Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Mobilitzacions contra la crisi: no anirem enlloc!
26 nov 2008
Amb les actuals estratègies front l'espoli actual del capital públic per part del privat, no anirem enlloc!
S'han de replantejar les estratègies i mobilitzacions perquè tinguin un impacte real.
Felicito les energies que s'estan posant per pensar accions front la crisi (com la del anti-consum...) i crec que són necessàries. Però la veritat és que si tot plegat es queda amb el de sempre: un grup de persones (1000, 2000, X000?) es manifesta contra la crisi, bla, bla, bla... no anirem enlloc.

Ens estan passant la mà per la cara: expropiacions legals de la pasta de la gent, ara volen baixar l'IVA... és el robarori més gran del sector públic per part del privat més gran de la història! Fins i tot s'està fent més pasta que qualsevol guerra! I davant aquest saqueig... un grup de persones es manifesta contra la crisi...

Sincerament crec que no ens ho creiem del tot. El mecanisme de manifestar-se a la clàssica pot ser útil en algun moment... però ara per ara, el que es necessita és alguna cosa més! Caminar una estona perquè surti una notícia que passa a la història ràpidament... això no canviarà res. Quan governava el PP i hi havia mobilitzacions, el PSOE per darrera i per motius electoralistes injectava pasta i mitjans de comunicació oportunistament; de tal manera que les demandes tenien ressò. Però quan governa el PSOE, qui fa la "contra" és el PP; i aquest precisament "injecten" cap a la dreta de la dreta. Què esperem que els mitjans del PP facin ressò de les mobilitzacions? Què esperem, que els mitjans dels qui governen facin ressò contra ells mateixos? No ho faran.

Així que s'han de repensar noves estratègies front el poder polític. Això és el que crec, la meva opinió.

I què fer? Doncs si es fa mani, que no sigui clàssica: de fer un recorregut típic a okupacions d'espais públics, de centres comercials... d'anar a la plaça st. jaume a casa dels qui prenen decisions; d'anar a la seu de Nissan a casa del qui firma/negocia... rebentar actes públics, aprofitar-los! Manifestar-se i ja està no fa mal al poder, perquè són ells que controlen els fluxes d'informació (i aquests es necessiten per fer ressò de les mobilitzacions clàssiques). Però si es (re)pensen accions noves, novs formes de manifestar-se.... alesores això pot ser diferent.

Sabeu quanta pasta podríem fer perdre als centres comercials si CADA DIJOUS ANÉSSIM A TANCAR UN CENTRE COMERCIAL CONCRET DURANT LA CAMPANYA CONSUMISTA DE NADAL CONTRA LA SEVA CRISI? Això sí que seria notícia.... i això sí que els faria mal. O fer piquets contra la gent que va a consumir al centre de la ciutat o a botigues de luxe per aturar la roda comercial-consumista?: ARRIBA LA CRISI AL CENTRE DE BARCELONA (ni compres, ni cotxes, ni petroli... només gent passant gana). Canviar el "demanar" per l'"exigir" i mostrar una posició de força. Perquè la injustícia continua i va de debò: avui hauran mort 40.000 persones per causa de la fam; més que l'holocaust jueu!

Deixo de fer el rotllo. Repeteixo les FELICITATS per la gent que s'ho està currant! De debò! Però també animo a aque totes plegades reflexionem cap a on volem anar en aquest inici de la gran crisi que comença. Perquè si continuem amb les mogudes clàssiques... no anirem enlloc. Ara mateix, ells guanyen!!!

Amb esperit CONSTRUCTIU i POSITIU!!!!
Si ens organitzem bé... podem arribar MOLT LLUNY!
Un més.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Mobilitzacions contra la crisi: no anirem enlloc!
26 nov 2008
Al holocaust jueu van morir menys de 40000 persones?
Don ho has tret aixo? Duna llibreria de gracia?, pot ser
Re: Mobilitzacions contra la crisi: no anirem enlloc!
26 nov 2008
40.000 persones cada dia... CADA DIA. Fes el càlcul. Cap guerra a la història ha matat tanta gent com la fam al món; en cap guerra han mort 40.000 persones cada dia... durant els 360 dies de l'any!
Re: Mobilitzacions contra la crisi: no anirem enlloc!
27 nov 2008
molt bona la idea!!! aviam si tira endavant!
Re: Mobilitzacions contra la crisi: no anirem enlloc!
27 nov 2008
Totalment d'acord amb l'article!!!

Jo crec ke el ke passa eske la gent volem fer alguna cosa contra la crisis i no sabem ben bé ke fer....En el fons sabem ke és molt dificil canviar la situació amb individus suposadament tant poderosos ke no se sap ni ki són, ni on estan realment...
L'altre dia vaig llegir un article on el titular ficava... FALTAN ACTIVISTAS SOBRAN PENSADORES, i estik kompletament d'acord...falta gent com ara tú mateix/a, ke faci propostes concretes per poder seguir avançant i no perdre energia.. perquè gent i condicions n'hi han.... A la concentració de l'altre dia hi havien 5000 persones més o menys.... i la convocatòria va ser molt senzilla...
O sigui, aprofitem la cojuntura per reforçar les alternatives ke tenim i creem d'altres, i a part denunciem aquest sistema corrupte i terrorista!!!
Sinó el planeta s'en va a la merda...

Salut!!!!
Re: Mobilitzacions contra la crisi: no anirem enlloc!
27 nov 2008
aquest dissabte hi ha una mani a les 17.30h a pl.universitat amb el lema que la "crisi la paguin els rics"
ESTAN DONANT ELS NOSTRES DINERS ALS BANCS I NO ENS HO HAN CONSULTAT, AIXÒ ÉS UNA DEMOCRÀCIA???
TOTHOM AL CARRER!!!
Re: Mobilitzacions contra la crisi: no anirem enlloc!
27 nov 2008
"CADA DIJOUS ANÉSSIM A TANCAR UN CENTRE COMERCIAL CONCRET DURANT LA CAMPANYA CONSUMISTA DE NADAL CONTRA LA SEVA CRISI?"
si es tracta de convencer a la gent aixo nomes els emprenyaria...
la crisi es culpa dels capitalistes especuladors, els bancs, les imobiliaries, etc. no dels ciutadans normals que compren regals de nadal...
Re: Mobilitzacions contra la crisi: no anirem enlloc!
28 nov 2008
capitalistes, especuladors, bancs, immobiliàries i ELS RICS QUE COMPREN A BOTIGUES DE LUXE! Tots la mateixa porqueria que estan destruïnt el planeta i la gent que hi viu!
Sindicat Terrassa