Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
(Girona) Presentació de la Universitat Comunista dels Països Catalans
03 des 2008
Des d'Endavant Girona us convidem a participar en l'acte de presentació de la Universitat Comunista dels Països Catalans, que tindrà lloc a Girona el dijous 11 de desembre a dos quarts de vuit del vespre, al Casal Independentista El Forn (c/. del Carme, 207).
cartell-xerrada-UCPC-intern.gif
La Universitat Comunista és un projecte iniciat el 2007 i que té com a objectiu dotar de formació sòlida el conjunt de l'Esquerra Independentista, i contribuir a donar elements per l'anàlisi i la transformació de la realitat.

La Universitat impulsa una carrera de quatre anys, amb continguts progressius pel que fa a complexitat i profunditat teòrica. El primer curs és un curs introductori i d'homogeneïtzació dels coneixements dels estudiants. En aquest i posteriors cursos s'estudiaran, debatran i exposaran casos actuals en la lluita de classes, lluita antipatriarcal, defensa dels drets nacionals, lluites ecologistes i pageses, etc.

Amb la presentació de la UCPC, des de l'assemblea d'Endavant volem traslladar a la nostra ciutat el plantejament d'aquest projecte, que entenem que és de vital importància per la nostra lluita i pel conjunt dels moviments socials.

Així doncs, us convidem a venir a l'acte i a informar-vos de la UCPC a través de la seva pàgina web (www.universitat.cat), i assistir a les classes que s'imparteixen un dissabte de cada mes a Barcelona.
Mira també:
http://endavantgirona.blogspot.com
http://www.endavant.org

This work is in the public domain

Comentaris

Comunisme=Feixisme
03 des 2008
El comunisme es una doctrina totàlitaria que no te res de diferent del feixisme.

Una cosa es ser d'esquerres i un altra molt diferent voler l'abolució de les eleccions parlamentaries per a substituir-ho per una colla d'iluminats que tenen la veritat absoluta i empresonen a qualsevol que no pensi com ells.
Re: (Girona) Presentació de la Universitat Comunista dels Països Catalans
03 des 2008
Veig que realment no et cal anar a la universitat, sinó que en general hauries de tornar a 4t d'ESO si per "comunisme" entens això.

En qualsevol cas -fora conyes- la Universitat Comunista dels Països Catalans és un espai de pensament crític, no una esglèsia on s'ofereixen sermons. Si estàs interessat en veure una altra perspectiva, aquí està la seva web (hi ha materials prou interessants que te'ls pots descarregar:

http://universitat.cat/

http://www.universitat.cat/materials/
Re: (Girona) Presentació de més mafieta xenófoba i nazionanista
03 des 2008
.
Re: (Girona) Presentació de la Universitat Comunista dels Països Catalans
03 des 2008
si comenceu pel resumet del Proleg de la Critica de l'economia politica, anem llestos per entendre alguna cosa
Re: (Girona) Presentació de la Universitat Comunista dels Països Catalans
04 des 2008
El perfil polític i ideològic de la majoria de participants d'aquesta iniciativa és molt baix.

D'entrada, només el fet que es digui "Universitat COMUNISTA" demostra la poca visió els seus promotors. Què vol dir universitat COMUNISTA? Ni en la millor època del socialisme soviètic algú era tan curt de mires com per a reduir així el seu potencial àmbit d'actuació (o és que les universitats obreres d'aquí durant la guerra, o de París posteriorment, eren menys "comunistes" que aquesta?).

De debò, feu-vos-ho mirar. Abans de voler explicar alguna coxa -en aquest cas, els fonaments del marxisme-, cal haver-los entès.

I sembla que no és el cas...
Re: (Girona) Presentació de la Universitat Comunista dels Països Catalans
04 des 2008
Quanta ràbia que destil·les no Dimitrov? Què en saps del perfil polític i ideològic de la majoria de participants d'aquesta iniciativa? I encara més, què en sabem del teu perfil polític i ideològic?

I com a segona pregunta, perquè collons no se n'ha de poder dir de Universitat Comunista? Del fet de dir-se'n així, es dedueix que els organitzadors no entenen els fonaments del marxisme? Potser tú ens els podries sintetitzar... Amb la visió que tens tú pels noms, segur que il·lumines.

Jo crec, en canvi, que criticar una cosa sense aportar cap mena d'argument és lamentable. També crec que tant el programa de la UCPC com molts dels ponents que porten són molt interessants. I crec finalment que el nom no fa la cosa, i que en qualsevol cas tampoc no és un mal nom. No enganya a ningú almenys.

El que pregunta "per que no els foteu a l'ombra, IMC's?" també demostra un gran gust per el pensament lliure. De debò, lamentable.
Re: (Girona) Presentació de la Universitat Comunista dels Països Catalans
04 des 2008
"El comunisme es una doctrina totàlitaria que no te res de diferent del feixisme."

jajaja, la ignorància té solució: llegir.

no sé si el nom de la UCPC és adequat o no, ni el perfil dels seus oients (perqué no ho conec d'aprop), però hem sembla genial que en aquest moment es tiri endavant aquest projecte per difondre el marxisme.

amunt la UCPC!
Sindicat