Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
En espera de sentència l’estudiant detingut il•legalment pels Mossos
01 des 2008
El judici per faltes contra l’Adrià, membre del SEPC (Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans) s’ha celebrat avui (1 de desembre) amb la petició de 90 € de multa per desordres públics. A les portes dels jutjats, una trentena d’estudiants han donat suport al encausat.

Detenció il·legal i política

En la vista ha declarat el cap de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra que el dia 20 de novembre impediren a cops de porra que la manifestació estudiantil baixés per les Rambles de Barcelona. Contradient l’informe policial, on s’assegurava que l’Adrià havia clavat una patada a un agent, el policia ha declarat que l’havien detingut per una empenta.

Quedarà per veure si el jutjat d’instrucció de Barcelona decideix condemnar l’Adrià per un fet no demostrat (dos testimonis asseguraven que l’inculpat no havia fet més que suportar la càrrega dels Mossos) o si pel contrari, obre diligències contra el cap de la Brigada Mòbil per detenció il·legal o falsificació documental.

Alerta Solidària i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans denunciem un cop més:

Que els Mossos d’Esquadra practiquen detencions il·legals reiteradament en el decurs de mobilitzacions al carrer. Recordem que per una falta no es pot detenir ningú i l’agent que ha declarat avui n’és conscient i sabia que el motiu de la detenció era una simple empenta.

Que els Mossos d’Esquadra pretenen justificar mitjançant detencions posteriors càrregues policials, com les que en el mateix moment de detenir l’Adrià va causar greus ferides a un periodista del diari Público i a un altre de l’Agència Catalana de Notícies.

I finalment, reiterem el nostre suport a l’Adrià, i el nostre compromís de lluita al costat del col·lectiu estudiantil en lluita per un ensenyament públic i de qualitat.
Judici contra un estudiant per la manifestació antibolonya

Alerta Solidària i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) convoquem una concentració de suport a l’Adrià, membre del sindicat estudiantil i detingut per participar en la manfiestació del passat 20 de novembre.

Dilluns, 1 de desembre, 13hores, Jutjats de Barcelona (Pg. Lluís Companys)

Concentració solidària a les portes del jutjat amb la presència del portaveu del SEPC

Detenció política

La detenció va tenir lloc durant la càrrega policial que els Mossos d’Esquadra van efectuar contra la manifestació d’estudiants del passat 20 de novembre. En la càrrega, en la que dos periodistes van resultar ferits, així com nombrosos manifestants, els Mossos van estirar cap al seu cantó un estudiant que havia caigut i que encapçalava la marxa en la seva intenció de baixar per les Rambles de Barcelona.

L’estudiant va ser traslladat immediatament a la Comissaria de Les Corts d’on en va sortir a mitja tarda amb una imputació de desordres públics.

Alerta Solidària denuncia un cop més l’ús abusiu que fan els Mossos d’Esquadra de la seva potestat per detenir persones. Massa sovint, per imputacions que acaben en judicis lleus per faltes i motes vegades en arxivaments o absolucions, els Mossos d’Esquadra realitzen detencions conscients de l’abús que cometen amb la finalitat de distorsionar tot tipus de mobilitzacions al carrer, assegurar-se el discurs criminalitzador i deslegitimar així la reivindicació feta pel col·lectiu convocant.



Mobilització necessària contra el pla Bolonya

S’inicia una tercera setmana de lluita intensa en les universitat del país i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, conscient que assolim un nivell de tensió molt elevat amb els diferents òrgans rectorals, mantenim la ocupació dels diferents edificis universitaris i, amb la cara ben alta, fem costat al nostre company Adrià en aquest procés polític. Considerem aquest judici com una part més de les traves que l’Estat espanyol ens posa en la nostra lluita necessària en defensa de l’educació pública i no privada, de qualitat i no reservada a les elits econòmiques del país.

Seguim i seguirem amb les mobilitzacions contra Bolonya!

Exigim l’absolució del nostre company Adrià !
Mira també:
http://www.sepc.cat
http://www.alertasolidaria.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat