Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : laboral
La secció sindical de CGT del Metro denúncia el vergonyós increment de les tarifes del transport públic de Barcelona
09 des 2008
Considerem que es tracta d’un abús contra els ciutadans de Barcelona i la seva Àrea Metropolitana per part de l’ATM
La CGT del Metro de Barcelona vol denunciar públicament l’abús que representa l’augment tarifari per al 2009 impost per l’ATM i totes les institucions que ho representa, la majoria de les quals són del PSC. És d’hipòcrites intentar justificar una pujada de gairebé el doble de l’IPC per a un servei com és el transport de viatgers que avui dia és tan imprescindible com la Sanitat.

La Presidenta de TMB Assumpta Escarp practica la hipocresia al parlar de l’augment del 10% de les subvencions dels Ajuntaments al sistema de transport públic ja que aquest augment segur que sortirà de l’increment de la taxa per al transport que tots els ciutadans de l’Àrea Metropolitana de Barcelona pagarem en la contribució dels nostres habitatges (IBI). Però la major hipocresia és justificar aquest augment amb la creació de la T-12 per als nens, ja que el seu cost recau exclusivament en la resta d’usuaris, sobretot els més habituals i fidels que compren una T-10, la targeta més incrementada, que són majoritàriament treballadors i estudiants, molts d’ells en atur.

Segurament la Sra. Assumpta Escarp i el Sr. Jordi Hereu es vanagloriaran de les seves polítiques socialment avançades cap als nens i les famílies, però s’obliden que no és gràcies a la seva gestió, sinó a costa de la butxaca de la resta d’usuaris. La CGT de Metro proposa mesures a curt termini per a corregir aquesta situació, aquestes mesures han de passar per una bona gestió de les empreses que donen el servei, principalment TMB.

En aquests moments TMB és un monstre organitzatiu amb més de 800 persones amb contractes blindats de TÈCNICS i ADMINISTRATIUS, d’ells gairebé 50 són DIRECTORS amb sous que van entre els 70.000 i els 100.000 € anuals. En dos anys hi ha hagut més de 10 canvis en els organigrames de les Empreses i cada canvi ha vingut a augmentar la nòmina de Directius, sortits bàsicament dels sectors pròxims al PSC del Baix Llobregat.

La CGT creu que aquestes DIRECCIONS estan engreixades innecessàriament i haurien de ser reduïdes dràsticament per tal d’arribar a un estalvi de més de 2.000.000 d’anuals € amb la qual cosa ja hi hauria perquè molts nens viatgessin totalment gratis, sense repercutir en la resta d’usuaris. Si a més eliminem despeses suntuàries de "pompa" i "boato", campanyes de màrqueting i fem una neteja de l’estructura del personal DIRECTIU I TÈCNIC que tenim en l’Empresa i que ningú sap el que fa, segur que el cost es reduïx dràsticament, per tant l’augment tarifari seria més raonable, per sota de l’IPC i sobretot més ètic.

Som conscients que ningú farà ni cas de la nostra opinió ni de la nostra denúncia però com Sindicat majoritari al Metro estem obligats a fer-la.

Secció Sindical CGT Metro de Barcelona

This work is in the public domain

Comentaris

EUiA considera "abusiu i més en plena crisi" l´increment de les tarifes del transport públic metropolità
10 des 2008
L´Assemblea sectorial de la formació critica la decisió de l´Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de pujar-les el 2009 molt per sobre de l´IPC interanual de Catalunya
L´Assemblea d´EUiA del Transport i les Telecomunicacions ha emès el següent comunicat davant els darrers acords del Consell d´administració de l´Autoritat del Transport Metropolità (ATM). Així, des de la defensa d´un transport públic i de qualitat, i d´una mobilitat sostenible i justa socialment, EUiA manifesta:

- La disconformitat amb l´increment d´un 6,94% del preu de la targeta T-10 d´una i dues zones a Barcelona. Aquestes targetes -juntament amb les T-10 de tres a sis zones i la Targeta 50/30, que pujaran al voltant d´un 6%- són els títols més utilitzats (suposen prop del 80% de validacions). Aquests increments tarifaris són molt superiors a l´IPC interanual de Catalunya, que actualment se situa en el 3,6 % i, per tant, incrementen la despesa a les capes més desafavorides de la població, que en termes percentuals utilitzen més aquests tipus de transport. Per tant, considerem aquesta mesura clarament contrària al nostre concepte de transport públic com a política social igualadora.

- La majoria d´usuaris del transport públic són gent treballadora, estudiants i la població amb menys recursos. Davant una situació de crisi econòmica com l´actual, creiem que les tarifes haurien de tenir en compte les situacions d´atur i les rendes més baixes, així com discriminar la tipologia del desplaçament (forçat o no forçat per motius laborals, sanitaris, etc.). Aquest plantejament va més enllà del estudi proposat per l´ATM de revisió tarifària, adreçat únicament a les famílies nombroses.

- Finalment, donem suport a la creació de la T-12 per al pròxim curs escolar, perquè fomentarà l´ús del transport públic i garantirà la seva gratuïtat als menors d´entre 4 i 12 anys, tal i com venia proposant EUiA. Tot i així, lamentem que aquesta targeta tingui un injustificat cost d´expedició de 35 euros, i que en lloc d´entrar en vigor el 1 de gener del 2009, no ho faci fins el 15 de setembre.
Sindicato Sindicat