Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Solidaritat amb Torribera
14 nov 2008
Campanya de recollida de signatures en solidaritat amb les companyes i companys del Recinte Torribera de Santa Coloma de Gramenet
A: Diputació de Barcelona

Volem manifestar el nostre suport i solidaritat vers les treballadores i treballadors afectats pel procés de traspàs a la Generalitat de Catalunya dels serveis, considerats "impropis", que durant anys ha vingut prestant la Diputació de Barcelona als Centres Assistencials Emili Mira i López, al Recinte Torribera de Santa Coloma de Gramenet. Al nostre parer, aquest procés, així com les negociacions associades, no s'està duent amb la deguda transparència, i està generant un escenari d'incertesa i una angoixa innecessària entre els treballadors i treballadores implicades, especialment el personal auxiliar i de serveis, que pot patir un clar menyscabament dels drets adquirits i de les seves condicions laborals. A més, hi ha indicis que palesen que aquest traspàs pot acabar essent un nou episodi de privatització encoberta de serveis públics, en un àmbit de prestació tan bàsic com és el de l'assistència sanitària i, en concret, l'assistència adreçada a un segment de població tan vulnerable com són les persones amb transtorns mentals.

És per tot això que hem endegat aquesta campanya de recollida de signatures, per a que les treballadores i treballadors de la Diputació, i la ciutadania en general, puguin fer palesa la seva solidaritat amb els companys i companyes de Torribera i mostrar públicament la seva preocupació per com s'està duent a terme aquest procés. Els i les sotasignants reclamem que les administracions implicades garanteixin que l'esmentat traspàs no comporti cap pèrdua de llocs de treball, ni cap merma en els drets adquirits ni en les condicions laborals i retributives de les treballadores i treballadors afectats, ni que serveixi tampoc per a precaritzar encara més l'ocupació a la província. De la mateixa manera, manifestem la nostra posició de què tant la Diputació com la Generalitat haurien de garantir la continuïtat de la provisió pública dels serveis d'assistència psiquiàtrica i sociosanitària de Torribera, tot evitant que aquest traspàs esdevingui un primer pas per a una propera privatització d'aquests.

Atentament

Adhesions a la campanya: http://www.cgtbarcelona.org/cgtdiba/index.php?option=com_content&task=vi=
Mira també:
http://www.cgtbarcelona.org/cgtdiba/
http://www.scribd.com/full/7787869?access_key=key-2ltffz24cfimb7vkz62k

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Solidaritat amb Torribera
15 nov 2008
Ni CGT ni cap sindicat ha donat mai suport als treballadors, subcontractats per la Diputació mitjançant l'empresa AS (Alianza y Subcontratas), malgrat ser les seves condicions de feina i sou moltíssim pitjors que les de la resta de treballadors de la Diputació de Barcelona.

Per què haurien de donar tots els treballadors d'AS subcontractats per la Diputació de Barcelona suport a CGT o qualsevol altre sindicat que no s'ha interessat en ells tot aquest temps?
Re: Solidaritat amb Torribera
15 nov 2008
Desconec les condicions de la gent d'AS, perquè la Diputació és una empresa molt gran (més de 5.000 empleats), amb molts centres de treball desperdigats per tota la província, una estructura organitzativa complexa (amb organismes autònoms, instituts i altres estructures que en depenen) i amb un bon grapat de serveis subcontractats per tot arreu. A més, amb uns caps de personal ben conscients de les bondats de la màxima "divideix i venceràs", i amb una UGT majoritària que és merda i cul amb l'empresa. Nosaltres som pocs (tenim 3 delegats i gràcies, i fins l'any passat no teníem ni secció sindical), fem el que podem i arribem on podem, perquè no som buròcrates sindicals professionals. Tan de bo fossim més i poguéssim fer més. Ara bé, al contrari del que dius, company, sí que ens preocupen les condicions de treball de les subcontractes que hi ha a la Dipu. És un tema del que es parla sempre a les assemblees d'afiliats i simpatitzants (a les quals estàs convidat), perquè estem totalment en contra de l'estratègia d'externalització de serveis que està duent a terme des de fa anys l'empresa, la qual no fa sinó precaritzar l'ocupació per la via de la subcontractació. Això ens preocupa, i ho considerem, evidentment, un problema nostre, encara que tu o els teus companys i companyes, i les de la resta de subcontractes no sigueu formalment (és a dir, legalment) treballadors de la Dipu. Si vols parlar-ne, per veure si podem moure alguna cosa ens pots enviar un e-mail a cgt ARROBA diba.cat o entrar al web http://www.cgtbarcelona.org/cgtdiba, on hi ha les dades de contacte dels nostres delegats i delegades i l'adreça del nostre local sindical. Estem per això, i t'asseguro que no ens quedarem de braços plegats. Ara, si del que es tracta és de dir que me la bufa el que passa a Torribera (que és prou greu perquè afecta a centenars de persones i hi ha gent que no sap si es quedarà al carrer, o què passarà amb el seu lloc de treball) perquè ni CGT ni ningú es preocupa del que em passa a mi, doncs què vols que et digui...
Una altra cosa, segurament les vostres condicions de treball i sous a AS siguin pitjors que les de la mitjana dels empleats de la Dipu (ho desconec, ja ho he dit), però jo m'evitaria fer generalitzacions injustes sobre "la resta de treballadors de la Diputació de Barcelona", perquè hi ha situacions entre "la resta" que també poden arribar a ser bastant precàries: No tothom és funcionari amb triennis i sou de tècnic superior o de comandament, saps? Resulta que tenim gent que són laborals, amb contractes temporals, suplències, gent (com els auxiliars sanitaris de Torribera) que han de fer guàrdies i tenen uns horaris que no tenen res a veure amb les 35 hores dels pactes socials de la Dipu (i que poc tenen a envejar als que la directiva de les 65 hores vol implantar arreu d'Europa), gent que són funcionaris ("privilegiats", en aquest sentit, si vols) però que han estat traspassats a altres administracions perquè treballaven en serveis "impropis", i han perdut part del sou i les condicions que tenien, per exemple... Bé, que la cosa és complexa i val més conèixer les diferents situacions abans de parlar. Potser no es tracta de que "aquests estan millor que jo i no fan res per mi", sinó de mirar de millorar les condicions de tothom, igualant-les per dalt, no trobes? Insisteixo: Posa't en contacte amb nosaltres
Salut!
Re: Solidaritat amb Torribera
15 nov 2008
A la resposta d'abans m'he deixat de dir una cosa important: el que es tracta aquí no és de "donar suport a CGT", i és absurd plantejar-ho així. El que demanem és solidaritat amb els treballadors i treballadores de Torribera, i ho fem nosaltres, primer, perquè estem per això i, segon, perquè ningú mes no ho fa.
Una altra cosa: Si podem fer alguna cosa amb el tema d'AS o de qualsevol altra subcontracta, ho farem, però necessitem que vingueu i en parlem, per poder-ho moure (ni jo ni els nostres delegats ni la resta d'afiliats a l'empresa tenim coneixement "per ciència infusa" de la situació laboral de tothom a la Dipu). Pel que acabo de veure a Internet, en altres casos (Rodalies de Barcelona) el sindicat ho ha fet: Mira't aquests enllaços: http://www.sffcgtbcn.org/index_archivos/mepaban/2008/carta.a.la.gerencia i http://www.sffcgtbcn.org/index_archivos/mepaban/2008/ALIANZAS.Y.SUBCONTR
Re: Solidaritat amb Torribera
17 nov 2008
He estat un any treballant a l'edifici on estàn els serveis de RRHH de la Diputació de Bcn.

Davant meu han passat el panxut calb d'UGT, la Marina de CCOO i un paio de CGT amb jaqueta de cuir. Tot aquest temps.

No em crec que no sabessin que era un subcontractat. Per 640€ al mes, 7 hores al dia.

No només pel fet de dur una jaqueta amb un brodat on es veia clarament una AS dins un cercle.

També perque un afiliat a CCOO, Izquierdo, va penjar davant meu un paper de CCOO on es demanava l'acomiadament immediat de tots els treballadors d'AS. Això vol dir que sabien qui erem.

Perque, segons diu CCOO, els feien la competència.

Perque a nosaltres ens paguen 640€ al mes, i si et sembla poc sàpigues que n'hi han que cobren 550€ per 7 hores al dia, perque sabem que si ens toquem els collons ens foten fora d'una dia per l'altre. I això passa malgrat que, fins i tot, facis tot el que has de fer.

Els treballadors d'AS, ben visibles en dur una jaqueta amb un brodat on s'hi veu clarament una AS dins un cercle, som explotats per la Diputació de Barcelona i per AS i ignorats pels sindicats.

Em sembla perfecte la teva lògica de solidaritat amb els treballadors de Torribera.

Pero, diguès, per què ningú s'ha pres interés ni solidaritzat amb els treballadors d'AS?

Perque no em crec que CGT en desconeixès l'existència. Són al carrer Minerva -RRHH-, al carrer Mallorca, al carrer Londres, a Vall d'Hebrón, a la biblioteca Bonnemaison, etc. i etc.

Tots amb la jaqueta negra amb el brodat on s'hi veu clarament una AS dins un cercle.

Pero com a mínim has respost.

Això ja és un avenç.

A veure si va més enllà.

Encara que per mi ja és massa tard. Van acomiadar-me fa poc més de dues setmanes. Perque no volien fer-me fixe. Ara estic a l'atur i fins els collons.

Pots estar segur que com jo hi ha moltíssima gent disposada a lluitar. Pero amb un sindicalisme modern i combatiu. Perque a la Diputació de Bcn semblava dedicat a protegir els privilegis dels seus treballadors, dels funcionaris bàsicament, que de res més.

Això, com hauràs notat, és una esbroncada.

Pero si la faig és perque potser crec que sou capaços de fer més i fer millor.
Re: Solidaritat amb Torribera
18 nov 2008
Escolta, company:
Jo he parlat aquí, i parlo ara, a títol individual, com a treballador i com a afiliat a la CGT. No "soc" la CGT ni "represento" la CGT. Quan deia que no conec les condicions de la gent d'AS que treballeu a la Dipu volia dir que no les conec en detall, tot i que me les puc imaginar, i el que m'imagino no difereix gaire del que expliques. Evidentment, no volia dir que no em consti la vostra "existència", i no crec que a cap company o companya no li consti aquesta, o no sigui conscient que els vostres sous i les vostres condicions de treball són molt inferiors als de la majoria.
Com havia dit, la nostra secció sindical porta prop d'un any funcionant, abans no hi havia representació de la CGT a la Dipu, i tot i que alguns dels nostres delegats ja tenien experiència sindical prèvia, tot plegat és també un aprenentatge per la gent que -d'alguna manera o altra- hi estem ficats. Tenim molts fronts oberts (en una empresa on MAI s'havia mogut res i on els "capos" de Minerva i la UGT sempre han remenat les cireres al seu gust), i el de les subcontractes és un dels que voldríem obrir. Potser no hem trobat la manera de fer-ho fins ara, ni el moment. Ja t'he dit que l'empresa és molt gran i molt complicada organitzativament, i hi ha col·lectius de gent amb problemes a dojo aquí i allà... Però et ben asseguro -insisteixo- que és un tema que ens preocupa i del qual es parla sempre a les assemblees. Això és així. Jo no tinc cap necessitat d'estar dient coses que no són ni de justificar el "xiringuito" de ningú, d'acord?
Entenc perfectament que això és una esbroncada i no tinc res a dir-hi. Estàs en el teu dret, faltaria més. Només et demano que això no es quedi només en un "despotrique". Potser per tu ja és tard, i em sap greu que sigui així, però ens podries ajudar per a que no ho sigui pels que queden, ni pels que vinguin després. Envia'm un correu a butlleti.CGT.diba ARROBA gmail.com. Aquest compte de correu normalment me'l miro jo. Deixa'm un telèfon o manera de contactar amb tu i et truco. Mirem de parlar amb algun dels nostres delegats. Ens interessaria molt conèixer en detall les condicions de la gent d'AS que treballa a la Dipu. I si, a més, és possible que ens posis en contacte amb algun altre company o companya de la teva (ex)empresa, seria una manera per nosaltres de començar a posar-nos amb aquest tema i, en la mesura de les nostres possibilitats, lluitar-ho.
Espero resposta, d'acord?
Vinga, salut.
Sindicat