Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : globalització neoliberal : laboral : especulació i okupació
Un grup de joves s'encadena a la seu de "La Caixa"
13 nov 2008
Sis militants de Maulets s’han encadenat avui dijous dia 13 de novembre a l’entrada dels edificis de la Caixa a l’Avinguda Diagonal. Juntament amb ells un altre grup de joves portava pancartes amb lemes com “no pagarem la vostra crisi? o “el capitalisme ens encadena a la precarietat?.
caixa5.JPG
Aquesta acció s’emmarca en una setmana d'accions descentralitzades per denunciar el poder financer, com una de les fonts de la crisi econòmica actual i de la precarietat del jovent.

Davant la cimera del dia 15 de novembre a Washington que pretén “refundar el capitalisme?, s’han plantejat diverses respostes, entre les quals, mobilitzacions unitàries, impulsades pels treballadors en conflicte contra els ERO’s, l’esquerra sindical i diverses organitzacions anticapitalistes i moviments socials.

Les accions d’aquesta setmana s’han realitzat justament per convocar a aquestes mobilitzacions, com també per conscienciar del fet que aquesta crisi no és un fruit de l’atzar sinó que ha estat provocada pel mateix creixement del capitalisme i per l’ambició desmesurada dels grans poders econòmics (financers i industrials) que, mitjançant l’especulació, el foment del consumisme i la retallada de salaris han fet esclatar una bombolla que prèviament havien inflat.

Amb aquesta acció es pretén denunciar que, una vegada més, es faci pagar els costos de la crisi del gran capital a aquells i aquelles que van pagar també pels beneficis acumulats durant els darrers anys: els treballadors, exclosos, aturades, i estudiants. Una vegada més, es pretén fer pagar a les precàries per l’ambició de bancs, transnacionals i especuladors.

Des de Maulets, cridem al conjunt de les joves a organitzar-se i lluitar i a dur a terme accions directes de rebuig contra aquesta ofensiva. Així mateix, avisem que continuarem duent a terme accions en aquest sentit.

És el moment de plantejar alternatives basades en la solidaritat, la democràcia i la justícia social. Els beneficis d’uns pocs no poden seguir precaritzant les vides de la gran majoria. El jovent està en peu de guerra.

el jovent dels Països Catalans NO PAGAREM LES SEVES CRISIS!


Convocatòries unitàries per al 15 de Novembre contra la cimera del G-20 arreu dels Països Catalans:


Palma: Plaça d'Espanya. Andorra la vella: Davant del govern. Barcelona: Plaça Catalunya. Figueres : Plaça de l'Ajuntament. Girona: plaça del vi. Lleida: Plaça de la Paeria (també 19.30 davant de l'IEI, pça Catedral convocada per Assemblea popular anticrisi). Manresa: Plaça Joan Fuster (encara coneguda com Plaça Espanya). Reus: Plaça del Mercadal (els col·lectius locals convoquen a les 19.00). Sabadell: plaça de sant Roc. Tarragona: Rambla Nova, davant l'estàtua dels despullats (els col·lectius locals convoquen a les 17.30), Tortosa: Plaça de l'Àngel, Vilanova: Plaça de l'ajuntament. Alacant: Esplanada de Espanya, davant la Rambla de Méndez Núñez. Castelló: Plaça de la Independència (coneguda com La Farola ). Elx: Plaça Baix. Gandia: Plaça de l'ajuntament. Torrevella: davant l'Ajuntament. València: Plaça Ajuntament. Vinaròs: Plaça de l'Ajuntament.
caixa8.jpg
caixa4.JPG
Mira també:
http://www.maulets.org
http://www.maulets.org/veure.php?id=980

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Un grup de joves s'encadena a la seu de "La Caixa"
13 nov 2008
Canya! muy bien para los maulets!

La crisis que la paguen los bancos!
Re: Un grup de joves s'encadena a la seu de "La Caixa"
13 nov 2008
canya al capital!

senyalem-los amb el dit!
Re: Un grup de joves s'encadena a la seu de "La Caixa"
13 nov 2008
Bé...

Tot i que smebla acció de les JERC, que s'encadenen a 10 metres i no impedeixen res.
Si la Caixa vol, encara estarien allà sools veient com tothom entra i els mira estranyats.

De totes formes, bén fet!
Re: Un grup de joves s'encadena a la seu de "La Caixa"
13 nov 2008
tothom, el 15-N al carrer!
Re: Un grup de joves s'encadena a la seu de "La Caixa"
14 nov 2008
em sembla molt bé gent, a mi com a sempre em sobraria dir si sou maulets o sou del barri del carmel, perquè la lluita anticapitalista és de totxs i així aconseguim que diguin que unos jovenes independentistas... i no que diguin unos jovenes Anticapitalistes... però bueno, poc a poc, anirem caminant junts.
Felicitats per l'acció!
Re: Un grup de joves s'encadena a la seu de "La Caixa"
14 nov 2008
bé, comparteixo en part l'opinió d'en content, però també cal tenir en compte que maulets és una eina (per agrupar esforços) i cal fer una mica de propaganda de les eines que tenim.
tampoc no veig un excés de corporativisme en l'acció, la veritat.

per cert, molt bones les fotos i molt currada la pancarta.

felicitats !
algú sap si haurà conseqüències repressives?
Re: Un grup de joves s'encadena a la seu de "La Caixa"
14 nov 2008
L'acció esta be, el que hem sobta es que no hi hagi les crítiques que hi ha quan per exemple la CAJEI fa una acció i la reivindica.Tenint en compte que Maulets a Barna és inexistent iq eu l'únic col.lectiu de joves que funciona i fa feina, amb les seves mencances, és la CAJEI
Re: Un grup de joves s'encadena a la seu de "La Caixa"
14 nov 2008
diràs l'únic colectiu de joves independentistes...
Re: Un grup de joves s'encadena a la seu de "La Caixa"
14 nov 2008
prou de tirar merda

UNITAT DEL JOVENT DE L'EI! ja!
Re: Un grup de joves s'encadena a la seu de "La Caixa"
14 nov 2008
La cajei l'únic col·lectiu jove que existeix?

Sasps quan representeu sobre el jovent que està en l'associacionisme a la ciutat?...

Saps quan representeu sobre el jovent de la ciutat?...

xato saps quan representeu sobre la societat de la ciutat?...

Saps doncs quan més representeu que maulets davant la societat?...

A fer la mà sou igualment un zero a l'esquerra. Una mica d'humilitat.

I a vere quan us deixeu veure per comarques de menys de 50.000 habitants allí si que sereu representatius per parlar com parleu, això si allí no hi podreu fer guetos radical-guais... marginals.
Re: Un grup de joves s'encadena a la seu de "La Caixa"
14 nov 2008
tenim els mateixos ideals JODER

no trenquem la unitat x simples envejas de organitzacions!

salut

VISCA l'esquerra independentista!
Re: Un grup de joves s'encadena a la seu de "La Caixa"
14 nov 2008
Home xec,
és bastant trist dir k la cajei és l'únic col·lectiu que fa faena a bcn...
Sobre si se fa corporativisme? que si a la cajei si la critiquen??
La diferència és que en esta notícia, l'eix central és la crisi, els bancs i caixes, i que s'ha fet una acció de protesta. La paraula Maulets només surt 2 cops en tota la notícia, i les imatges no són massa corporativistes que diguem.
Ai vist alguns comunicats de la cajei, que l'eix central de la notícia és el que ha fet la Cajei en una lluita(causa), i no pas la casua en si mateixa, també ai vist pancartes que més de la meitat l'ocupèn el logo de la cajei.

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/342715

Hi veieu alguna diferència?? jo sí.

EN tot cas, visca la unitat en la lluita anticapitalista, i visca la unitat del jovent de l'EI.( i ja postas a fer, de l'EI també)
Sindicat Terrassa