Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: dones
Milers de persones es manifesten a València contra la violència de gènere
26 nov 2008
Ahir, unes sis mil de persones, segons els organitzadors, van secundar la marxa convocada pel Moviment Feminista del País Valencià i en la qual va participar l'Esquerra Independentista.
25nval.jpg
2008-12-03_IMG_2008-11-26_00.06.56__XV015CV001.jpg.jpg
cartell25cdr.gif
La mobilització, eixint del Parterre, va recorrer els principals carrers del centre de València i va finalitzar a la porta de l'Ajuntament. El nodrit bloc format per les organitzacions independentistes estava encapçalat per una pancarta on es llegia "Totes patim violència! Rebel·lat i Lluita contra el Patriarcat".
Encapçalaven el bloc les i els Socarrats, el grup de dimonis de Campanar, que llençaven els seus coets entre els crits de "foc, foc, foc al patriarcat". Seguidament, i també davant de la pancarta independentista, un grup de dones amb torxes com a símbol de la lluita feminista.

Durant la mobilització no es van deixar de cridar consignes contra la violència de gènere i contra el patriarcat, com ara: "Endavant contra el patriarcat", "Totes patim aquesta violència", "Cap agressió sense resposta", "Sense les dones no hi ha revolució", o "Al masclisme pim pam pum".

Al manifest facilitat per l'Esquerra Independentista "A les dones se’ns obliga a aprimar per encaixar en el model de dona objecte que aquest sistema ens ha imposat i que els mitjans de comunicació s’encarreguen de potenciar, quan se’ns impedeix decidir sobre el nostre propi cos, quan al treball no es reconeix la feina que fem cobrant menys per un mateix nivellde responsabilitat, quan en molts cops si volem ser mare veiem perillar la nostra feina, quan es pretén que siguem submises, atentes, cuidadores dels nens, dels major i de la llar. En tots aquests casos considerem que estem
patint violència de gènere (...)".

També es va denunciar el caràcter mutidimensional de la violència de gènere i s'assenyalava al sistema patriarcal com al vertader origen d'aquesta xacra social "Aquesta violència no és deguda a res més que a la reproducció fidel i ortodoxa
dels rols que dissenya el patriarcat. La dominació del mascle sobre la femella és una condició inherent al sistema de gèneres, i aquesta dominació implica violència.".

Les convocants van insistir en la necessitat de no abaixar la guàrdia i de continuar en el combat de les idees i de l'acció per d'assolir una societat sense violència ni discriminació per qüestió de gènere o sexe.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat