Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
[Homenatge Antifeixista] 15 anys sense Guillem Agulló
05 des 2008
[Fem-ne difusió!]

Homenatge Antifeixista
15 anys sense Guillem Agulló
homenatge.jpg
El passat 12 d'abril es complí el 15 aniversari de l'assassinat del jove antifeixista, militant de Maulets i veí de Burjassot Guillem Agulló i Salvador. Durant tots aquests mesos, una gran quantitat d'entitats, col·lectius i organitzacions polítiques, culturals i socials, així com persones a títol individual, s'han sumat a la campanya 15 anys sense Guillem Agulló, iniciada a través d'una crida per Internet i materialitzada amb centenars d'actes arreu del país.

Ara, quan falten pocs dies perquè acabe l'any, el grup promotor d'aquella crida volem celebrar un gran acte de record i combat, però també d'agraïment i afirmació col·lectiva. Un acte que se celebrarà el 16 de desembre al Teatre Municipal de Burjassot i on volem homenatjar a Guillem Agulló però també a totes les víctimes del feixisme de la nostra història recent, amb la participació de les diferents generacions de valencians i valencianes que des de la guerra civil fins ara han lluitat pels drets i les llibertats personals i col·lectives del nostre país.

Amb aquesta finalitat, l'acte s'estructurarà en tres grans blocs: el primer, en homenatge als milers de combatents, represaliats i desapareguts forçats de la guerra civil; el segon, als afectats per la violència exercida per l'extrema dreta durant la 'transició' política i l'anomenada 'Batalla de València'; i el tercer, a les víctimes dels grups feixistes i neonazis que han actuat i continuen actuant amb total impunitat avui dia.

En cada bloc comptarem amb la presència de testimonis d'aquests episodis de la nostra història i farem un especial homenatge als supervivents de la repressió franquista, a la família de Miquel Grau i a la de Guillem Agulló. També intervindran destacades personalitats del nostre món cultural i social així com grups i cantants que han estat, i són, la banda sonora d'aquestes lluites.

Un acte, doncs, on volem recuperar la pròpia història i homenatjar amb el qui ho han donat tot per tots nosaltres. Un acte on volem enfortir els lligams entre les generacions de lluitadors i lluitadores per guanyar el futur dels que vindran. Un acte on volem refermar, en definitiva, el compromís que la barbàrie no es torne a repetir.

Recuperem la memòria, guanyem el futur!
El 16 de desembre totes i tots a Burjassot!

Guillem Agulló, ni oblit ni perdó!

Comissió 15 anys sense Guillem Agulló
Centre Social Terra
Fòrum per la Memòria del País Valencià
Antifeixistes.org

http://www.homenatgeantifeixista.org


Actuacions:
AL TALL + PEP GIMENO 'BOTIFARRA' + OBRINT PAS + LA GOSSA SORDA + FELIU VENTURA + PAU ALABAJOS + CESK FREIXAS
Homenatges:
Josep Canal, supervivent dels afusellaments de Paterna; Família Vicent Andrés Estellés; Família Guillem Agulló
Vídeos i parlaments:
Fòrum per la Memòria del PV, Vicent Partal, Maquis de l'AGLl, Comissió de la Dignitat, Mariano Sànchez Soler, Núria Cadenas, Escola Valenciana, Testimonis de represaliats pel franquisme, David Fernàndez, Ca Revolta, Toni Cucarella, Centre Social Terra, Acció Antifeixista Berlin...

col·laboreu amb cap web, blog, fotolog... feu un enllaç, mitjançant els banners que apareixen a la nostra web (a l'apartat "enllaça aquesta web"). És un altra manera de col·laborar!
Mira també:
http://www.homenatgeantifeixista.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Homenatge Antifeixista] 15 anys sense Guillem Agulló
05 des 2008
Ni oblit ni perdó!
Membre dels molt antifeixistes boixos nois
06 des 2008
de tota manera en pau sigui.
Sindicat Terrassa