Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Reobert el càs dels encausats pels aldarulls al PP de Mataró
14 nov 2008
Reobren el càs dels encausats pels aldarulls de fà cinc anys en un acte de protesta contra el PP a Mataró. Ara demanen indemnitzacions econòmiques i penes de presó per tres dels companys. Absolució encausats!
REPRESSIÓ POL�TICA, REPRESSIÓ POLICIAL

    Fa cinc anys (si, cinc!) tots i totes estàvem convocats a les urnes. Perquè feu memòria… va ser la època en que les “postresâ€? tropes viatjaven cap a Irak, l’època en que els “postresâ€? polítics van fer amistat íntima amb el polítics estadounidenses… Recordeu, oi? En aquell moment Josep Piqué, Rodrigo Rato i altres amics de la cuadrilla visitaven la nostra ciutat, amb la intenció de convence’ns que ells eren la millor opció, mentre venien demagògia autoritària. Dins la onada de repulsa contra la dreta feixista espanyola s’organitza un petit acte de protesta davant el local on es celebrava el míting per mostrar la repulsa a les polítiques mercenàries del PP i el rebuig als seus polítics i simpatitzants Immediatament els polítics esmentats eren escoltats per un exèrcit d’antidisturbis. Aquesta és la igualtat que ens venen: escuts, porres extensibles, pilotes de goma...
    Aquest acte va acabar amb tres companys detinguts i dos més encausats. Les acusacions són variades: obstrucció, agressió, resistència, desobediencia i atemptat a l’autoritat, junt amb destrosses als immobles públics i propietats del PP, amb penes que van des de sancions econòmiques fins a demandes de dos anys de presó per tres dels companys. Ens aquest cinc anys són diversos els moviments judicials que s’han fet al voltant del cas. Fa tres anys el cas estava pràcticament arxivat per falta de proves, però de cop i volta va aparèixer un jutge que va creure que calia remoure una mica més… S’envia els companys a declarar davant la jutgessa, i aquesta decreta que el cas ha de passar per la via penal, i cal un judici ordinari oral. Passen dos anys sense notícies… i ara, de cop i volta, els companys reben una notificació de que han de dipositar una fiança per tenir dret a defensa el dia del judici… Ironia pura i dura… Tots tenim dret a la legítima defensa, però només si pots pagar-la. Estem parlant de prop de 1500€ entre tots ells, per si de cas…
    El cas es troba a l’audiència provincial, després de l’últim recurs presentat demanant que el procés comences de nou, degut a que les irregularitats en aquest i les il•legalitats en les declaracions dels cossos de seguretat, en la presentació de proves fora de termini, etc. Mentrestant el jutjat de Mataró, per salvar-se les esquenes, decideix tirar el procés endavant sense esperar la resolució del jutjat provincial.
    Tenim clar que aquest últim moviment ha estat totalment de control cap als companys, ja que cap d’ells ha deixat la lluita, tot el contrari, són membres actius de la lluita anticapitalista a la nostra ciutat i més enllà.
    El procés està ple d'irregularitats i il•legalitats que esperem puguin ser utilitzades el dia del judici contra ells, i així poder demostrar que tot plegat és un muntatge i un invent de l'alta burocràcia. És per aquest motiu que demanem l’absolució completa dels companys i companyes!

No ens faran callar, endavant contra ells!
Novembre de 2008, Mataró

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat