Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Punts bàsics pels quals qüestionem la implantació de l'EEES
04 des 2008
L'assemblea de Física i Química volem fer les següents consideracions:

- Denunciem la manca d'informació sistemàtica amb que s'està duent a terme aquest procés. És intolerable que les institucions no hagin fet difusió del projecte, no hagin debatut amb els diferents agents universitaris (Professorat, PAS i alumnat) i que a un curs vista de l'aplicació la imensa majoria de la comunitat universitària no en tingui ni idea!

- La Universitat Pública necessita un finançament suficient. Un procés com el que es planteja no es pot dur a terme en les condicions de finançament actual de la Universitat Pública. Ens trobem davant d'un dèficit estructural que impossibilita el correcte desenvolupament de llurs activitats.

- Bolonya no es pot fer a cost zero. En aquest context és impossible assumir una reforma universitària que necessita d'un potent sistema de beques, d'una actualització de les infrastructures o de la contractació de nou professorat entre d'altres. Aquesta situació de crisi financera pot acabar per obligar les universitats a recòrrer a capital privat amb les conseqüents concessions i a externalitzacions de serveis bàsics.

- No és tolerable que per assolir el mateix grau de coneixements haguem de pagar més. Amb el sistema de Graus i Màsters molts continguts es releguen a la segona etapa de formació que, segons els documents oficials, pot arribar a costar dos i tres vegades més.

- Les beques-crèdits no són beques! No podem tolerar que el Ministeri pretengui que els estudians ens hipotequem des dels 20 anys i escaig per pagar els nostres estudis. Cal un sistema de beques reals que aseguri l'accès universal a l'ensenyament superior.

- La Universitat ha de compaginar una vessant formativa amb una vessant crítica i humanista. No tot el coneixement ha d'aportar una rentabilitat econòmica i la Universitat ha de preservar-ne tots els aspectes: tant les seves aplicacions mercantils com el coneixement pel coneixement. Només la conjunció dels dos aspectes fa efectiu el progrés social!

- La situació dels i les estudiants a Catalunya no permet la instauració del model d'estudiant a temps complet. Sense beques, sense flexibilitat horària ni condicions d'estudi correctes (biblioteques, sales d'informàtica, sales d'estudi, etc.) és inviable exigir 40 hores de dedicació setmanal a l'estudi.


Per tot això, des de l'assemblea d'estudiants de Física i Química exigim:


1. La paralització del procés d'implantació de l'EEES,

2. L'obertura d'un debat real i participatiu en que es resolguin tots els dubtes generats al voltant d'aquests temes i que permeti l'elaboració d'un Pacte Nacional per l'Ensenyament Superior,

3. El compromís ferm i rotund per part del Govern de concedir un finançament adequat per les universitat públiques.


Per aconseguir tot això, estem portant a terme una tancada formativa a les nostres facultats que ens ha de permetre clarificar aquestes idees, buscar consensos i millorar entre totes i tots la nostra universitat.


Vine i participa!

Sense nosaltres no hi ha pública!


tancatsafisica.blogspot.com

tancatsafisica ARROBA gmail.com

Assemblea de Física i Química

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Punts bàsics pels quals qüestionem la implantació de l'EEES
04 des 2008
i l'altre punt de les tancades! retirada inmediata dels expedients als compas de l'autònoma! crec que no s'ha de començar cap debat, cap, sense aquest punt ressolt.
Re: Punts bàsics pels quals qüestionem la implantació de l'EEES
04 des 2008
Assemblea de Física i Química=tapadera de l'AEP!
Re: Punts bàsics pels quals qüestionem la implantació de l'EEES
04 des 2008
"Assemblea de Física i Química=tapadera de l'AEP!"

I? NO SOL TREBALLEN ELS DE L'AEP EH! SECTARI!

NO UNITARI A BOLONYA!
Re: Punts bàsics pels quals qüestionem la implantació de l'EEES
04 des 2008
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/357717
Re: Punts bàsics pels quals qüestionem la implantació de l'EEES
05 des 2008
1- Pq opineu sense saber-ho tot??? El manifest de la tancada de Física i Química posa explícitament la retirada dels expedients.
2- Aquest document és un document explicatiu que ha tingut una molt bona rebuda per part de professors i estudiants que no estan dins la lluita en el qual expliquem perquè estem en contra de l'aplicació del EEES. No té res a veure amb els expedientats
3- Sí, hi ha gent de l'AEP (en concret 2 persones) que estan treballant molt per aquesta tancada, com també hi ha gent del SEPC que ho fa, com també hi ha gent d'altres sindicats i com també hi ha mooooooolts que no estem enlloc!!! I ho fem tots plegats sense tonteries sectàries d'on venim cada un.

Si no sabeu unir-vos i només sabeu destrossar i cremar el moviment estudiantil feu-ho a casa vostra i no ens toqueu els collons els altres.

Visca la Física!
Sindicat