Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
detingudes 2 persones a la manifestació de Barcelona
10 des 2008
Segons el Mundo.es ja hi ha dues persones detingudes durant la manifestació d'avui al vespre a Barcelona.
DOS JOVES HAN ESTAT DETINGUTS Incidents en el centre de Barcelona en una protesta per la mort del jove grec * Dos joves, un d'ells una noia grega, han estat detinguts després de la protesta * Han participat uns 800 manifestants, entre ells molts d'origen grec * Alguns d'ells han bolcat contenidors i han cremat una oficina de La Caixa Actualitzat dimecres 10/12/2008 20:29 (CET) ImprimirEnviar noticiaDisminuye letraAumenta lletra JAVIER OMS BARCELONA.- Uns 800 manifestants han intentat, una vegada i una altra, obrir-se pas enfront d'un enorme cordó policial que ha blindat el centre de Barcelona. La ciutat s'ha sumat així a les protestes per la mort del jove grec Alexis Grigoropoulos en uns altercats a Atenes que ja superen fronteres. La manifestació a Barcelona ha acabat amb dos detinguts i destrosses en el mobiliari urbà. Segons han informat fonts de la policia catalana, els dos detinguts, acusats de desordres públics, són una noia d'origen grec i un jove estranger que anava indocumentat, segons ha informat Efa. Durant el recorregut, alguns manifestants han bolcat contenidors -alguns de vidre, pel que el soroll ha provocat una gran inquietud entre els vianants de la zona- i han destrossat una oficina de La Caixa, en concret la qual es troba enfront del mercat de Santa Caterina, en l'avinguda Francesc Cambó. Ha estat allí on la policia ha carregat contra els manifestants, que s'han dispersat pel cèntric barri del Born poc ants de les 22.00 hores. Aquesta protesta arriba el mateix dia que una vaga general a Grècia torna a registrar incidents. La marxa, que ha estat convocada a les 20.00 hores en la plaça Universitat i que ha reunit a unes 800 persones, ha mantingut en alerta als Mossos d'Esquadra durant tota la tarda, que han muntat un enorme dispositiu policial en la zona. Així, durant la marxa, que va intentar obrir-se pas pel Raval, més tard per la plaça Molina i, finalment, en la calli Pelai, els intents de creuar la línia policial es van saldar amb petits enfrontaments entre agents i manifestants. Els participants en la protesta van assolir fins i tot tallar la Ronda Universitat i van arribar la zona del mercat de Santa Caterina. Els manifestants, la majoria d'ells estudiants grecs, duien pancartes en les quals es llegia "Solidaritat amb les revoltes a Grècia" i altres missatges en grec. En els seus textos, argumentaven que el "assassinat a sang freda" de Alexis és "la gota que satisfà el got" per a la joventut grega, que ha sofert greument la crisi econòmica. La protesta no havia estat convocada oficialment i, davant el temor de nous incidents, els agents no descarten realitzar registres als assistents per a comprovar que no duguin cap objecte que pugui ser considerat un arma, segons fonts de la policia autonòmica.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: detingudes 2 persones a la manifestació de Barcelona
10 des 2008
Merda, m'he assabentat per la ràdio i no he arribat a temps.
Re: detingudes 2 persones a la manifestació de Barcelona
10 des 2008
que s'ha cremat què?! anda cha! que més voldriem
Re: detingudes 2 persones a la manifestació de Barcelona
10 des 2008
Algú sap alguna cosa dels detinguts? eren de la UB o de la UAB o d'altra penya solidària?

Salut!
Re: detingudes 2 persones a la manifestació de Barcelona
10 des 2008
2 detinguts: una noia grega i un noi extranger sense documentació.

SOLIDARITAT i QUE LA LLUITA CONTINUI!
Re: detingudes 2 persones a la manifestació de Barcelona
10 des 2008
Doncs la crónica del uno és la més encertada de tot el que ha anat sortint. és just el que ha passat, ni més ni menys. ha!!! s'ha deixat que tambè l'abret de nadal metal.lic de la Mallol al davant del mercat stCaterina ha sofert una petita contusió, però ínfima de debó. Quina llàstima.
Re: detingudes 2 persones a la manifestació de Barcelona
10 des 2008
I l'ampolla que ha tocat l'arbre ha caigut sobre el cap d'algú?, m'ha semblat veure que rebotava i queia damunt de la gent.
Per cert, s'han trobat a faltar més pintades, diria que només erem 2 o 3 amb sprais, animeu-vos!

DEP Alex
Re: detingudes 2 persones a la manifestació de Barcelona
10 des 2008
Joder, escriben algo en castella xfa q so griego! Q noticias hay de los detenidos? Una chica Griega y un chico sin documentacion ..... q +?
Merci!
Re: detingudes 2 persones a la manifestació de Barcelona
11 des 2008
No sabia yo que los griegos entendieran mejor el castellano que el catalán, en fin, no se trata de eso la noticia pero vaya tela vecino.

M'encanta que molts donin lliçons sobre el que s'ha de fer o no, que des dels seus estimables ordinadors tinguin la capacitat de dirigir a la gent que hi erem. Em sembla molt positiva la mani, a menys d'una setmana vista la capacitat de resposta i de solidaritat a Barcelona no ha fallat, s'havia de sortir i el més aviat possible. Els que tan saben que és el que s'ha de fer en tot moment a partir d'ara tenen tot un temps preciós per preparar el que ens diuen no hem sabut fer.

Molt bé pels assistents, molt rebé per la caixa destrossada, moltes més calen, ja arribarà un dia en que no ens podran aturar els mossos, de moment som poquets i encara la ràbia es veu que no toca on ha de tocar. Temps al temps
Re: detingudes 2 persones a la manifestació de Barcelona
11 des 2008
ya veo... busca tu clases de catala en Grecia, a ver que encontraras.. colgad@!
Como q no lo entiendes?! pff! Vaya mierda de solidaridad, verdad!
Con todas formas, esto es lo que encontre por el
lahaine.org :
"Ocho de los detenidos ayer en Madrid y Barcelona siguen en comisaria. Grecia continua ardiendo "
"Jueves, 13.45h: Dos de los jovenes detenidos en Madrid en libertad. Se preve que los otros seis pasen una noche más en la brigada de información. En Barcelona una joven griega y un hombre son acusados de desordenes y atentado a la autoridad. Mientras, en Atenas los disturbios llegan a las puertas de la cárcel donde se encuentran detenidos los dos agentes implicados en el asesinato de Alexis."
Sindicato Sindicat