Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: immigració
Presentació de Frontera Sur a l'Espai Social Magdalenes
10 des 2008
Aquest divendres es presentarà a l'Espai Social Magdalenes el llibre Frontera Sur. Nuevas políticas de gestión y externalización del control de la immigración en Europa. El proper dimarts 16 també es presentarà la Xarxa Estatal pels Drets dels Immigrants.
Frontera Sur-indy.jpg
Jornada pels drets dels immigrants
Espai Social Magdalenes | 12 i 16 de desembre de 2008
c/ Magdalenes 13-15 (Metro Urquinaona o Jaume I)

Divendres 12 de desembre | 20 hores
Presentació de Frontera Sur. Nuevas políticas de gestión y externalización del control de la immigración en Europa

Dimarts 16 de desembre | 19 hores
Presentació de la Xarxa Estatal pels Drets dels immigrants

El procés d’ampliació de la Unió Europea i d’obertura de les fronteres interiors, en els darrers anys, ha anat acompanyat d’una creixent bunquerització de les fronteres exteriors i un reguitzell de morts entre els que no tenen una altra opció de supervivència que arriscar la vida per a entrar a Europa. Per a tancar el pas a les masses empobrides del Sud i de l’Est o per a regular el fl ux de sense papers adaptant-lo a les necessitats del mercat negre de treball -un dels pilars del “mercat lliure�-, la UE no ha dubtat en recórrer a legislacions de control cada vegada més autoritàries, a les tecnologies més sofi sticades, a la militarització de les fronteres i també als mètodes més abjectes de xantatge per a externalitzar la responsabilitat del control de l’emigració procedent de tercers
països als països limítrofs amb la UE. Els centres d’internament d’emigrants -aquests llimbs legals que podríem considerar els “Guantánamos� europeus-, la col·laboració policial i militar a través de l’agència europea Frontex, junt amb els acords bilaterals de repatriació a canvi d’ajuda al desenvolupament i quotes de contractes de treball per a emigrants són els tres eixos principals de la política migratòria europea. L’Estat espanyol s’ha convertit en un dels paladins d’aquesta política i, conjuntament amb Itàlia i Grècia, en un dels guardians de la Frontera sud.
Mira també:
http://www.viruseditorial.net
http://www.magdalenes.net

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa