Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Jóvens s'encadenen per a denunciar la massificació eòlica
04 des 2008
foto7.jpg
foto2.jpg
Avui dijous 4 de desembre cinc activistes de Jóvens de les Terres de l'Ebre s'han encadenat a la Conselleria d'Economia i finances de la Generalitat de Catalunya, responsable del Departament d'Energia. Els joves han estat desencadenats pels Mossos d'Esquadra i han estat citats a declarar demà.


Amb aquesta acció es vol donar a conèixer la lluita de la Terra Alta pel seu futur i convocar a la concentració de dissabte a les 12:00h a Corbera d'Ebre.

A la Terra Alta s’estan construint centrals eòliques de forma il•legal. No disposen de l’aprovació de la declaració d'utilitat pública ni del projecte executiu i s’estan ocupant finques privades sense autorització.

Amb fets consumats volen esborrar la memòria històrica de la Batalla de l’Ebre. Amb les obres es descobreixen, i alhora destrueixen, restes de la Batalla de l’Ebre per tal d’evitar-ne la paralització.

Pla de l’energia 2005-2016. Més del mateix: energies fòssils i renovables centralitzades, lluny dels centres de consum i pensades només per a disfressar de verd les empreses energètiques i la Generalitat. Volem un veritable canvi en el model energètic: energia eòlica sí, però no així!

La massificació eòlica no és una energia neta. Macrocentrals eòliques en zones rurals per tal d’augmentar els ingressos de la producció i amb subvencions. Ambientalment, aquestes centrals s’avaluen de forma independent amagant l’impacte conjunt de les 12 centrals.

Caciquisme i coaccions. Quan la població de la Terra Alta s’ha manifestat contrària a la implantació massificada de l’energia eòlica s’ha trobat davant una situació aparentment irreversible perquè caldria pagar importants indemnitzacions a les empreses promotores.

Prou hipoteques sobre el territori. Els responsables polítics han venut el territori, són ells els que han de fer front a les conseqüències de la seua gestió, què d’altra banda els ha donat molts beneficis a nivell personal

Destrucció del territori i del futur. La massificació eòlica s’ha venut com la única possibilitat de futur per a la Terra Alta. En realitat l’està hipotecant i és una trava per al seu desenvolupament, destrueix el paisatge i el territori.

Des de Jóvens de les Terres de l’Ebre exigim la immediata paralització de les obres i el dret a decidir sense coaccions sobre el futur de la Terra Alta.


Aturem la massificació eòlica,

volem futur als nostres pobles!

Jóvens de les Terres de l'Ebre

Barcelona, 4 de desembre de 2008
Mira també:
http://www.jovensebre.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Jóvens s'encadenen per a denunciar la massificació eòlica
04 des 2008
http://e-noticies.tv/actualitat/canal-actualitat/protesta-decologistes-c

http://societat.e-noticies.cat/okupes-a-la-conselleria-deconomia-23630.h

http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=3110667
Re: Jóvens s'encadenen per a denunciar la massificació eòlica
04 des 2008
S'els ha de posar un limit a aquestos vampirs, aquest cop guanyarem la batalla...
Es pensen que per ser poques a la Terra alta, farann colar el que volguen, los pararem, no pasaran, movem el cul
Re: Jóvens s'encadenen per a denunciar la massificació eòlica
04 des 2008
només cal anar per allà baix i veure la barbaritat que estan fent, plantant a tort i a dret molins eòlics. Això si no passaria a barcelona o a altres comarques, però com que les terres de l´ebre (i part de tarragona) són per a la generalitat una mena d´abocador-font de recursos, on tot i cap: centrals nuclears, residus radioactius, parcs eòlics, transvasaments insostenibles, etc.
Sindicat Terrassa