Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Més de 150 manifestants denúncien la passivitat de l'Ajuntament de Sant Just Desvern
24 nov 2008
mani1.jpg
mani2.jpg

Laboral / Vaga servei jardineria

Sant Just Desvern 24/11/2008

Més de 150 manifestants denúncien la passivitat de l'Ajuntament de Sant Just Desvern

  • La protesta estava convocada en suport a la vaga de jardiners del municipi
  • A l'acte van mostrar el seu suport diferents col·lectius socials i de treballadors

El darrer dissabte 22 de Novembre van manifestar-se a Sant Just Desvern més de 150 treballadors que denunciaren la passivitat de l'Ajuntament davant el conflicte laboral entre els jardiners i la contrata d'ACSA Obras e Infraestructuras, S.A.

La protesta estava convocada pel Sindicat CNT, el qual ha convocat movilitzacions i aturades al servei de jardineria municipal de Sant Just Desvern per aconseguir millorar les condicions laborals de la plantilla i la readmissió de dos treballadors acomiadats per repressió sindical. Fins ara ja s'han dut a terme 3 jornades de vaga amb un seguiment majoritari per part de la plantilla.

Amb l'objectiu de mostrar el suport que els treballadors del servei, CNT havia convocat una manifestació al municipi de Sant Just Desvern, que va aplegar a més de 150 manifestants entre els quals hi havia els treballadors del servei, familiars, veïns, solidaris i militants de la CNT. A la manifestació hi van donar suport entitats socials com el CSA Can Vies, l'Assemblea del Barri de Sants, el Comitè de Conveni d'Autobusos de TMB o els treballadors de Parcs i Jardins de Barcelona.

La manifestació va sortir 15 minuts tart, i va recórre sense incidents la Rambla de Sant Just fins a la Plaça de l'Ajuntament on van tenir lloc els diferents parlaments dels col.lectius de suport, els representants de les federacions locals de Barcelona, Hospitalet i Terrassa i la Secció Sindical de CNT a ACSA (Servei de Jardineria a Sant Just Desvern). Durant les intervencions, es va plantejar la problemàtica laboral dels treballadors, i es va denunciar la passivitat del consistori municipal davant aquesta situació. Es va instar a la solidaritat amb el col.lectiu afectat per part dels veïns del municipi, i finalment es va reclamar a l'Ajuntament a actuar aquesta setmana.

Finalment, CNT anuncia que si l'Ajuntament no cumpleix amb la seva promesa de mediació aquesta setmana l'anarcosindical incrementarà la bateria d'accions sindicals. És per això, que CNT espera que l'Alcalde faci un pas responsable i avanci en el seu compromís de mediació per a posar fi a aquest litigi. Un litigi que, per al sindicat, té una fàcil solució doncs el que demanen els treballadors és de justícia que els sigui concedit.

Les reivindicacions dels treballadors són:

  • Readmissió dels 2 treballadors acomiadats per repressió Sindical
  • Reconeixement de la Secció Sindical de CNT
  • Fi de la temporalitat laboral
  • Regularització de les categories professionals
  • Garantia salarial
  • Plus de perillositat i penositat
  • Millores en la gestió del servei municipal de jardineria

Agència Confederal de Barcelona, C.N.T. – A.I.T.

Mira també:
http://barcelona.cnt.es

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: Més de 150 manifestants denúncien la passivitat de l'Ajuntament de Sant Just Desvern
25 nov 2008
mas de 150? lo dudo, no manipulemos las cifras, que para eso ya está la tele...hay que ser más objetivos
Sindicato Sindicat