Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Manifestació de suport als jardiners de Sant Just Desvern
18 nov 2008
Aquest dissabte 22 de Novembre tindrà lloc una manifestació a Sant Just Desvern per a mostrar el suport als jardiners del poble, que aquesta setmana duran a terme la seva tercera jornada d'aturades.
ACSA1.gif
Els jardiners de Sant Just Desvern s'han rebel·lat davant la situació de laboral que es viu a la contrata de jardineria portada per l'empresa ACSA Obras e Infraestructuras, S.A. La Secció Sindical de CNT, sindicat majoritari a la contrata del servei municipal, denúncia que els treballadors viuen una sitació greu de precarietat laboral i repressió sindical.

Concretament, afirmen que pràcticament cap empleat té un contracte indefinit ni s'apliquen les categories professionals que obliga el conveni i al Plec de Condicions amb l'Ajuntament. Segons CNT. A més a més, denúncien falta de seguretat a la feina, i una situació de vulneració de drets sindicals.

En aquest sentit, aquest dijous tindrà lloc l'acte de concil.liació previ al judici per acomiadament de la Secretària General de la Secció Sindical CNT-ACSA (servei de jardineria de Sant Just Desvern), que va ser acomiadada per exercir les seves funcions de representant sindical. Segons informa el Sindicat, al constituir-se la secció sindical es va demanar en reiterades ocasions una reunió amb l'empresa per tal de posar en coneixement de la direcció de l'empresa les reivindicacions dels treballadors. Amb tot, ACSA no va accedir a tenir cap reunió discriminant així al Sindicat CNT que ja aglutina a la major part de la plantilla. Finalment, la Secretària General, Claudia M. Vargas, va enviar una carta a l'Ajuntament on resumia part de la problemàtica amb l'empresa i sol.licitaba una reunió per a exposar-la. Inexplicablement, l'empresa va tenir accés a aquesta carta i va acomiadar disciplinàriament a la treballadora en el que CNT considera un "clar cas de repressió sindical". Segons CNT, és el segon cas d'acomiadament per repressió sindical al servei. En l'anterior cas ja es va celebrar el judici, i està vist per sentència.

Per a CNT, aquesta situació és fruït d'una política laboral que ve de fa anys a la contrata, fins al punt que en els darrers dos anys fins a 23 empleats han dimitit del treball fruït d'aquesta precarietat laboral. Segons CNT, aquesta situació està repercutint negativament en el municipi, ja que està dificultant que el servei de jardineria municipal de Sant Just Desvern funcioni correctament en el que CNT veu com una "mala gestió del servei".

Per tal de visibilitzar el suport que els jardiners de Sant Just Desvern tenen en les seves reivindicacions, CNT ha convocat una manifestació aquest dissabte 22 de Novembre a les 11:30h a la Rambla de Sant Just Desven. La manifestació està previst que recorri el municipi fins a l'Ajuntament on tindrà lloc l'acte final.

Segons el Sindicat l'acte finalitzarà davant l'Ajuntament per visualitzar que els treballadors demanen responsabilitats a aquesta administració, ja que essent l'entitat concessionària del servei no creuen que ni l'Alcalde ni l'Ajuntament li estiguin donant la celeritat que correspon a una situació com aquesta.

L'Alcalde de l'Ajuntament, el Sr. Josep Perpinyà i Palau va adoptar el compromís de mediar en aquest litigi entre treballadors i empresa al darrer Ple Municipal del mes d'octubre, quan els treballadors van anar a denunciar la seva situació. No obstant, CNT creu que no s'està fent tot el possible per posar solució al conflicte, i es creu l'Ajuntament hauria de fer un acte de responsabilitat pel bé del servei.

Èxit en les primeres jornades de vaga

La setmana passada van tenir lloc les dues primeres jornades d'aturades parcials (d'una duració de dues hores), amb un seguiment del 60%. CNT ha convocat un calendari d'aturades parcials per als propers mesos, i anuncia que si no hi ha hagut acord, hi haurà una vaga completa durant tot el mes de febrer.

Aquest dijous 20 de novembre tindrà lloc la tercera jornada de vaga, aquest cop de 24 hores.
Mira també:
http://barcelona.cnt.es

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: Manifestació de suport als jardiners de Sant Just Desvern
18 nov 2008
Canya a la "crisi" desde els llocs de feina!

Endavant amb la lluita obrera!

Tothom a Sant Just!
Re: Manifestació de suport als jardiners de Sant Just Desvern
19 nov 2008
Tot el suport als companys, els vaig veure a Plaça Catalunya anunciant la manifestació i reivindicant la lluita obrera!

Jo també hi penso anar!
I tu?
Re: Manifestació de suport als jardiners de Sant Just Desvern
19 nov 2008
.es ... no nacionalista...
Sindicat Terrassa