Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
[CJC-JCPC] La Joventut per la República!
02 des 2008
Un altre any més arriba el 6 de desembre, una data que els mitjans de comunicació no es cansen de proclamar com paradigma de âdemocràciaâ? i âconcòrdiaâ?. No només això, a més pretenen que celebrem que es compleixen 30 anys de âconstitució democràticaâ?.

Volen que celebrem 30 anys de rei (amb família paràsita real inclosa) impost per Franco; 30 anys d'amnistia ââ? i total impunitat dels criminals i assassins feixistes (més reforçada, si cap, després de la Llei de la Memòria Històrica aprovada per PSOE i IU); 30 anys de precarietat, accidents - assassinats laborals, contractes precaris, ETTâs, deslocalització, tancament d'empreses i reformes laborals pactades pels sindicats âmajoritarisâ? i els empresaris; 30 anys de retallada de llibertats, tancament de periòdics i il·legalització de partits i col·lectius polítics; 30 anys de reformes i lleis educatives que han sabut adaptar perfectament els estudis mitjos i superiors a les exigències dels grans empresaris i banquers; 30 anys de privilegis a l'Església Catòlica, de religió en les escoles i crucifixos en les aules; 30 anys de crèdits, hipoteques i avals per a poder tenir un habitatge digne. I un llarg etcètera que es resumeix en 30 anys de continuisme, 30 anys de falsa democràcia.

El franquisme es va adaptar a la necessitat de modernització que exigia el capitalisme i la roda va seguir girant. Els que van estar al costat del generalíssim es van asseure per a redactar una constitució juntament amb qui se'ls va prometre un bon lloc en el nou ordre. Els primers es van llevar el vestit de dol; els segons es van cosir colzeres a l'americana. Els uns i els altres ens van parlar del ventall d'aquesta democràcia i dels avantatges que tindríem; mentre, les fortunes i riqueses no només van seguir en les mateixes mans, sinó que a més es van anar privatitzant empreses públiques.
I avui, en plena crisi econòmica i financera, provocada pels empresaris que no es farten de picar-nos laboralment i adaptar el sistema educatiu a la seva mida; provocada per la carronya que ha especulat amb el sòl fins a un punt inimaginable que ens impedeix independitzar-nos ja de cap manera; provocada per la banca usurpadora que no deixa de robar-nos amb els seus crèdits, hipoteques, avals i comissions; en definitiva, provocada pel feroç i salvatge capitalisme⦠què hem de celebrar avui les i els joves? Aquests 30 anys només poden servir-nos per a una cosa: LLUITAR.

Enfront de les hipòcrites celebracions que tindran lloc aquest 6 de desembre, aquest any cada vegada més joves ens vam trobar avui a Madrid per a reivindicar un veritable canvi, des de la base, d'arrel, per la República. El 6 de desembre ja és una data de referència d'un moviment republicà que segueix lluitant i avançant dia a dia.

Els Colectivos de Jóvenes Comunistas i els CJC-Joves Comunistes del Poble Català tenim molt clar que la joventut només podrà emancipar-se i guanyar-se un futur digne en un context radicalment diferent. Un context de veritable democràcia, àmplia i participativa, on puguem decidir sobre les qüestions que ens afecten. Per als CJC i els CJC-JCPC aquest context és la República Confederal Socialista, i des d'aquí et cridem que t'uneixis a una lluita pel teu futur, pel nostre futur. La joventut defensa els seus drets lluitant, i només organitzats/des, units/des i lluitant farem que aquesta crisi capitalista la paguin els rics.

CONTRA LA CONSTITUCIÃ MONÃRQUICA DE 1978!

CONTRA L'OBLIT I LA LLEI DE MEMÃRIA HISTÃRICA!

LA CRISI CAPITALISTA QUE LA PAGUIN ELS RICS!

PER LA REPÃBLICA CONFEDERAL SOCIALISTA!
Mira també:
http://www.comunistes.org
http://www.pcpcat.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [CJC-JCPC] La Joventut per la República!
02 des 2008
Però digueu-ho, home, digueu-ho: voleu la República Confederal Socialista ESPANYOLA; reformar l'estat autonòmic per "una altra classe d'Espanya", però al cap i a la fi, Espanya.

Per cert, això de la joventut per la República espanyola aquesta té delicte. És de flipats si es digués "els joves amb la independència" ja que la majoria no hi estan a favor, però per la Repúbica espanyola quan de JCPC els puc contar amb els dits de la mà i encara em sobren ... això sí que és SURREALISTA de debó!
Re: [CJC-JCPC] La Joventut per la República!
02 des 2008
Pots donar la teva opinió sense descalificar? Ho dubto... El que demostra la teva capacitat política... jeje
Re: [CJC-JCPC] La Joventut per la República!
02 des 2008
Ale, treieu més comunicats per setmana que militants teniu
Re: [CJC-JCPC] La Joventut per la República!
02 des 2008
Perfecte, ja van dos independentistes suposadament d'esquerres que demostren el seu infatilisme i el seu sectarisme.

Algún amb una crítica constructiva?
Re: [CJC-JCPC] La Joventut per la República!
02 des 2008
Tots a Madrid el 6 de desembre!

REPÚBLICA, AUTODETERMINACIÓ, SOCIALISME
Re: [CJC-JCPC] La Joventut per la República!
02 des 2008
Això, a madrid i no torneu. Aquí no hi pinteu res
Re: [CJC-JCPC] La Joventut per la República!
03 des 2008
però encara hi ha comunistes? No us adoneu que el comunisme i tot el que representa ha FRACASSAT?!?!
Re: [CJC-JCPC] La Joventut per la República!
03 des 2008
però si a hores d'ara ja ha fracassat tots els sistemes!! Potser és l'hora de tornar a intentar tot els moviments politics desde el segle XIX, excloent feixismes evidentmnent a veure si és veritat que cap funciona, jajaja. Enfí aneu barallant-vos per internet que el carrer ja ens l'han pres per ser a casa davant l'ordinador ddient-nops parides els uns als altres. Salut i ...el que volgueu però que sigui de veritat no de "boquilla"
Re: [CJC-JCPC] La Joventut per la República!
03 des 2008
si dir "flipat" en el primer post, és una desqualificació...mmm...no sé, no és ser una mica massa delicat?. La crítica que fa està prou bé, però si per expressar "flipat" us ho preneu com una desqualificació, poc sector crític us podeu permetre tenir, si és que algun dia sou alguna cosa més que quatre gats (això pica però tampoc és cap desqualificació).
Re: [CJC-JCPC] La Joventut per la República!
03 des 2008
Una cosa és no coincidir en el projecte polític i debatir-ho/criticar-ho constructivament. Seria lògic. Una altra cosa ben diferent és desqualificar dient que som "quatre gats", lo de sempre (que si voleu seguir pensat-ho, endavant) o caient en l'insult. Patètic...

Sobre aquesta resolució, crec que independentistes, anarquistes o qualsevol anticapitalista pot estar d'acord en el 80% (tot menys la prosposta política dels JCPC-CJC i PCPC-PCPE, la república confederal socialista).

Però el problema és el de sempre: NO ES LLEGEIX EL COMUNICAT I ES DESQUALIFICA PERQUà SÃ?, TENINT UNA ACTITUD CLARAMENT SECTARIA DAVANT D'UNA FORÃA ANTICAPITALISTA COM POT SER L'EI O QUALSEVOL ORG. TROTSKA i fent-li un favor a la dictadura del capital desunint-nos encara més. Aquest no és el camí.

Unitat anticapitalista! Fora sectarismes!
Re: [CJC-JCPC] La Joventut per la República!
03 des 2008
Per què no us foteu la vostra puta espanya pel cul?
Re: [CJC-JCPC] La Joventut per la República!
03 des 2008
Perquè no et fots tu el teu sectarisme per on t'hi càpiga?
Re: [CJC-JCPC] La Joventut per la República!
03 des 2008
El moviment antimonàrquic no sols és independentista, encara que no li agradi a algú...
Sindicat Terrassa