Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Comença el judici pel motí de Quatre Camins
03 des 2008
El 30 d'abril del 2004 els presos de Quatre Camins es van amotinar. A la mateixa presó ja va haver-hi un motí l'any 2002, avortat amb una repressió brutal per part dels funcionaris d'extrema dreta que controlen aquest centre.
El cessament del director general Ignasi Garcia Clavel el desembre de 1999 va obrir una nova etapa, sota el mandat de Núria de Gispert, a les presons catalanes, amb un pacte corporatiu entre el sindicalisme majoritari d'extrema dreta de la central Catac (abans USO, ara UGT) i l'administració penitenciària convergent.

El primer símptoma del que això significava fou un augment espectacular de les denúncies per maltractaments, el mobbing descarat i impune als funcionaris legalistes, l'obstrucció a la justícia, la impunitat del maltracte verbal i físic i el desenvolupament de la central corporativa, la qual, amb el suport del periodista Jordi Corachán, cap de redacció de societat de El Periódico de Catalunya, tenia canxa per dir qualsevol cosa al diari més llegit del nostre país i augmentar així la seva afiliació a còpia de la més vergonyosa demagògia.

Fou l'època d'or de la mà dura, que va acabar amb espectaculars fugues dels interns (que provocaren el cessament del corporativista director general Jiménez i Gusi, lloat per tots els sindicats) i, quan els interns ja no es van poder fugar, esclatà amb el motí del 2002.

El motí del 2004 que ara es jutja, per tant, no és més que la culminació de tot el que havia passat abans.

La impunitat de la brutal repressió del motí del 2002 (el mateix conseller Vallès va afirmar al Parlament que Núria de Gispert no havia investigat els fets), l'enduriment cada cop més insuportable del tracte dels funcionaris als interns, havien de concloure així i, per tant, l'agressió al subdirector Tallón i les tortures posteriors als amotinats (que es jutjaran d'aquí a uns mesos) no cauen del no-res, sinó que són el producte de tota una política que, pel que es veu, la consellera Montserrat Tura sembla disposada a continuar.

Així que les presons catalanes s'han de preparar per a nous motins, perquè amb aquesta defensora dels torturadors com a cap del departament de Justícia, no es pot esperar una altra cosa.

Tor-TURA-dora!!!!!
Mira també:
http://presons.mforos.com/1531465/8123365-comenca-el-judici-pel-moti-de-quatre-camins/
http://presons.mforos.com/1531465/8123365-comenca-el-judici-pel-moti-de-quatre-camins/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comença el judici pel motí de Quatre Camins
05 des 2008
Prou de tortures a les presons catalanes!!!

Manifestació davant l'Audiència.
Sindicat Terrassa