Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió : educació i societat : pobles i cultures vs poder i estats
A Gràcia continuem desobeint Espanya, manifestació 5-D
27 nov 2008
cartell_blanc_p.png
A GRÀCIA CONTINUEM DESOBEINT ESPANYA
Pel dret a manifestar-nos lliurement per les nostres places

MANIFESTACIÓ
divendres 5 de desembre
19:30h a la plaça Revolució

Quatre persones, veïnes de la vila de Gràcia i totes elles militants de l'Esquerra Independentista (d'Endavant i de l'AJG) han rebut una notificació del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya que les acusa de manifestació il·legal i els demana una multa de 300 euros.
Els fets es remunten a la Festa Major de Gràcia d'aquest passat mes d'agost, quan l'AJG i Endavant van convocar una manifestació amb el lema "Ultratgem Espanya, desobeïm l'Estat". Aquesta manifestació la convoquen des de fa anys totes dues organitzacions. La manifestació va transcórrer tranquil·lament pels carrers del barri sense cap problema. Els organitzadors no havien demanat permís per manifestar-se, com tampoc ho havien fet els anys anteriors. En cap moment, cap agent policial es va adreçar als manifestants ni va demanar la documentació de ningú. Però ara quatre de les persones que aleshores es van manifestar han estat denunciades.
Davant d'aquests fets:

* Reclamem el dret a manifestar-nos lliurement a les nostres places i carrers.
* Denunciem el caràcter polític de l'obertura del cas perquè el motiu de la manifestació era antimonàrquic.
* Denunciem l'existència de seguiment i control policial de persones per la seva militància a l'Esquerra Independentista.
* Ens comprometem a continuar "ultratjant Espanya".


Més informació: www.graciaviva.cat
antimonarquiques.gracia ARROBA gmail.comVint entitats de Gràcia donen suport als antimonàrquics multats

Amb una fotografia col·lectiva, vint entitats de Gràcia (al final podeu llegir el llistat) han mostrat el seu suport a les quatre persones que han estat multades cadascuna amb 300 euros per haver-se manifestat al barri el passat mes d'agost. Les entitats reivindiquen el dret a manifestar-se lliurement a les places i carrers.

Els representants de les entitats solidàries han anunciat durant la roda de premsa que convoquen una manifestació el proper divendres 5 de desembre a 2/4 de 8 del vespre amb el lema "A Gràcia continuem ultratjant Espanya. Pel dret a manifestar-nos lliurement a les places i carrers". La manifestació sortirà a la plaça Revolució.

Durant la roda de premsa d'aquest dimecres, les entitats han exigit al Districte de Gràcia un posicionament davant de les multes. I han afegit que esperen que aquest posicionament sigui de suport a les persones multades, sobretot tenint en compte que aquest divendres 28 la seu del Districte acull un acte de suport a la desobediència civil, en referència als imputats en el macrosumari 18/98 contra l'independentisme basc. I és que les entitats consideren que no demanar permís per manifestar-se és, també, un acte de desobediència civil.

Recordem que les quatre persones multades són veïnes de la vila de Gràcia i totes elles militants de l'Esquerra Independentista (algunes d'Endavant i les altres de l'AJG), i han rebut una notificació del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya que les acusa de manifestació il·legal i els demana una multa de 300 euros a cadascuna. Els fets es remunten a la Festa Major de Gràcia d'aquest passat mes d'agost, quan l'AJG (Assemblea de Joves de Gràcia) i Endavant van convocar una manifestació amb el lema "Ultratgem Espanya, desobeïm l'Estat", per la qual no van demanar permís, com tampoc havien fet en anys anteriors. La manifestació va transcórrer tranquil·lament pels carrers del barri sense cap problema, i en cap moment, cap agent policial es va adreçar als manifestants ni va demanar la documentació de ningú. Tot i això, quatre persones han rebut a casa seva la notificació de la multa. És per aquest motiu que les entitats denuncien l'existència de fitxers policials sobre militància política.

Per més informació, podeu llegir el comunicat: Persecució d'antimonàrquics a Gràcia


Entitats que donen suport a les quatre persones multades:

* Endavant-Gràcia
* Assemblea de Joves de Gràcia
* Comissió de Festes Populars (CFP)
* Colla Bastonera Cop a Cop
* Llibreria la Sirga
* Ateneu Independentista la Barraqueta
* CAL-Gràcia
* AC Zion
* Kasa de la Muntanya
* La Torna
* Comissió de Festa Major de Sant Pere Màrtir
* Comissió de Festes del carrer Progrés
* Xarxa d'Enllaç amb Palestina
* Associació d'Amics del Poble Saharui de Gràcia
* Amics i Amigues de la Violeta
* La Quimera
* En Lluita-Gràcia
* Revolta Global-Gràcia
* Alerta SolidàriaGràcia Antimonàrquica
Dimecres 26 de novembre de 2008, 9 del vespre

Per adhesions o qualsevol consulta:
antimonarquiques.gracia ARROBA gmail.com
Mira també:
http://www.graciaviva.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: A Gràcia continuem desobeint Espanya, manifestació 5-D
27 nov 2008
Serien moltes més que vint si haguessiu avisat a tothom.

Allà ens veiem!
Re: A Gràcia continuem desobeint Espanya, manifestació 5-D
27 nov 2008
Moltes felicitats per tornar a plantar cara aquest estat capitalista, que es pensa que ens farà callar amb la seva repressió.
Davant d'una injustícia la resistència és un fet!
Ànims i endavant
Sindicat Terrassa