Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
La pitjor de les traicions als valors i a la memoria dels revolucionaris
05 des 2008
Aneu amb compte amb l'elecció de companys de viatge
Quina sorpresa més gran m'ha donat internet!. Sense saber com, en la pàgina del cercador se m'ha aparegut un link del Partit Obrer Socialista Internacionalista (POSI-IV Internacional).

    Recordo que quan era jovenet, vaig assistir a algun acte informatiu d'aquest partit i a alguna de les seves convocatòries, perquè es reclamaven hereus de les accions revolucionàries del P.O.U.M. i de la trajectòria d'Andreu Nin. Cert que la meva experiència amb aquest partit va ser mínima, i més aviat induïda pel que llavors era un amic i militant del partit, que pretenia que em sumés amb ells. La veritat, és que mai els vaig veure un compromís seriós amb la classe treballadora i sí massa "politiqueo". Ara, al llegir algunes de les propostes de la seva pàgina web i amb tot aquest temps de distància, recordo alguns dels discursos "revolucionaris" que difonien en les seves publicacions de caràcter marginal i més aviat endogàmiques. També recorda a un dels seus militants amb el que treballaba en la mateixa empresa, però en diferent ciutat. Mai em van semblar sincers, sempre buscant les organitzacions en el poder per a introduir-se en elles i copar llocs en els càrrecs de direcciò. Per això no em sorprenen algunes de les seves afirmacions publicades en la seva web, com la que diu:

    "Para nosotros, la independencia de las organizaciones obreras es una cuestión de principios".

I després:    "Los militantes del POSI estamos afiliados en CCOO o en la UGT, por ser los sindicatos que representan a la inmensa mayoría de los trabajadores, y rechazamos la vía de construcción de sindicatos âradicalesâ?, que sólo acentúan la división y privan a los sindicatos mayoritarios de sus elementos más combativos, para dejarlos en manos de la burocracia".

    Com s'entén això?. A més segueixen amb el següent:

    "Afirmamos que la clase obrera necesita de un Partido Independiente que agrupe a militantes socialistas, comunistas, independientes, trotskistas... para defender en común los intereses de la clase trabajadora".

    O sigui, els sindicats no deuen ser independents, però els partits sí?. Altra perla més.

    "Defendemos la democracia sindical, la participación de todos los afiliados en las decisiones de su sindicato y la más amplia participación de los trabajadores en la toma de decisiones, a través de asambleas unitarias y decisorias, donde se trate de las reivindicaciones a defender, de los medios de lucha a utilizar y se elijan Comités de Huelga con participación de los sindicatos".

    Democràcia sindical en CC.OO. i l'U.G.T., a qui volen enganyar?. A més, asseguren que la resta de sindicats obrers creen la divisió de la clase treballadora. Osties!, vull saber quin és el seu traficant...

    Finalment i a manera de colofó, vull explicar una mica que al meu em va cridar molt l'atenció i em va fer pensar sovint sobre la lluita obrera. Ells, sempre parlaven de la unitat de la classe obrera, que aquesta era la seva major contribució a les lluites populars, i en la seva pàgina segueixen amb aquest discurs:

    "El POSI partiendo de la unidad de la clase obrera..."

    Està demostrat que quan, els sindicats van junts a reclamar reivindicacions de manera conseqüent, els resultats en la consecució de drets ha estat molt diferent a quan cada sindicat ha plantejat individualment la seva reivindicació o acord. El que em sorprèn sobretot en una organització que es reivindica hereva de l'esperit revolucionari del P.O.U.M. i anticapitalista, és que en aquesta unitat d'acció, no ho tinguin tan clar com en el 36 i es plantegin que la unitat deu ésser amb qui sigui, com sigui, i no només amb organitzacions de perduda tradició revolucionària i/o d'esquerres, sinó unitat d'acció i d'organització amb grupusculs de la ultradreta més feixista d'aquest estat.

    Tal com diuen, els seus militants estan principalment en CC.OO. i l'U.G.T., sindicats que tenen policies i carcellers entre altres "rareses", i cal recordar, que en l'U.G.T.-presons, és on se li ha donat suport a un grup d'impresentables de l'ultradreta i gràcies a ells, han aconseguit ser el sindicat majoritari en la institució penitenciària de Catalunya. Si Andreu Nin aixequés el cap, aquests, els suposadament seus, ho tornarien a executar. Per això, cal anar amb molta cura. A mi sempre em van semblar una miqueta fugissers en la mirada i en el caràcter, com si ocultessin quelcom. Amb el temps, tinc clar què és el que amagaven: la pitjor traïció a uns ideals revolucionaris. La manipulació més miserable.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La pitjor de les traicions als valors i a la memoria dels revolucionaris
05 des 2008
així que el POSI són rollo Sindicato de Estudiantes versió partit... que trist.

on estigui gent seriosa com En Lucha per treballar colze a colze que es treguin els paràsits d'enmig.
Re: La pitjor de les traicions als valors i a la memoria dels revolucionaris
05 des 2008
Voleu acudits de troskistes?

No seria el lloc...
Re: La pitjor de les traicions als valors i a la memoria dels revolucionaris
05 des 2008
Et sembla que el que he explicat és un acudit?. A mi em sembla una reflexió, alhora que una informació a l'hora de portar a terme experiències autònomes.
No sempre som el que diem ser, per molta història que pretenguem que ens avali.
Si el que he dit t'ha sentat mal, ho sento, la meva intenció no era parlar de trsokistes, sinó del POSI . Afortunadament, també conec troskistes que gens tenen a veure amb els del POSI. És més, no els considero troskistas. Però jo tampoc sóc ningú per a dir el que són o no són els altres, només puc parlar de les meves experiències, les meves impressions i d'una realitat que és obstinada.
Re: La pitjor de les traicions als valors i a la memoria dels revolucionaris
05 des 2008
Gent seriosa com En Lucha? Però si són la cosa més entrista, que s'infintra com una Heura! allà on poden, parasíten els moviments... Suposo que el POSI i En Lucha (a més, espanyols) debeu estar a 4es Internacionals diferents, no? O a fraccions de fraccions diferents, potser.

Se't veu el llautó xaval. Normalment els teus companys ho fan millor això de confondre al personal.
un acudit sobre troskistes?
06 des 2008
1 és una fracció
2 son un partit
3 una internacional....
i dels 3 neixen 3 fraccions que...
seran 6 partits....
però tornen a ser una sòla fracció que...
generarà un partit de 2 i en ser 3 una internacional
de la que neixeran 3 fraccions que acabaran en una....
Qunats s'han perdut per el camí?
Re: La pitjor de les traicions als valors i a la memoria dels revolucionaris
07 des 2008
cada dia us recluten més jovenets i més babaus

és la massa substituta de la borregada dictada pel Gran hermano: no raonis, nomes vomita odi en els minuts d'odi dictat per la descoberta del paradis, no construeixis res, nomes actua com un hooligan, busca un enemic

Es pot fer una critica politica als arguments del trosquisme -per altra banda ben clàssics-, per altra banda que vosaltres acuseu a uns de sectaris -que potser ho son- es ben patetic, perque vosaltres pertannyeu a la secta més nombrosa, la dels borregos

Com que no sabeu llegir i raonar més de quatre vistassos a 4 planes d'Internet perque us passin les consignes del dia qualsevol pensament una mica elaborat us sona a trosquisme-sindicato d'estudiantes-etceteras... es el que té menjar sempre herba, les ovelles no poden jalar només que herba

i gran desgracia, el Gran hermano, la borregada... es sol identificar amb la major secta del pais, cert independentisme xapero i banderolero, que quan es cansa de vomitar odi entre els diferents grupuscles, es dedica a vomitar odi als que no s'identifiquen amb el seu pensament unic, veritat absoluta i totalitzadora, en lloc d'intentar articular un pensament una mica complexa -ho deveu deixar pels gurus de torn, per cremar-los d'aqui uns quans anys- que ens permeti avançar cap algun lloc a les classes populars d'aquest pais, total tot plegat és només una estètica

un deia que tots tenim un policia al pensament, alguns hi teniu una comissaria completa
Re: La pitjor de les traicions als valors i a la memoria dels revolucionaris
07 des 2008
i mira que un s'esforça en intentar veure un contingut alliberador al que dieu representar, per la part que m'interessa, però es que ho poseu ben ben dificil per associar-vos a res perque valgui la pena lluitar
Sindicat