòmiques altíssimes entre multes, defenses jurídiques, viatges a l’Audiència... Per això des de Sofitu fem una crida a tota la solidaritat política, però també econòmica.

Ajuda a Sofitu: número de compte de Caxastur 2048 0000 23 0340142034

PUXA ASTURIES LLIBRE!! PUXA ASTURIES SOCIALISTA!! PUXA LA LLUCHA!!
Mira també:
http://nodo50.org/sofitu
http://www.glayiu.org/ferlliberta/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 12 de gener, Judici a l'AN a Fer, independentista asturià
13 des 2008
Tot el suport al company Fer!

Ni República federal, ni confederal, ni autonomies,... DESTRU�M ESPANYA!!!!
Re: 12 de gener, Judici a l'AN a Fer, independentista asturià
13 des 2008
Espanya no existeix i el que ho demostra és que arreu hi ha gent que té identitats pròpies... Creem una europa del pobles lliures i les persones, i per fer-ho comencem per allà on és més fàcil, destruïm Espanya i amb ella deixem sense arguments als feixistes que no ens deixen avançar, comencem una vertadera col·laboració voluntària entre pobles.
Colera camping CNT