Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : educació i societat
Vaga TOTAL contra Bolonya a UB-Raval (17-20n)
15 nov 2008
Vaga TOTAL contra Bolonya a UB-Raval: Setmana de lluita amb accions, cercavil·les... UNIVERSITAT ALTERNATIVA!

i el dijous 20 manifestació a Pl. Universitat a les 12h.

AHIR LLICENCIAT, AVUI GRADUAT, DEMÀ PRECARIETAT. NO AL PLA DE BOLONYA, DEFENSEM LA UNIVERSITAT PÚBLICA
setmana1.jpg
vaga+total.jpg
vaga1.jpg
COMPANYES I COMPANYS: ENTRE EL 17 I EL 20 DE NOVEMBRE VAGA TOTAL. NO AL PLA DE BOLONYA, SI AL DIÃLEG!

El passat mes de maig més de 1000 companyes i companys de les nostres Facultats votaven en Referèndum per la paralització del procés dâimplementació de lâEspai Europeu dâEducació Superior (EEES) i apostaven pel diàleg, sense que aquest clam fos escoltat per les autoritàries universitàries i governamentals. Lâopinió de les i els estudiants era de nou ignorada quan al mes de juliol, en ple període de vacances, sâaprovaven els plans dâestudis dels nous Graus. Semblava doncs que pels equips directius de la UB a les i els estudiants no sâhavia de tenir en compte.

A més el passat dia 6 de novembre a les nostres Facultats més de 450 alumnes votaven nul a les eleccions de rector, dient âNo al Pla de Bolonya, Si al diàlegâ?, fet que posava de nou en evidència que les i els estudiants estem per la defensa de lâensenyament públic i de qualitat.

La majoria de les i els estudiants volem continuar els nostres estudis sense que això no impliqui que ens haguem dâendeutar per estudiar, la majoria de les estudiants volem que hi hagin els professors suficients per rebre un ensenyament de qualitat, la majoria volem que la universitat pública sigui finançada pels poders públics i no acabi en mas de grans corporacions i poder privats, la majoria volem que hi hagin les suficients beques per poder continuar estudiant i formant-nos, volem que optar a la docència o la investigació no sigui cosa dâuns pocs, motiu pel qual demanem més recursos en beques post-doctorals i de formació, volem poder compaginar feina i estudi, en definitiva volem que es tinguin en consideració les nostres demandes i no veure com la nostra opinió és ignorada contínuament per aquelles i aquells que es pensen que pel fet de ser estudiants no tenim criteri o una opinió prou formada.

Dâaltra banda davant del fet de que el procés de Bolonya no sâatura, i les i els estudiants hem decidit incrementar la nostra oposició i trencar el silenci al que ens volen sotmetre, per això creiem que ara hem dâaconseguir de forma conjunta que es paralitzi el procés de Bolonya i sâobri el diàleg que reclamem. Per aquest motiu el passat dimarts dia 11 es realitzaven dues assemblees on assistien més de 350 companyes i companys, decidint fer una crida a la setmana en lluita, convocant-se Vaga total entre els dies 17 i 20 de novembre i programaven tot un seguit dâactivitats dins del marc de la Universitat alternativa que es portarà a terme. També es va decidir fer una crida pública al professorat de les nostres Facultats a que secundin la Vaga i sâuneixin a les i els estudiants en defensa de la Universitat pública.

Igualment a ambdues assemblees es decidia demanar la participació a la Vaga de totes i tots els estudiants, així com als actes de la Universitat alternativa i la participació a la manifestació que sota el lema de âAhir Llicenciat, avui graduat, demà precarietat. No al Pla de Bolonya, defensem la universitat públicaâ? es realitzarà el proper dijous 20 de novembre a les 12 hores a Plaça Universitat. Està només en les nostres mans aconseguir paralitzar el Pla de Bolonya i aconseguir genera un procés de diàleg per definir entre totes i tots quin model de universitat necessitem i volem.

CONTRA LA IMPOSICIÃ DE LâEEES, CONTRA LA PRECARIETAT I LA MERCANTILITZACIÃ DEL CONEIXEMENT!

PER UNA UNIVERSITAT PÃBLICA I DE QUALITAT, DEL 17 AL 20 N: VAGA TOTAL!

NO AL PLA DE BOLONYA, SI AL DIÃLEG.
Mira també:
http://assembleafacultats.blogspot.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Vaga TOTAL contra Bolonya a UB-Raval (17-20n)
16 nov 2008
ànim!!!!! canya contra Bolonya!
Re: Vaga TOTAL contra Bolonya a UB-Raval (17-20n)
16 nov 2008
oju tu, no és una vaga normal, és TOTAAAAL!
Re: Vaga TOTAL contra Bolonya a UB-Raval (17-20n)
16 nov 2008
un de l'AEP que ja ha dit la tonteria del dia
Sindicat