Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : pobles i cultures vs poder i estats
Autodeterminazioen bidetik independentzia
03 des 2008
Manifestació el 6D a Durango:
"Els independentistes hem de ser la força determinant per a realitzar una veritable transició i derrocar d'una vegada per sempre aquest mur constitucional que tenim davant" (http://www.ezkerabertzalea.info/)
logo.jpg
1330.jpg
En una roda de premsa Miren Legorburu i Itziar Abellanal, en nom de l'esquerra abertzale, han fet una crida a participar aquest dissabte en la manifestació que tindrà lloc a les 17.00 de la tarda aDurango amb el lema Autodeterminazioaren bidetik, independentzia". La marxa coincideix amb l'aniversari de l'aprovació de la Constitució espanyola.

En aquest sentit, han indicat que el pròxim dia 6 "a Euskal Herria es compleixen 30 anys d'imposició d'una Constitució que els bascos rebutgem de ple perquè no respectava els drets nacionals d'aquest país". AL seu entendre, la Constitució va ser "una teràpia plantejada pel postfranquisme", amb el doble objectiu de "assimilar Euskal Herria" i "aniquilar el projecte independentista".

Segons han assenyalat, no va ser possible recórrer "el camí" plantejat per l'esquerra abertzale de "trencar definitivament amb el regim franquista i obrir un espai on pogués aconseguir la seva total sobirania" i que "podria haver començat a Txiberta", perquè el PNB "va prioritzar els seus interessos econòmics, es va comportar com un partit d'Estat i es submergí en l'Estat de les autonomies intentant així donar-li un label democràtic a aquella falsa reforma".

D'aquesta manera, han assenyalat que els estatuts d'autonomia són "una mateixa part d'una arquitectura jurídico-política", amb la qual "l'Estat espanyol va integrar un espai abertzale, com podia ser el PNB i Euskadiko Ezkerra en aquell moment, dintre de les coordenades polítiques del postfranquisme, donant-li al PNB l'entramat autonòmic" a la CAV i al PSN a Nafarroa.

"Aquella maniobra política només va respondre als interessos del PNB i mai als d'aquest poble", han denunciat Legorburu i Abellanal, per a les quals aquests "interessos" jeltzales han comportat "una terrible hipoteca" perquè "aquell acord polític va suposar la partició territorial d'Euskal Herria, una continuïtat de l'opressió i del conflicte polític altres 30 anys".

No obstant, s'han mostrat convençudes que "la lluita d'aquest poble ha aconseguit desactivar el que pretenia ser un instrument d'assimilació", de manera que "l'entramat jurídic que pretenia assimilar les reivindicacions nacionals i democràtiques d'aquest país ha fracassat i està esgotat". "Aquesta és la victòria política de l'esquerra abertzale", han insistit.

En la seva opinió, al PNB, a pesar de "els seus viatges per Lizarra Garazi", li està "costant molt assimilar-la i metabolitzarla". En aquest sentit, han afegit que la formació que dirigeix Iñigo Urkullu "es decanta per seguir sent un suport de l'estratègia de l'Estat, pactant canvis o reformes que només busquen garantir de qualsevol manera la seva gestió institucional i econòmica, i els seus interessos".

"Nou frau"

Segons han censurat, "el Partit del Negoci Basc se situa en aquest nou cicle polític com ho va fer en Txiberta" davant l'inici de la "mal anomenadaa transició", de manera que la seva proposta de "Concert polític" constitueïx "la renúncia al independentisme i el seu assentament com partit regionalista basc espanyol".

Davant aquesta situació, han considerat que "l'independentisme ha de ser un subjecte determinant perquè el canvi polític que necessita el conjunt d'Euskal Herria sigui irreversible".

"Aquells que es van aixecar de Txiberta tenen en aquests moments escàs marge de maniobra per a realitzar un nou frau a aquest país. Els independentistes no podem esperar al PNB, ni tampoc deixar en mans d'aquest partit la interlocució d'aquest país amb l'Estat espanyol. Aquests 30 anys ens han demostrat que amb aquest PNB és impossible la resolució del conflicte i arribar a un nou marc, ni tan solament és possible la defensa de la independència", han insistit.

Per això, han subratllat que "els independentistes hem de ser la força determinant per a realitzar una veritable transició i derrocar d'una vegada per sempre aquest mur constitucional que tenim davant"
Mira també:
http://www.ezkerabertzalea.info/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Autodeterminazioen Kamorren Napolitanen
04 des 2008
No hay nada más español que un navarro;
y si 'Navarra es Euskadi' -HB dixit-,
Entonces, no hay nada más español que Euskadi.
Ergo, alguien miente.

P.S.
Fuera mafiosos xenófobos y asesinos del IMC BCN.
Re: Autodeterminazioen bidetik independentzia
04 des 2008
jajjaja..ke patetiko...

toma argumento!!! ahora vas y la kaskas!!!
Re: Autodetermi-NAZI-oen, pa ti pa tu prima
04 des 2008
tiro en la nuca, maybe?

P.S.
fuera nazionanistas mafiosos de indymedia
Re: Autodeterminazioen bidetik independentzia
06 des 2008
Hi poden haver-hi espanyols a Navarra com a tot els llocs, és legítim. El fet és que no respectin els rets dels pobles en tot el seu conjunt. Els referèndums donen vida a la societat i la fan participativa. Quan no hi són es creen oligarquies. Fem politiques participatives i actualitzem-les.
És el dret de la classe obrera.
Re: Autodetermi-NAZI-oen kampora!
06 des 2008
molt be el bla bla bla de la classe obrera, la democracia participativa, la legitimitat, etc.
Però ets massa bo permitin que hi hagi espanyols a Navarra, encara que us reserveu dret al tret al clatell per qui no pensi com vosaltres...
Sindicat