Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sanitat
La vacuna contra el virus del papiloma humà,,,
19 nov 2008
Negoci de la Farmaindustria?... imposició de la tecnomedicina?... divendres 21 de novembre a les 20h debat sobre el tema a LA FARGA, C/Rosend Arús 36 del barri de Sants(parada de metro Plaça de Sants, L1 i L5). Desprès del debat sopador per recollir recursos per al judici de la Farga.
Ja està començant la campanya de vacunació massiva contra âalguns virus del papiloma humà (VPH)â? per les 31.600 nenes de entre 11 i 12 anys que estan cursant sisè de primària.
La vacuna contra el papiloma humà, falsament anomenada vacuna contra el càncer de cèrvix, està triomfant en tota la línia i, hores dâara, molts pares ja han vacunat (pagant de la seva butxaca) les nenes menors de lâedat oficial recomanada per la vacunació (fins i tot nenes de 4 mesos). Moltes dones adultes sâhan autoimposat la obligació de vacunar-se amb lâesperança de fugir dâun càncer que té una incidència mínima al nostre país i que per tant no les empaita.
Hi ha molts motius per oposar-se a aquesta campanya âdâinmunitzacióâ? generalitzada de totes les nenes que fan el sisè curs de primaria; podríem parlar dels escassos beneficis que té la vacunació en una societat com la nostra, o dels molts inconvenients i riscos que suposa la vacunació. Qui vulgui més informació aspecte tot això pot consultar www.vacunacionlibre.org.

PERQUÃ ENS OPOSEM A LA VACUNACIÃ CONTRA EL VIRUS DEL PAPILOMA HUMA (VPH)?.

1.-Perquè és un pas vers lâobertura del control biotecnocràtic sobre el cos de les nenes. Es tracta, un cop consolidada la domesticació del cos de les dones mitjançant el control medico-patriarcal sobre les diferents fases de la seva vida sexual i reproductiva (prenyat, part, menopausa...), dâestendre-la a les nenes, de fet ja es parla de formar Unitats de Menarquia als centres sanitaris.

2.-La immunització artificial té molts inconvenients, especialment sobre el conjunt dels mecanismes de la immunitat. Té efectes i durades que en molts casos estan en discussió i pot ser pitjor el remei que la malaltia.

3.-No hi ha cap epidèmia de càncer de cèrvix, la incidència dâaquest tipus de càncer al nostre país és de les més baixes del món. Lâanterior ministra de sanitat no la va voler incloure al calendari de vacunacions sistemàtiques, però lâactual ministre, el Sr. Soria, servidor en tot de lâentramat econòmic/sanitari, es va afanyar a incorporar-la.

4.-A lâestat espanyol hi ha molt poca mortaldat degut a aquest tipus de càncer. Entre les morts per càncer femení, el de cèrvix està per darrera de altres càncers come el de mama, de colon, de recte, dâestómac, de bronquis i de pulmons... A més, la majoria de les dones mortes per càncer de cèrvix (el 80%) no havien tingut accés a les mesures preventives (simples citologies).

5.-La majoria dâinfeccions de virus del papiloma es curen espontàniament, i el 90% de les que evolucionen a càncer, quan es produeix, ho fan en un procés molt lent i que es pot detectar fàcilment amb les mesures de prevenció habituals.

6.-La vacuna no ha estat provada suficientment amb nenes, sols amb dones de 16 a 26 anys. Ãs doncs un gran experiment de les multinacionals amb els costos a càrrec dels âpacientsâ? (persones sanes a qui lâestat enrola sense informació en lâexperiment).

7.-La vacuna no va dirigida contra tots els tipus de virus del papiloma humà. Cal recordar, que la vacuna sols te efectivitat (relativa i per estudiar) sobre 2 del centenar de VPH. Es veritat que aquest dos virus són responsables del 70% dels càncers de cèrvix, així queden fora el 30%. A més, no es coneixen els efectes que la immunitat contra aquests 2 virus pot produir sobre lâecologia del conjunt dels VPH i dels possibles augments dâincidència dâaltres varietats de VPH.

8.-Doncs, no és una vacuna contra el càncer, ni una vacuna que curi el càncer, és una vacuna contra la infecció de dues varietats de VPH.

9.-Té riscos dâefectes secundaris, la majoria poc estudiats i en alguns casos greus. Sâhan reportat dos casos de possibles morts de persones immunitzades.

10.-No es coneix la durada de la immunització. La eficàcia reconeguda és de 4 a 5 anys, això fa necessària una revacunació.

11.-Ãs la vacuna més cara de lâhistoria, la marca Gardasil (que és pràcticament l'única comercialitzada) de la empresa Merck (et sona??) costa 312 euros (les tres dosis) sense contar despeses de distribució i aplicació. Per tant, a Catalunya el cost serà de més de 10 milions dâeuros.

13.-Obre el camí a nous experiments per futures âvacunesâ? contra dâaltres càncers...

PER TANT: NO PARTICIPIS EN LâEXPERIMENT, NO PARTICIPIS EN EL NEGOCI, NO PERMETIS LA VACUNACIÃ DE LES NENES!!.

This work is in the public domain
Sindicat