Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Demà es manifestaran els jardiners de Sant Just Desvern
21 nov 2008
ACSA2.gif

Economia / Laboral

Sant Just Desvern 21/11/2008

Demà es manifestaran els jardiners de Sant Just Desvern

  • Ahir només va treballar un 20% de la plantilla durant la 3ª jornada de vaga
  • A la manifestació s'espera que assisteixin altres col·lectius de treballadors

Després de l'èxit de la tercera jornada de vaga, els empleats del servei municipal de jardineria de Sant Just Desvern segueixen amb les mobilitzacions. A la manifestació han donat suport col.lectius com el de conductors d'autobusos de TMB.

Ahir els empleats de l'empresa ACSA Obras e Infraestructuras, S.A. Que treballen a la contrata del servei municipal de jardineria de Sant Just Desvern van realitzar la seva tercera jornada de vaga, aquest cop de 24 hores. Segons el Comité de Vaga, només dos empleats van anar aquell dia a la feina.

Així mateix, a Barcelona va tenir lloc l'acte de conciliació per la demanda d'acomiadament de la Secretària General de la Secció Sindical de CNT a l'empresa, que va ser acomiadada en el que el sindicat considera un cas clar de repressió sindical. Fins ahir l'empresa s'havia negat a qualsevol tipus d'acord, però els representants de l'empresa van intentar oferir una “solució econòmica� a l'acomiadament. Per a CNT, aquesta és una vergonyosa proposició de l'empresa que només fa que ratificar les posicions del Sindicat. Tot i així, la treballadora es va negar a acceptar cap solució que no pasi per la seva readmissió amb el que va acabar l'acte sense acord i amb data de judici per al mes de desembre.

Demà la CNT ha convocat una manifestació al municipi de Sant Just Desvern, a la Rambla de Sant Just a les 11:30 hores, per a mostrar el rebuig a la situació laboral que viuen els treballadors i protestar per la passivitat que està tinguent l'Ajuntament després que l'Alcalde es comprometés a mediar entre empresa i sindicat per a trovar una solució al litigi dins el servei municipal de jardineria.
A la manifestació hi han donat suport diversos col.lectius socials i de treballadors, com el de conductors d'autobus de TMB que ahir van emetre un comunicat de solidaritat amb els jardiners.

Finalment, CNT creu que l'Ajuntament no està actuant amb responsabilitat en aquest conflicte i anuncia que demanarà explicacions al consistori en el proper Ple Municipal si la setmana que ve no hi ha hagut una actuació seriosa per part de l'Alcalde en el seu compromís de mediació. L'equip de govern de l'Ajuntament està conformat per PSC i ICV-EUiA.

Les reivindicacions dels treballadors són:

  • Readmissió dels 2 treballadors acomiadats per repressió Sindical
  • Reconeixement de la Secció Sindical de CNT
  • Fi de la temporalitat laboral
  • Regularització de les categories professionals
  • Garantia salarial
  • Plus de perillositat i penositat
  • Millores en la gestió del servei municipal de jardineria

Agència Confederal de Barcelona, C.N.T. – A.I.T.

Mira també:
http://barcelona.cnt.es

This work licensed under a
Creative Commons license
Sindicato Sindicat