Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: un altre món és aquí
organitzem el Decreixement
01 des 2008
organitzem el Decreixement
http://www.17-s.info/ca/organitzem-el-decreixement
En aquest document pretenc expressar la meva voluntat de crear una estratègia de lluita comuna de l esquerra anticapitalista, amb l objectiu de crear un nou Poder Popular contra el neoliberalisme i per la humanitat.
Aquesta proposta va dirigida a tot tipus d'organització civil oberta que pretengui, en uns moments tan decisius, crear alternatives a partir de la participació activa social.
Es tracta d unificar veus i forces alliberadores que s'oposin a tota mena de repressió (ecologica,laboral,d'expresio,cultural..) i al actual sistema politico-social-economic-cultural nacional i internacional, i vulguin crear i presentar alternatives a la societat des de baix mitjançant la formació d'espais autogestionats i extrainstitucionals per la creació d'un teixit social autogovernat que avanci cap a un contrapoder civil:el quart Poder Popular.
Un Poder Popular es un sistema organitzatiu participatiu i democràtic, que sorgeix de la visió del model de poder per la construcció d'un sistema post-capitalista, i es basa en que "la sobirania està intransferiblement en el poble, del qual dimana del Poder popular ". En aquest sentit el Poder Popular exerceix i expressa legítimament a través de tots els mitjans organitzatius de participació ciutadana i protagonista polític; la seva activitat i dinamisme es directe en les Assemblees i Col•lectius del Poder Popular, i indirecta a través del sufragi ( tant per l'elecció de delegats, portaveus ..en les diferents instàncies del poder popular, ja sigui per prendre decisions transcendentals com per portar a cap campanyes-missions(de locals fins a nacionals), plans d'emergència social, ajudes solidàries, referèndums...tot el que sigui possible en la legislació nacional.

Jo proposo que Avui en dia en els PPCC es podria aplicar la integració de la base de l'esquerra des de tots el sectors socials. Es podrien crear les coordinadores civils a nivell comarcal que ajuntaria sindicats, col•lectius, ONG's, associacions de veïns, grups, reunions de barri,assamblees de joves,moviments socials, organitzacions ecologistes, casals, cso's,accions antifeixistes, sindicats estudiantils, campanyes, persones d'individual...

L'esquerra independentista a fet coses semblants en el marc dels seus ideals (ei de camp ,ei del barcelonès..):a aglutinat totes les formes d'organització de l'EI a nivell comarcal.

Faig un crit a totes les forces polítiques de baix a l'esquerra(l'EI, les corrents comunistes ,la idea llibertària, lluitadors per la tercerarepública, feministes, l'esquerra verda, moviment antisistema i alterglobalitzador..) a fer un esforç per obrir-se a les demés estratègies, tolerar totes les idees i identificar-se en l'esquerra anticapitalista, ja que tots som aquesta.
Les coordinadores comarcals es una manera d'integrar a les organitzacions que tinguin la mínima presencia en una comarca en concret ,cap estratègia trepitjaria l’ altra.

La forma d'organitzar aquestes coordinadores serà assambleari i basat en tres òrgans:
->l òrgan executiu , es el responsable d executar totes les decisions que es prenen en l'Assemblea de Ciutadans Comarcal ó Assemblea Popular Comarcal. El òrgan Executiu està conformat por Comitès de treball (salut, educació, cultura, esports, seguretat, protecció e igualtat social, vivenda i hàbitat, gestió ambiental, sexualitat, economia, oci, comunicació, laboral, juvenil, antirepressiu, internacionalisme, militar, etc)que es on s'incorporaran les diferents organitzacions , col•lectius i entitats segons el tema del que tracta la seva corresponent lluita, a més de las expressions organitzades que facin vida en el sector (Clubs esportius, grups culturals, club d'avis, etc).
Cada Comitè de Treball, escollirà a un o una(o més) portaveu que s'encarregarà de convocar en reunions als interessats per tractar temes en específic (segons sigui el Comitè), i elevar aquests plantejaments, propostes, plans de treball a la plenària de l'Assemblea de Ciutadans i Ciutadanes per abordar els diferents problemes de la Comunitat.
L’assemblea de ciutadans general serà a nivell comarcal , però sempre es poden convocar reunions dels comitès interessats en un municipi en concret o en qualsevol delimitació territorial.
->banc comunal Aquesta proposta es igual a l' Espai públic autònom, que consistiria en una xarxa de persones i recursos, on es garanteixin les necessitats bàsiques de les persones que hi participin, amb l'objectiu que aquestes deixin de dedicar-se a treballar en l'economia capitalista i es puguin dedicar a projectes de la societat alternativa. De tal manera que es pugui crear una nova dinàmica econòmica equivalent i democràticament planificada. Està relacionada i coordinada per l'Assemblea de Ciutadans, ja que també es la part de la coordinadora que administra els diners aconseguits (ja sigui per activitats , o per donacions solidàries). Els administradors o les administradores, tenen que posar a taula de l'Assemblea de Ciutadans i Ciutadanes tot el moviment dels diners;a on va, com es distribueix..
->espai polític alternatiu es on la militància de les organitzacions polítiques extraparlamentàries i més properes als moviments socials presents en la comarca s'organitzen per gestionar la lluita a nivell local. Cada individu/a entrarà a l EPA de manera independent representant la seva corresponent organització. L'EPA es realitzarà per crear candidatures alternatives a les viles i barris, formant coalicions unides.[]][]L'EPA servirà per introduir-se en les institucions municipals, mitjançant el qual es generarà la transferència progressiva de les activitats que ara per ara són exclusives de les diferents instàncies de l'ajuntament o la generalitat en el obsolet i fracassat esquema de la democràcia representativa i formal, de manera que les comunitats organitzades entorn al Poder Popular assumeixen la planificació i gestió de les activitats establint les seves pròpies formes d'autogovern, com figura bàsica per la construcció de la societat post-capitalista.(el poble mana i el govern obeeix)(un poble que no vigila als seus governants està comdemnat ).Des de l’àmbit local,s'ha de treballar per bastir un país més lliure i més just. Entenem que la política local és l’àmbit més proper a la ciutadania i, per tant, la construcció nacional també s’ha de fer des dels ajuntaments.
La campanya alternativa seria una jornada d'activitats que es farien en el mateix període de temps que la campanya electoral, en la qual es convocarien a la gent de la vila o barri a una assemblea oberta. De tal manera que es creï un espai on s’unifiquin les veus contra el capitalisme, on s’informi de les alternatives que pot dur a terme la gent x no ser còmplice de la dinàmica capitalista i un espai on s’impulsin iniciatives populars de tota mena.

Aquest procés pot ser complicat i dificultós, però cal fer un pas endavant com va fer l’Enric Duran. Faig un crit a les entitats anticapitalistes de tota mena a que s’organitzin, col•laborin, es donguin suport i es reuneixin amb les organitzacions de la comarca que segueixin la mateixa lluita (antirepre, sindical,politc,cultural,okupa..) dins d’un marc de baix a l’esquerra, ecologista, antipatriarcal i cultural. Cal assentar la base social del que serà el comitè de treball de la futura coordinadora. Es tindria que convocar a les forces de baix a l’esquerra (amb una prescripció prèvia ) i quedar un dia (exemple 17s) per organitzar el Decreixement per molt de que al principi siguem pocs. Per suposat aquest projecte no està destinat a crear un cercle polític tancat, ni molt menys, sinó a crear una vertadera alternativa al capitalisme on s’integrin persones, cooperatives, entitats,etc.
Finalment m’agradaria donar les gràcies al col.lectiu CRISI per impulsar aquest espai on puc dir la meva.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat