Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
[UPF] Alerta aquest dilluns la ministra Garmendia ens visita
15 nov 2008
ALERTA! LA MINISTRA VISITA LA UPF!
QUE NO ENS VENGUIN LA MOTO!
Avui Dilluns 17 de Novembre la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, realitzarà una visita a la nostra universitat per tal de conèixer com sâestà desenvolupant lâaplicació de lâEspai Europeu dâEnsenyament Superior i en una trobada amb membres del Consell de Govern presentarà un pla del ministeri en matèria dâensenyament superior anomenat âEstratègia Universitària 2015â?. Des del Comitè de Vaga havíem pensat que seria una bona idea que la ministra escoltés de boca dâestudiants que ja cursen graus, màsters o plans pilots Bolonya, quines són les conseqüències directes que sâestan derivant de la reforma universitària que comporta el Procés de Convergència Europea.
Malauradament el rectorat de la Pompeu Fabra, encapçalat per Josep Joan Moreso (proper al PSC-PSOE), no aprofitarà lâocasió per donar veu a la Comunitat Universitària, impedint així satisfer la nostra necessitat de traslladar les nostres percepcions, experiències i reivindicacions al voltant del Pla Bolonya a aquelles persones que legislen, decreten i executen les polítiques públiques en matèria universitària com és la ministra Garmendia.
Ãdhuc el format del encontre no serà en cap cas un debat, sinó un pur i absolut míting de ministra i rector. Ens preguntem llavors com pretenen conèixer i resoldre les problemàtiques que sâestan esdevenint a la Universitat? Ãs de relleu que no tenen cap intenció de fer res dâaixò sinó de vendreâns la moto amb Bolonya i lo meravellosa que està resultant la seva implementació.
A més a més enlloc de realitzar la trobada en un espai amb activitat universitària, aquesta sâha convocat lluny de professorat, estudiants i PAS, concretament a lâedifici de Ca lâAranyó del futur Campus de la Comunicació i que encara resta per inaugurar. Es tracta dâuna clara mesura de Moreso dâevitar la nostra participació en aquest acte, dins de la seva manera autoritària i caciquil de dirigir i gestionar la Pompeu Fabra.
Tanmateix els estudiants que conformem el Comitè de Vaga ens neguem a quedar-nos de braços plegats mentre que dâuna banda sâaplica una reforma que transformarà radicalment la universitat i empitjorarà dràsticament les nostres condicions, i de lâaltra sâobviï la veu dels estudiants que en pròpies carns estan patint els perjudicis que suposa el model acadèmic del desastrós Espai Europeu dâEnsenyament Superior. Dâaixò ja nâestem tips, no estem per discursets de persones que viuen alienes a la realitat de la universitat i que a sobre es neguen a realitzar una consulta a la Comunitat Universitària al voltant de lâaplicació de Bolonya.
Per tant els estudiants fem palesa la nostra voluntat de participar plenament en aquesta trobada a fi de que la nostra veu sigui escoltada per la ministra Garmendia i el rector Moreso. Així exigim disposar de tants ponents com ells a la conferència i que al final sâobri un torn obert de paraules a tots els assistents. Per aconseguir això el Comitè de Vaga convoquem a tothom a una concentració a les 12 hores a Ca lâAranyó.
ELS ESTUDIANTS PRENEM LA PARAULA!
CONCENTRACIÃ A LES 12:OO HORES A CA LâARANYÃ
C/ LLACUNA CANTONADA AMB TÃNGER, <M> L1 GLÃRIES

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [UPF] Alerta aquest dilluns la ministra Garmendia ens visita
16 nov 2008
L'acte no comença fins a les 13.00?
Sindicat