Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Lluita contra Bolonya ! ... informació ...
18 nov 2008
Estudiants protesten contra la ministra espanyola dâuniversitats a la UPF
Universitat Pompeu Fabra, 17-11-2008

Aquest dilluns 17 de novembre, al migdia, una trentena d'estudiants han protestat al campus de la comunicació de la Universitat Pompeu Fabra contra la implantació de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior, aprofitant la visita que ha realitzat la ministra espanyola de ciència i innovació, Cristina Garmendia,a aquest campus universitari.

A les dotze del migdia, una trentena d'estudiants s'han concentrat, seguint la convocatòria del Comitè de Vaga (format pel SEPC i l'Assemblea d'Estudiants), a la porta de l'edifici Ca l'Aranyó del campus Comunicació de la UPF, sota el lema "La universitat al servei del poble. Ni de les elits, ni del mercat!". A l'acte institucional han assistit la ministra d'innovació i ciència, del que depèn universitats; el secretari d'estat d'universitats; i la comissionada d'universitats de la generalitat de catalunya; que han hagut de sentir els crits realitzats pels concentrats a les portes de l'edifici universitari.


Imatge de la porta de l'edifici Ca l'Aranyó de la UPF

Forta agitació a la universitat:

Els passadissos, aules i els carrers propers a la Universitat Pompeu Fabra s'han despertat aquest dilluns amb mostres (en format pancarta, pintades, cartells...) de que ens trobem a pocs dies d'una jornada de vaga i mobilització.Imatge d'una pancarta desplegada al pati de l'edifici Roger de Llúria


Imatge de les pintades aparegudes a la parada de metro Ciutadella, al costat de la UPF


Imatge d'una pancarta desplegada al pati de l'edifici Roger de Llúria


Comença la setmana de lluita a les facultats del Raval de la UB
Universitat de Barcelona, 17-11-2008

Avui, dia 17 de novembre, ha començat la setmana de lluita contra Bolonya a les facultats del Raval de la Universitat de Barcelona amb la paralització de totes les classes, amb la realització de piquets informatius i l´inici de les activitats de la universitat alternativa.
Des de primera hora del matí l´activitat dels piquets informatius i el gran seguiment per part dels estudiants de la vaga convocada ha permès que no es realitzés cap classe ni activitat a dins de la facultat.El passat mes de maig més de 1000 companyes i companys de les nostres Facultats votaven en Referèndum per la paralització del procés dâimplementació de lâEspai Europeu dâEducació Superior (EEES) i apostaven pel diàleg, sense que aquest clam fos escoltat per les autoritàries universitàries i governamentals. Lâopinió de les i els estudiants era de nou ignorada quan al mes de juliol, en ple període de vacances, sâaprovaven els plans dâestudis dels nous Graus. Semblava doncs que pels equips directius de la UB a les i els estudiants no sâhavia de tenir en compte.

I a més el passat dia 6 de novembre a les nostres Facultats més de 450 alumnes votaven nul a les eleccions de rector, dient âNo al Procés de Bolonya, Si al diàlegâ?, fet que posava de nou en evidència que les i els estudiants estem per la defensa de lâensenyament públic i de qualitat.
La majoria de les i els estudiants volem continuar els nostres estudis sense que això no impliqui que ens haguem dâendeutar per estudiar, la majoria de les estudiants volem que hi hagin els professors suficients per rebre un ensenyament de qualitat, la majoria volem que la universitat pública sigui finançada pels poders públics i no acabi en mas de grans corporacions i poder privats, la majoria volem que hi hagin les suficients beques per poder continuar estudiant i formant-nos, volem que optar a la docència o la investigació no sigui cosa dâuns pocs, motiu pel qual demanem més recursos en beques post-doctorals i de formació, volem poder compaginar feina i estudi, en definitiva volem que es tinguin en consideració les nostres demandes i no veure com la nostra opinió és ignorada contínuament per aquelles i aquells que es pensen que pel fet de ser estudiants no tenim criteri o una opinió prou formada.

Dâaltra banda davant del fet de que el procés de Bolonya no sâatura, i les i els estudiants hem decidit incrementar la nostra oposició i trencar el silenci al que ens volen sotmetre, per això creiem que ara hem dâaconseguir de forma conjunta que es paralitzi el procés de Bolonya i sâobri el diàleg que reclamem. Per aquest motiu el passat dimarts dia 11 es realitzaven dues assemblees on assistien més de 350 companyes i companys, decidint fer una crida a la setmana en lluita, convocant-se Vaga total entre els dies 17 i 20 de novembre i programaven tot un seguit dâactivitats dins del marc de la Universitat alternativa que es portarà a terme. També es va decidir fer una crida pública al professorat de les nostres Facultats a que secundin la Vaga i sâuneixin a les i els estudiants en defensa de la Universitat pública.

Igualment a ambdues assemblees es decidia demanar la participació a la Vaga de totes i tots els estudiants, així com als actes de la Universitat alternativa i la participació a la manifestació que es realitzarà el proper dijous 20 de novembre a les 12 hores a Plaça Universitat. Està només en les nostres mans aconseguir paralitzar el Pla de Bolonya i aconseguir genera un procés de diàleg per definir entre totes i tots quin model de universitat necessitem i volem.

CONTRA LA IMPOSICIÃ DE LâEEES, CONTRA LA PRECARIETAT I LA MERCANTILITZACIÃ DEL CONEIXEMENT!
PER UNA UNIVERSITAT PÃBLICA I DE QUALITAT, DEL 17 AL 20 N: VAGA TOTAL!
NO AL PROCÃS DE BOLONYA, SI AL DIÃLEG!


Imatge del piquet informatiu a la porta de la facultat


Imatge del pati de la facultat

Contra bolonya, ocupem les aules de la UAB
Universitat Autònoma de Barcelona, 17-11-2008

Les estudiants mobilitzades han entrat a primera hora del matí a la Facultat de Polítiques i Sociologia amb la intenció de convertir les seves aules en un espai de debat sobre lâaplicació del Pla Bolonya. Aquesta ocupació, que ha estat impulsada per la Coordinadora dâAssemblees de Facultat (CAF) i el Sindicat dâEstudiants dels Països Catalans (SEPC), sâha realitzat de manera pacífica i democràtica. Dâaquesta manera, sâha donat lâopció de fer classes alternatives encarades a la problemàtica de la reforma universitària i sâha respectat la decisió de només dues classes que han optat per seguir amb el temari convencional.


Un cop ocupada la totalitat de la facultat, sâhan habilitat les diferents aules que sâhan convertit en sala de tallers, sala dâassemblees, sala de comunicació, sala de conferències, menjador i dormitoris. Així sâha donat un ús obert i plural a aquests espais, oferint alternatives crítiques al procés dâimplementació de lâEspai Europeu dâEducació Superior, EEES. Aquest format dâocupació pretén diferenciar-se de la tancada de Lletres del passat curs, ja que sâha anunciat públicament, la facultat té els accessos oberts i es fan activitats per i amb tota la comunitat universitària.

El vicerector dâestudiants de la UAB, Joan Carbonell, ha parlat en un dels debats que sâhan obert sobre els tres punts que reclamen els estudiants. El primer punt és el reconeixement per part de la UAB del seu dèficit pressupostari. El segon, la retirada dels 31 expedients i de la denúncia penal contra 15 estudiants arran accions de protesta contra Bolonya . Com a últim punt, es demana que el referèndum sobre lâaplicació del Pla Bolonya que es farà el dimarts 25 sigui legal i vinculant.

Responent els punts anteriors, Carbonell ha reconegut que âlâAutònoma té en aquests moments 20 milions dâeuros de dèficitâ?. El vicerector dâestudiants ha intentat treure importància al fet argumentant que altres universitats acumulen més deute. En referència als 15 imputats, Joan Carbonell ha explicat que lâAutònoma ha retirat la denúncia per danys materials. Tanmateix, la denúncia per desordres públics presentada per Prosegur continua vigent i el procés judicial obert. No sâha dâoblidar que la UAB va facilitar tot tipus dâinformació a lâempresa durant la demanda. Pel que fa als expedientats, la seva situació encara sâestà investigant i Carbonell ha reconegut que de moment âno hi ha intenció de retirar els expedientsâ?. Finalment, pel que fa al referèndum, el vicerector ha ratificat que no serà vinculant i ni tan sols legal, com ho serà, per exemple, a la Universitat de Barcelona. El mateix Joan Carbonell ha manifestat en el debat que ha vingut a informar i no a demanar opinió.

Les estudiants mobilitzades continuaran amb lâocupació indefinida de la Facultat de Polítiques i Sociologia, esperant que sâobri un diàleg obert i democràtic sobre lâaplicació de lâEEES.
Font: SEPC
Font: http://ocupemlesaulesuab.wordpress.com/
Mira també:
http://www.sepc.cat
http://ocupemlesaulesuab.wordpress.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Lluita contra Bolonya ! ... informació ...
18 nov 2008
ei, la blogosfera es multiplica, però sembla que fent copiar/enganxar les imatges es perden.... a vore si així surten: les imatges estan a http://www.sepc.cat/imatges/ si creieu que s'hande fer més petites, o pixelar-ne alguna regió, contacteu amb l'aministració del servidor, i que ho facin a les fonts.
Re: Lluita contra Bolonya ! ... informació ...
19 nov 2008
ahir a la UB raval va haver una junta de facultats d'història mentre a fora s'estava fent la vaga amb piquets decidida per mes de 300 persones en assemblea.
els representants d'aep a la junta van criticar la vaga, van dir que l'assemblea que havia convocat eren nomes 20 persones i ens van criminalitzar, a sobre dient mentides com per exemple que els haviem fet fora de l'assemblea, quan es tracta d'una assemblea oberta.

aixo entra en la campanya de l'aep contra bolonya?
Sindicato Sindicat