Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Resum d'activitats del gran acte commemoratiu dels 40 anys de l'Esquerra Independentista
05 des 2008
acte_40anysEI.jpg
concert_40anysEI.jpg
> Acte central: 40 anys de l'Esquerra Independentista

Dissabte 6 de desembre al Teatre municipal (Ronda Queralt s/n) a les 8 del vespre

L'octubre de 1968 una colla de joves del Front Nacional de Catalunya (FNC) fundaven el Partit Socialista dâAlliberament Nacional (PSAN) donant contingut de justícia social a l'independentisme. Quaranta anys més tard aquell brot s'ha convertit en un bosc considerable que ha condicionat la política catalana gràcies al treball i el compromís de desenes de milers de catalans i catalanes; el conjunt de l'Esquerra Independentista ha passat de ser un petit nucli de gent a una porció significativa de la ciutadania dels Països Catalans.

Tot i els errors que hem comès, tot i les dures represàlies que patim, estem contents d'haver fet germinar aquesta penyora de llibertat i de ser, en l'actualitat, més ciutadans que mai en la història dels Països Catalans els que creiem en que les solucions als problemes del nostre país passen per la independència política i la creació d'un marc de relacions socials que no s'emmiralli en els sagnants exemples del capitalisme.

Aquest 6 de desembre, després de la consolidació municipal de la CUP com a opció política de construcció nacional dels Països Catalans, la candidatura de Berga commemora les quatre dècades de treball de lâindependentisme modern de caire rupturista i contingut social que es va iniciar amb el naixement del PSAN.

Dansa, música, teatre, cant i poesia. Així és com la CUP de Berga hem concebut l'acte, un acte innovador, de tal manera que de la nostra proposta escènica en pugui fer ús el conjunt de l'esquerra independentista en futurs actes públics. El fet que es limiti l'espai, que es destini la major part del temps a expressar lâevolució del moviment mitjançant expressions artístiques i que no hi hagi cap de cartell respon a la voluntat de la CUP de no centrar el seu treball en els personalismes, construint un model de societat popular.

En el transcurs de lâacte, a part dels portaveus de la CUP, també intervindrà el periodista berguedà, membre de la secció dâinformatius de TV3, Carles Solà. Pel que fa a les actuacions de representants del món de la cultura, destaquen les intervencions de Joan Reig (Els Pets), Marcel Casellas (Mesclat), Marc Serrats (Xerramequ Tiquis Miquis i Dijous Paella), Xevi Capdevila (compositor i intèrpret de música popular), Jordi Comas (tenorista), Meritxell Gené (acordionista), Marta Rius, Guillem Ballaz i Francesc Tomàs âPanxitoâ? (Sol i Serena) i Laura Bataller (ballarina).

No es planteja, doncs, un acte polític amb el format habitual de seqüències de discursos sinó l'expressió artística del que ha significat la lluita de l'Esquerra Independentista tant per les persones que n'han format part com pel conjunt de la nació. Es prepara doncs un acte commemoratiu amb un format inèdit en l'independentisme que ha de servir per dignificar quaranta anys de lluita i per encarar amb energia el darrer tram de camí cap a la llibertat dels Països Catalans.

> Concert amb Aramateix i Skàndol Públic

Lâacte central tindrà com a apèndix un concert a les 11 de la nit al Pavelló d'Esports Vell (c/Guillem de Berguedà, s/n) amb els grups Aramateix (Catalunya Central), Skàndol Públic (Berga) i PD Whatsda (Berga), en què els primers presentaran el seu segon i recent disc "300anys".> Conferència â40 anys de lâEsquerra Independentistaâ?

Divendres 5 de desembre al Pavelló de Suècia (c/Sardana s/n) a dos quarts de 9 del vespre

Si bé lâacte més popular de lâaniversari de lâEsquerra Independentista serà el del Teatre Municipal, la CUP de Berga també intentarà transmetre el missatge del moviment en un to més acadèmic amb la conferència que oferirà lâhistoriador Oriol Junqueres. Lâelecció de Junqueres tampoc és casual perquè, gràcies a la seva experiència en el món dels mitjans de comunicació (TV3, Catalunya Ràdio, RAC1) com a opinador i assessor podrà transmetre de forma amena el contingut dâaquesta reivindicació nacional allunyada de lâelitisme amb què sâhan adornat altres opcions polítiques dels Països Catalans.> Exposició â40 anys de PSANâ?

Del 1 al 6 de desembre al vestíbul del Teatre municipal (Ronda Queralt s/n) de 7 a 9 del vespre

La commemoració de les quatre dècades de lâEsquerra Independentista serà present a la capital del Berguedà durant tota la primera setmana de desembre amb lâexposició â40 anys de PSANâ? . Estarà ubicada al vestíbul del Teatre Municipal per tal que tots els ciutadans puguin fer-se una idea ràpida i visual del que ha significat i significa aquest moviment.
Mira també:
http://berga.cup.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Nazionanisme: ja fa 40 anys que ho patim?
05 des 2008
40 anys de mafia etnocentrica amb disfresses de victimes.
40 anys patin aquesta colla de ploramiques nazional-socialistes complementaris de CiU i ERC.
Aneu a celebrar vostres 40 anys de miseria mental al monument a Cambó que hi ha a la via Laietana.
Re: Resum d'activitats del gran acte commemoratiu dels 40 anys de l'Esquerra Independentista
05 des 2008
patufet, patufet...que s´et menjarà el bou, etc...
Re: Resum d'activitats del gran acte commemoratiu dels 40 anys de l'Esquerra Independentista
06 des 2008
...patufet, gran personatge de la cultura popular del pais...big littel man...a la pantxa del bou, on no neva ni plou...em sap greu, pero comparar el nacional-socialisme alemany (el nacisme) amb la voluntat legítima d'un poble per demanar una terra lliure i un model socialment just, és simplement erroni.

...em sap greu pero el "nostre" (nostre perque es del poble culturalment) patufet no és blau ni va armat...és un bon jan amb faixa, barretina i sandàlies catalanes...
Re: Resum d'activitats del gran acte commemoratiu dels 40 anys de l'Esquerra Independentista
06 des 2008
doncs també és 'vostre' en Cambó, financer de la craoda d'en Franco, o en Josep Pla, espía dels nazis a Marsella, o el cardenal Torras i Bages:
'Catalunya será cristiana o no será'
Re: Resum d'activitats del gran acte commemoratiu dels 40 anys de l'Esquerra Independentista
06 des 2008
Aixi ens va entr esquerres i dretes...Catalans i prou!
Re: Resum d'activitats del gran acte commemoratiu dels 40 anys de l'Esquerra Independentista
06 des 2008
"els obrers amb la independencia de catalunya només hi guanyariem"

"nosaltres som més catalans que en Cambo"

El noi del sucre

papasseit es sumergeix en el port de Barcelona, col·locat de anarquisme, separatisme i futurisme
Visca el FNC
06 des 2008
La Fundació del PSAN va ésser un cop duríssim al Front Nacional de Catalunya (FNC) a veure si esmenteu també això a la vostra celebració comunista.

"El març del 1969 els joves escindits (Ferrer, Castellanos, Armet) formarien un nou partit, el PSAN. Això fou un cop duríssim pel partit del qual ja no se'n va refer..."

Tota la informació a:
http://ca.wikipedia.org/wiki/Front_Nacional_de_Catalunya
Re: Resum d'activitats del gran acte commemoratiu dels 40 anys de l'Esquerra Independentista
06 des 2008
aneu a pastar!

visca la terra, mori el mal govern!
Re: Resum d'activitats del gran acte commemoratiu dels 40 anys de l'Esquerra Independentista
07 des 2008
Ha estat una de les escissions més modèliques de tota la història, la del FNC / PSAN...

Res a veure amb el serial posterior de sectarismes de l'independenttisme revolucionari dels 80, malgrat el qual, tot sigui dit, als Països Catalans cada dia hi ha més independentistes que mai.
Re: Resum de l'Esquerra Independentista
08 des 2008
de fet hi ha fins i tot independentistes que es volen independitzar de l'independentisme:
Els que estem fins als pebrots de la màfia etnocentrica disfressada de revolta!
Re: Resum d'activitats del gran acte commemoratiu dels 40 anys de l'Esquerra Independentista
10 des 2008
a tu el k et passa és k tens un auto-odi k no t'aguantes!!
ves a cagar gamarús i deixa d'intoxicar!!
k ets dels mossos o k? o cobres un sou de la FAES com els fills d puta d ciutadans!!

apa, a cagar!

VISCA TERRA LLIURE!!
Sindicat