Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : ecologia : altres temes
CÓMPRELO AHORA! V jornades sobre consum a Barberà
10 des 2008
V Jornades sobre consumisme i consum responsable.

12, 13 i 14 de desembre. Barberà del Vallès.
Cartell jornades de consum (color).jpg
Els propers 12, 13 i 14 de desembre Barberà tornarà a acollir les jornades CÃMPRELO AHORA! sobre consumisme i consum responsable , que enguany arriben a la seva cinquena edició. I en aquesta ocasió hi ha novetats importants, ja que aquest any sâincorporen a la organització lâEsplai El Piolet i el Casal Popular Tangram, que es sumen al Casal de Joves Obriu Pas que sâhavia encarregat de coordinar les anteriors 4 edicions.

Lâobjectiu de les jornades continua sent el de crear un espai per al reflexió i lâintercanvi en el que poder conèixer millor el sistema econòmic i social en el que vivim i descobrir pràctiques que ens poden dur a transformar allò que no ens agrada. La situació heretada dels continus terratrèmols financers mundials fan que cada cop sigui evident per més gent que el canvi en lâactitud envers el consum no és un caprici idealista sinó una necessitat inajornable.

La primera activitat de les jornades tindrà lloc al Casal de Joves Obriu Pas divendres 12 a les 21â30 i porta per títol âSopem-nos la crisi!â?. Es tracta dâun sopar tertúlia en el que, en lâambient informal dâun àpat i amb el suport de materials de divulgació que circulen per la xarxa, intentarem anar a les arrels de lâactual crisi. Més enllà de les circumstàncies concretes de la situació actual intentarem aprofundir en el funcionament del sistema capitalista, descobrint lleis econòmiques que ens afecten més que la de la gravetat però de les que en sabem ben poc.

Dissabte 13 concentra el major número dâactivitats i aquestes comencen a les 11h del matí a a la Plaça de la Vila, on es realitzarà el 2on Mercat dâIntercanvi de Barberà del Vallès. Aquesta iniciativa, molt popular en diferents llocs del territori català, pretén crear un espai en el que cobrir les nostres necessitats al marge dels diners, cedint allò que ja no fem servir a persones a les que els hi serà útil, mentre podem aconseguir productes interessants que per el seus propietaris han deixat de tenir utilitat. Una autèntica experiència pràctica que desafia el consumisme, humanitza les relacions socials i redueix el problema dels residus.Havent dinat, a les 16â30h, ens traslladarem a la Plaça García Lorca, on es realitzarà una activitat infantil que porta per nom ReciclART. En ella els infants que sâapropin aprendran a allargar la vida de les deixalles convertint-les en altres objectes amb el valor afegit de tenir la seva empremta personal. La programació continua a les 19â30h molt a prop dâallà, a la seu del Casal Popular Tangram, on podrem participar del debat sobre âAutogestió Quotidianaâ?. Dinamitzat per activistes que estan elaborant un manual que recull diferents pràctiques en aquest sentit, coneixerem diferents experiències que ens permeten cobrir les nostres necessitats més quotidianes, com poden ser lâalimentació, el lleure, la cultura, lâhabitatge, la formació o la salut, al marge dels circuits del mercat. A més de ser una potent recepta en els actuals temps de butxaques escurades també aprofundirem en el sentit polític dâaquesta proposta, veurem com a més de protegir-nos de la tempesta econòmica també estarem atacant directament a les causes que lâhan provocat.Diumenge 14 tindrà lloc la cloenda dâaquesta edició de les jornades amb un altre exemple viu de construcció dâun altre món. Convocats a les 10h al Casal de Joves Obriu Pas els participants gaudiran dâuna sortida a Cal Mosquit, un hort urbà que es troba en el terme municipal de Barberà. Aquest jove projecte de descoberta i difusió de lâhorticultura vol compartir amb els participants de les jornades les seves experiències i mostrar-nos la terra en la que a més de verdures i hortalisses també es cultiven valors de transformació.
2onmercatdintercanvicolor.jpg
JCCR07 05.JPG
Mira també:
http://obriupas15anys.blogspot.com/

This work is in the public domain
Sindicat