Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Especial sobre la revolta d'estudiants i mestres
20 nov 2008
L'educació catalana està en peu de guerra. Des de la primària fins la universitat, estudiants i mestres s'estan mobilitzant en defensa d'una educació pública, catalana i de qualitat, i en contra de les polítiques capitalistes que ataquen aquests principis.

El número 142 de L'ACCENT recull aquestes mobilitzacions als Països Catalans, els motius que els han empès a tancar les aules i sortir el carrer i també les mobilitzacions estudiantils a Itàlia.
pancarta.JPG
Articles de l'especial sobre educació de L'ACCENT:EDITORIAL: Lâensenyament sâenfronta al neoliberalisme

La intervenció dels governs de les principals potències econòmiques del món capitalista per salvar el sistema financer semblava augurar una fi del model neoliberal que s´havia imposat d´ençà l´ensorrament del bloc soviètic. Amb la crisi econòmica molts han ressuscitat Marx -els que prèviament l´havien mort, és clar!-, reconeixent la validesa de les seues anàlisis. Així, tot escoltant les tertúlies dels mitjans convencionals podíem arribar a pensar que es volien aplicar polítiques social(iste)s per contrarestar la crisi; podíem arribar a pensar, doncs, que les patronals, els lobbies empresarials i els think tanks més reaccionaris havien perdut legitimitat i força amb aquesta crisi.
La recent cimera del G-20 ha deixat ben clar que el model és intocable.Bolonya encén els ànims dels estudiants universitaris catalans

Un any més, el Fòrum Europeu d´Estudiants, en motiu de la celebració del 17 de novembre, dia internacional de l´estudiant, ha llançat una convocatòria de lluita en defensa l´ensenyament públic i contra el procés de convergència europea. Als Països Catalans la data fixada per a la vaga i les mobilitzacions serà el 20 de novembre i hi ha convocades activitats a diverses poblacions, com Barcelona, València, Lleida, Castelló, Alacant, Girona, Tarragona, Vic o Benissa.Lâensenyament primari i secundari català en peu de guerra contra les imposicions

Aules tancades per protestar contra les polítiques educatives dels governs valencià i principatí. En tots dos casos, la vaga i les manifestacions són en defensa de l´educació pública de qualitat. Si al País Valencià el centre de les crítiques és la imposició d´impartir l´assignatura d´Eduació de la Ciutadania en anglès, al Principat ha estat contra el contingut de la Llei d´educació, que acaba d´arrencar el procés de tramitació parlamentària. Les associacions de mestres i estudiants que convoquen les mobilitzacions han anunciat que continuaran manifestant-se contra unes polítiques educatives que consideren que ataquen l´escola pública.Itàlia: âNo pagarem la vostra crisiâ?

"No pagarem la vostra crisi" és el lema de les protestes del món de l´ensenyament que durant l´últim mes recorren tota Itàlia per mostrar el rebuig a les reformes educatives engegades pel govern de Silvio Berlusconi. L´onada de protestes començà forta i s´ha convertit en el primer gran moviment contra el govern des de la seua arribada al poder.
Mira també:
http://www.fabrica.cat/index.php?option=com_content&task=view&id=435&Itemid=1

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Especial sobre la revolta d'estudiants i mestres
20 nov 2008
Adderiu-vos. Mestres i estudiants en lluita per una Educació Pública de Qualitat!!!!
http://novolemaquestallei.cat/
Re: Especial sobre la revolta d'estudiants i mestres
20 nov 2008
Molt bon especial, gràcies
Sindicat