Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat : mitjans i manipulació : pobles i cultures vs poder i estats
[AEP] El Queixal núm. 48 ja és aquí!
04 des 2008
Ja ha sortit al carrer la nova edició d’El Queixal la revista de l’AEP, que amb aquest número arriba al número 48 de la IIa època.
portada Queixal 48 web.jpg
EL QUEIXAL 48

CONTINGUTS

Facu en Facu:

- UB: Sistema d'eleccions presidencial
- UAB: Sancions exagerades per part del Rectorat
- UPC: Eleccions a l'EUETIB ("Demofarsa" presidencialista)
- UPF: Moreso, president de l'ACUP

Secundària:

- 60.000 persones protesten contra la LEC
- A secundària, dissenya el teu IES!

Política universitària:

- Per què cal parlar sobre la Llei d'Universitats de Catalunya?
- Salvem els menjadors universitaris!
- On queden les competències dels informàtics?

Estudiantil:

- Ocupem les aules!
- Mobilitzacions a València
- Itàlia unida per l'educació pública

Societat i cultura:

- La segona edició de l’Escola de Barcelona
- La crítica: Tiro en la cabeza
- Ródtxenko l'art al servei del poble

Internacional:

- La crisi, una reflexió des de la Universitat (per Ramon Franquesa)
- La vinyeta: Crisi?

Ecologia:

- El simulacre verd de la publicitat

Gènere:

- Bufen vents de patriarcat

L’Entrevista:

- Entrevista a Emilio Silva (fundador de l'Asociación para la Recuperación de la Memoria Histórica): "Expressar és l’única manera d’alliberar-nos del passat franquista"


__________________


Què és el Queixal?

La nostra revista neix amb una marcada vocació progressista alternativa i plural. I és sobre aquests tres grans pilars que es fonamenta la filosofia de la nostra publicació.

El Queixal és progressista, perquè els i les seves col·laboradores creiem en valors de progrés per a tots i totes. Així, defensem valors com la solidaritat ( que a poc a poc desapareix dins la marea d’individualisme que impera en la nostra societat) la crítica i la renovació (entesos com a mitjans ineludibles per a assolir un progrés just i equilibrat) o la lluita per l’ecologia, per la llibertat dels pobles, per la pau, per la igualtat de la dona, contra les desigualtats Nord-Sud i d’altres, totes elles interrelacionades entre sí.

El Queixal és alternatiu, perquè els i les seves col·laboradores estem farts de la mediatització a què són sotmeses gran part de les publicacions universitàries. Publicacions hipotecades a interessos aliens als que de debò ens importen, als i a les estudiants que defensem per la millora de la Universitat i que treballem per assolir un determinat model educatiu i social. Volem saber allò que succeeix a les nostres aules, a les nostres facultats i al nostre entorn. No volem que se’ns amaguin més coses.

El Queixal és plural, plural però no neutral, perquè els i les seves col·laboradores, creiem que els i les joves hem de prendre partit dins la societat on ens ha tocat viure. Així, molts de nosaltres no amaguem la nostra relació amb diverses associacions que treballen des de diferents àmbits per augmentar les quotes de llibertat, igualtat i justícia en la nostra societat. Dins l’àmbit estudiantil, molts de nosaltres col·laborem amb l’AEP i no ho amaguem, perquè participar en un projecte progressista no implica perdre l’objectivitat en l’anàlisi i la crítica de la realitat.

Així, per finalitzar només ens queda convidar-vos, sigui quin sigui el vostre prisma ideològic, a participar dins aquest projecte de i per nosaltres: les i els estudiants. Un projecte que esperem que sigui PROGRESSISTA, ALTERNATIU I PLURAL.
El_Queixal_48_web.pdf
El Queixal 48 web.pdf (2,43 MiB)
Mira també:
http://www.aep.cat
http://elqueixal.aep.cat

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: [AEP] El Queixal núm. 48 ja és aquí!
04 des 2008
"Enfront d’aquest flagrant abús per part
del Rectorat, que planteja una sanció exagerada"

Sanció exagerada??... ni exagerada ni normal, retirada d'expedients ja!
Per cert, és curiós veure que la gent que el 19 N, s'aixecava en un passaclasses informatiu sobre les mobilitzacions del 20, tot rajant i titllant de mentiders i sectaris als membres d'ass de fac de diagonal, ara s'apuntin com a liders de les tancades a diagonal...
enfi... la vergonya ja l'heu perdut fa temps...
Re: [AEP] El Queixal núm. 48 ja és aquí!
04 des 2008
FORA SINDICATS GROSC AMB CONNECCIONS AMB FORCES CONTRAREVOLUCIONÀRIES RESPONSABLES DE LA REPRESSIÓ CONTRA AQUELLES QUE LLUITEN REALMENT!!

AEP = ICV-EUIA = CONSELLERIA D'INTERIOR
Re: [AEP] El Queixal núm. 48 ja és aquí!
04 des 2008
El que no es pot fer és entrar a una facultat a fer la feina que l'assemblea de la pròpia facultat ha decidit que no feia pels motius que siguin.

Menys mitges veritats.

Per cert, a l'article que acaves de citar es demana la retirada dels expedients. p'er tant no intentis confondre a la gent
Re: [AEP] El Queixal núm. 48 ja és aquí!
04 des 2008
Molt bé, "AEP = MOSSOS", molt bé. En serio que ets universitari/a?
Re: [AEP] El Queixal núm. 48 ja és aquí!
04 des 2008
si sóc universitari i estic al lloro de la vostra activitat política des de fa anys,
ja sé com us les gastaveu a la PMeDUP, mira tiu/a, fa anys k estudio, estic acabant la 2ª carrera i fa molts anys k conec el moviment estudiantil, és curiós veure com la vostra postura sempre ha estat la mateixa, abans i ara, en contra de fer vagues, d fer mobilitzacions potents, sempre mirant k pot convenir més als interessos de la força política k abans he esmentat, això d boicotejar vagues i accions no és nou, sempre heu fet el mateix, posar pals a les rodes a una lluita ferma i valenta i sortint amb bestieses com " ara no és el moment, el mov estudiantil no està preparat per això, una vaga ara seria contrapruduent..." vosaltres si k sou contraproduents colla d iniciativeros dels pebrots!!! tot això són frases k he anat sentitn d boca d resposables vostres al llarg dels anys, i són molts anys fent la punyeta a la lluita els k porteu com pk us tingui el més mínim respecte ja a akestes alçades, però és k el vostre comportament en la recent vaga i posteriors okupacions ja ha sigut massa penya!!!
tanta indignitat ja supera la paciència de kualsevol!!
FOTEU PENA, FÀSTIC, VERGONYA ALIENA...ETC ETC ETC...!!!!
ara digueu-me imtolerant, fatxa i tot el k us doni la gana pk m'és absolutament = ja el k vingui d vosaltres, però crec k se us ha d dir d'una puta vegada k més k altra cosa sou una nosa per la lluita estudiantil, n'estic fins els pebrots d vosaltres, dissoleu-vos ja òstia i fareu un favor a la lluita contra Bolonya, i un mal favor a en Saura i en Miralles clar, però no es pot acontentar a tothom en akesta vida, ja us en deveu haver adonat d'això oi? pk em sembla k no sóc l'únic k està fart d vosaltres!!
Re: [AEP] El Queixal núm. 48 ja és aquí!
04 des 2008
Estàs com una cabra xD
Re: [AEP] El Queixal núm. 48 ja és aquí!
04 des 2008
"AEP = MOSSOS" Si només pots dir aquestes tonteries, fes el favor de deixar m'emprenyar i dedicat a quelcom productiu per la lluita.

Hi ha companys amb qui es pot discutir, però estar clar que no e´s el cas de personatges com alguns de per aquí.

Apa, bon vent
Re: [AEP] El Queixal núm. 48 ja és aquí!
04 des 2008
Estèticament és un cagarro. Lamentable marcar-se el tanto de les lluites de què renegàveu no fa tant. La col·laboració de l'Ajuntafems és de riure. Només us falta l'anunci de la convocatòria de noves places de Gossos.

Feu-nos un favor: tanqueu-vos en un puto congrés dels vostres i feu un suïcidi col·lectiu.

Per democràcia, higiene i honor a la veritat.
Re: [AEP] El Queixal núm. 48 ja és aquí!
04 des 2008
1-.NO sóc de l'AEP.
2-. AIxò no treu que consideri que els continguts d'aquesta publicació estan molt bé i que l'article de la crisi d'en franquesa en particular és molt bo.
3-.Crec que darrera de cada article hi ha algú que ha passat unes hores pensant-hi i que s'ha de valorar.
4-.Digueu-me humanista però continuo pensant que tothom és vàlid per al moviment estudiantil.
Re: [AEP] El Queixal núm. 48 ja és aquí!
04 des 2008
si no ets de l'aep, deus ser d'euia, dels jev, d'algun comité o fundació estranya... o fins i tot dels Mossos. Les constel·lacions de sigles serveixen per tot menys per amagar-se!
Re: [AEP] El Queixal núm. 48 ja és aquí!
04 des 2008
El més curiós és que tot els comentaris d'intoxicadors deuen ser de la mateixa persona, segurament amb un gran complexe d'inferioritat, amb un gran autoodi que no li permet tenir personalitat més enllà d'ella mateixa i que per tant s'ha de reafirmar amb l'insults a tot aquell qui no pensi com ella, i amb molts altres problemes psicologics de tota mena
Re: [AEP] El Queixal núm. 48 ja és aquí!
04 des 2008
Deixa de donar lliçons i baixa a la terra.

Molta retòrica però, o bé ets un místic, o "no li permet tenir personalitat més enllà d'ella mateixa" no té cap mena de sentit.

Bub-bub!
Re: [AEP] El Queixal núm. 48 ja és aquí!
05 des 2008
sancions exagerades???? que voleu dir, que s'han pasat però que un càstig si que se'l mereixen? així doneu suport als estudiants que lluiten contra Bolonya? se us veu el llautó d'una horam lluny!

Vosaltres no formeu part del moviment estudiantil! Sou un sindicat groc i pro-sistema i tothom ho sap.

AEP= fills polítics d'ICV-EUiA
Re: [AEP] El Queixal núm. 48 ja és aquí!
05 des 2008
bla bla bla grocs, bla bla bla combativitat, bla bla bla icv

No teniu més arguments o què? és que ja avorreiu
Re: [AEP] El Queixal núm. 48 ja és aquí!
05 des 2008
aviam aeperos, admeteu que sempre us apunteu al carro guanyador, com heu fet ara, primer dieu que no i després per no kedar malament feu veure que heu sigut els primers en dir que si i us poseu medalletes i neu donant lliçons...

feu pena, perdeu les eleccions a les unis i no serviu per a res, deixeu-ho estar que a la uni no feu cap falta, ans al contrari: molesteu. FORA AEP
Re: [AEP] El Queixal núm. 48 ja és aquí!
05 des 2008
Si et molestem a TU, posat't-hi fulles.
Re: [AEP] El Queixal núm. 48 ja és aquí!
05 des 2008
La excel·lent lluita estudiantil que s'està portant a terme, crec que està posant a totes les associacions, sindicats i persones al seu lloc. Actualment no crec que l'AEP sigui un problema, se'ls ha vist el llautó.
El fet que facin un seguidisme de les accions que no els hi són pròpies, dóna significat a la lluita que s'està portant a terme.
Endavant i no us doblegueu.
Pd: Per aquests motius considero que no s'ha d'insultar-los ni faltar el respecte. Que no els hi quedi ni el victimisme per a defensar-se.
Re: [AEP] El Queixal núm. 48 ja és aquí!
06 des 2008
Tota crítica constructiva vers les nostres postures és vàlida. Ara bé, considero que comença a ser evident que alguns comentaris s'acosten més a la paranoia-destructiva que a una crítica fonamentada.
Ex univ em sembla coherent. Diu el que pensa sobre nosaltres sense necessitat de convidar-nos al suicidi. Amb els vostres comentaris-insult només ens doneu motius per demostrar que us desacrediteu a vosaltres mateixos i que no teniu arguments. Ara us ajudaré i tot: fa més mal una crítica ben fonamentada i argumentada que els vostres insults obsesius...

Mentrestant, continuaré lluitant per la universitat pública. Ho faré lo millor que sàpiga. Les portes estan sempre obertes a aprendre més, rectificar, escoltar opinions contràries...

Visca la lluita.
Re: [AEP] El Queixal núm. 48 ja és aquí!
06 des 2008
ara l'AEP diu que esta a favor de les ocupacions... quins collons!
Durant la primera setmana d'ocupacions no van dir res, es clar, perquè aquestes ocupacions representen un augment de la combativitat i la possibilitat real de que el moviment estudiantil aconsegueixi els seus objectius cosa que sempre ha intentat impedir l'AEP.
Durant la primera setmana d'ocupacions cap militant de l'AEP va participar-hi; és més a la facultat de polítiques de la UAB algun militant de l'AEP ben conegut per tothom estava cada dia allà intentant anar a classe i boiciotejar la lluita.
A més no hem d'oblidar que aquestes mobilitzacions són una iniciativa del SEPC i això és molt dificil d'empassar per els aeperos, que cal recordar que des de fa temps ja no participen activament a les assemblees (excepte casos puntuals) ja que en molts llocs se'ls hi han deixat les coses clares i no s'atreveixen ni a anar-hi.
Però el cinisme de l'AEP no deixarà mai de soprendre'ns i quan durant les segona setmana d'ocupacions, quan les negociacions avancen i la mobilització està siguent un èxit, l'AEP veu que ha de pujar al carro o es quedarà fora definitivament del moviment estudiantil (si no ho està encara...) i vet aqui que amb un exercici d'opurtunisme lamentable s'empassen al seu orgull i treuen un comunicat dient que estan a favor de les ocupacions. Per què no ho havien fet abans? però encara és més curiosa la cosa el dia després de treure el comunicat la major part de la militància de l'AEP de la UAB (em sembla que eren 7 o 8...) apareixen a la facultat ocupada de lletres i es queden a dormir cosa que no havien fet fins aleshores i que cal dir que només van fer aquell dia.

Però l'AEP és el que és i tothom els coneix i ells mateixos es desacrediten. Uns dies més tard, quan apareix la proposta de sanció als nostres companys expedientats, l'AEP treu un comunicat dient que les sancions li semble "excessives", o el que és el mateix, que els instructors dels expedients s'han passat de frenada però que una expulsió de menys anys potser si que se la mereixen, no? per què en el seu comunicat no fan el que faria un veritable sindicat d'estudiants? per què no diuen que aquests expedients són una resposta a una lluita política? per que encara l'AEP no s'ha retractat del comunicat que va fer criminalitzant als estudiants? el fet està clar; l'AEP continua fent el joc a les institucions universitàries carregant-se la mobilització i col·laborant amb l'expulsió dels companys que lluiten contra Bolonya (potser no estan d'acord en que els expulsin uns anys, els hi sembla excessiu, potser 3 o 4 anys els hi semblaria bé).

Gent de l'aep, almenys tingueu una mica de vergonya i no aneu pel mont fent-vos les victimes. El vostre historial de greuges i traïcions a la lluita contra Bolonya és molt llarg i tothom el coneix. Accepteu la realitat: ja no pinteu res dins el moviment estudiantil.
Re: [AEP] El Queixal núm. 48 ja és aquí!
06 des 2008
et falta acaba el teu discurset amb "institucional".
Re: [AEP] El Queixal núm. 48 ja és aquí!
06 des 2008
no tens cap argument. Tot el que es diu a dalt és veritat, i altres coses que es deixa. Almenys has tingut la decència de no negar-ho. Per sort el moviment estudiantil ja s'ha tret de sobre la rèmora que és l'AEP.
Re: [AEP] El Queixal núm. 48 ja és aquí!
06 des 2008
merci per aclarirnos les coses, il·luminat
Re: [AEP] El Queixal núm. 48 ja és aquí!
08 des 2008
Menteixes. Hi ha hagut gent d'AEP des del primer dia participant activament a TOTES les ocupacions que s'han dut a terme. Si no els vas veure és perquè els teus prejudicis infantils no et deixen mirar més enllà del melic. Pregunta a la gent que porta anys, que ens coneixem de sobres. Pregunta. I després opina, si vols.
Sindicato Sindicat