Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
Ja podeu llegir L'ACCENT 143
03 des 2008
L'ACCENT 143 ja és al carrer. També podeu llegir-lo a la web: www.laccent.cat

>> Recordeu que el vostre ajut és imprescindible per fer possible i difondre L'ACCENT!
Per escriure, subscriure-us o distribuir L'ACCENT escriviu a: ppcc ARROBA laccent.cat
laccent_143_OK.jpg
laccent_143.pdf
laccent_143.pdf (902,24 KiB)
PRINCIPALS CONTINGUTS DE L'ACCENT 143

POLS AL PROCÉS DE BOLONYA
10 facultats ocupades als Països Catalans i augmentant. El pols que les assemblees de facultat i el SEPC mantenen a les institucions per aturar un pla que denuncien que comportarà la privatització i elitització de la universitat pública s´aguditza. Amb un degoteig d´ocupacions a la UB, UAB i UV, els estudiants planten cara a les institucions per aconseguir aturar un procés de transformació del model universitari que s´ha fet d´esquenes a ells. Des de fa dues setmanes, centenars d´estudiants catalans dormen a les facultats per exigir que se´ls escolti. De moment, la resposta que han rebut ha estat la petició contra 28 d´ells de ser expulsats de les universitats entre un i onze anys, el menyspreu del conseller principatí del sector i paraules vagues dels rectors que en cap cas s´han transformat en compromisos. Els estudiants es comprometen a mantenir i extendre la lluita.

LA CRISI AGREUJA LA VULNERABILITAT A LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

MANIFESTACIÓ HISTÒRICA PER L'ENSENYAMENT PÚBLIC
Més de 100.000 persones van col·lapsar el centre de la ciutat de València en una mobilització en defensa de l´escola pública sense precedents. La consigna: "Font de Mora dimissió". Tot i que la seva polèmica directiva que s´imparteixi Educació per a la Ciutadania en anglès ha sigut l´element vertebrador de la protesta, les reivindicacions de la comunitat educativa van molt més enllà i afecten el conjunt de l´ensenyament públic, greument llastrat per les polítiques del PP.

DUES COMARQUES MÉS SENSE TV3
La Generalitat valenciana ha clausurat el repetidors de TV3 a Alginet i la Llosa de Ranes, i ha deixat sense accés a aquest canal bona part de les comarques de la Ribera i la Costera.

DEMANEN PRESÓ PER DOS CONDUCTORS D'AUTOBUSOS
TMB ha presentat una querella penal contra dos conductors d´autobusos que van encapçalar la lluita pels dos dies de descans setmanal, que pot representar fins a 4 anys de presó per cadascun. Entrevistem Josep Garganté, un dels encausats.

IBRAHIM ABDALLAH, 24 ANYS EMPRESONAT
Aquest octubre s´han complert 24 anys de l´empresonament del militant comunista libanès Georges Ibrahim Abdallah. Tot i que hauria d´estar en llibertat, aquest referent de la lluita anticolonial continua empresonat a l’Estat francès.
Mira també:
http://www.laccent.cat

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa