Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Independentistes de la Safor presenta l'Observatori Gandia 2025.
19 nov 2008
Davant la intenció per part de l'Ajuntament de Gandia de presentar del Pla Estratègic Gandia 2025, Independentistes de la Safor hem cregut convenient crear una pàgina web de seguiment de la redacció del nou PGOU de Gandia, anomenada Observatori Gandia 2025.
Amb aquesta iniciativa, Independentistes de la Safor presenta un espai d'informació i debat independent a l'institucional. Volem que siga una eina útil per mantenir-nos informats i alerta front el que pot esdevenir la major operació especulativa els propers anys a Gandia. En aquesta pàgina podreu trobar notícies, opinions, un recull de premsa i enllaços amb institucions, empreses i col·lectius relacionats amb el projecte.

A través d'aquesta web també volem donar a conéixer quines són les nostres propostes per a la ciutat. Es tractarà d'un espai obert i en contínua construcció on poder fer arribar opinions i informacions de manera directa a l'adreça de correu electrònic gandia2025@gmail.com.

Pla Gandia 2025: obrint nous espais per l'especulació urbanística

Mentre avança la legislatura, cada vegada queda més clara quina serà la principal acció del tàndem Orengo-Mut al capdavant de l'Ajuntament de Gandia: la reforma del Pla General d'Ordenació Urbana. Fa poc, l'ajuntament adjudicava a l'empresa IDOM i a José Miguel Iribas l'estudi previ per reformar el PGOU actual, el qual data de 1983 i ha sofert múltiples modificacions.

En el plenari del 8 de maig es va aprovar la creació de l'anomenat "Fòrum estratègic" per l'elaboració del Pla Gandia 2025. Estarà presidit pel regidor de Territori, Sostenibilitat i Habitatge, Fernando Mut i comptarà amb 41 vocals triats per ell d'entre "tots els àmbits de la societat" (sic). Encara no es coneix la composició d'aquest consell, destinat a legitimar el projecte davant la ciutadania. La intenció de l'ajuntament és presentar el pla cap a l'inici de l'any vinent i deixar un any per el que Mut anomena el "debat social" de la idea abans d'aprovar-lo definitivament. Queda clar que el senyor Mut vol deixar ben lligada l'operació abans de les eleccions de 2011.

Gandia 2025 comptarà, segons declaracions de Mut a Saforguia de sis a vuit projectes (urbanístics, s'entén) que comprenen entre altres un palau de congressos, la ciutat olímpica i la connexió entre Gandia i la Platja. Darrere les declaracions rimbombants sobre el disseny de ciutat, es delimitararan les zones on es practicarà l'especulació urbanística els propers anys.

No podem apartar la vista de quina ha estat sempre (abans en el PP i ara a la Plataforma de Gandia) la intenció del regidor Mut: alliberar el sòl entre Gandia i el Grau per afavorir certs propietaris i constructors de la Safor. Per molt que es vulga disfressar d'allò que no és, el Pla Gandia 2025 no serà més que un nou PGOU per a la ciutat. En definitiva, assistirem en els anys que queden de legislatura al repartiment entre els constructors del poc sòl per urbanitzar que li resta a Gandia. Mentrestant, intentaran que la ciutadania mire cap un altre lloc.

Mira també:
http://gandia2025.blogspot.com
http://www.independentistesdelasafor.blogspot.com

This work is in the public domain
Sindicat