Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
(AJ Benimaclet) Xerrada amb en Jona al CSO La Closka
13 nov 2008
enjonabo.jpg
Comunicat de l'Assemblea de Joves de Benimaclet-CAJEI


Absolució Jona! La solidaritat no s'empresona


El proper dissabte 22 de novembre l'Assemblea de Joves de Benimaclet ha convidat a en Jona per a que ens explique el cas repressiu que ja fa 2 anys que pateix. Jonathan Ivorra, és un jove veí del barri de la Sagrada Família de Barcelona, està pendent dâuna petició de 8 anys de presó i una pena-multa de 3200 euros després d'haver-se manifestat contra l'especulació urbanística a Ciutat Vella de Barcelona.
No és casualitat que el lloc on es realitza siga un Centre Social Okupat, ja que l'especulació és un fet que, per desgràcia, ens té acostumats a la nostra comarca. Des de l'AJ Benimaclet recolzem la lluita de tots els Centres Socials Okupats, amenaçats per la màfia immobiliària i els seus còmplices de l'administració local, en perill de desallotjament. Lluita que fem nostra, animant a tot el jovent benimacleter i valencià a alliberar espais i donar suport als que resisteixen.

EL âCAS FORAT DE LA VERGONYAâ?

Durant la transformació del barri de Ciutat Vella de Barcelona, una de les principals beneficiàries ha sigut la promotora i constructora Procivesa/Focivesa, que ha actuat com a braç executor. Curiosament, el 51% de lâempresa pertany a lâAjuntament de Barcelona. A través del Pla Especial de Reforma Interior (PERI) lâAjuntament ha forçat lâexpulsió de la població i del comerç tradicional. En total, es van vore desplaçats uns 200 veïns, i 1078 habitatges foren enderrocats.

Però el més sospitós és lâevolució que seguí el projecte urbanístic: de la nit al dia i sense avisar, allò que sâhavia venut al veïnat com un espai verd dâus públic pel barri s'acabà convertint en un projecte de pàrquing privat.
Les màquines de Procivesa entraren per derruir la zona, i durant anys es deixà un solar deshabitat, amb runa i deixalles sense cap mena de vergonya. Dâací, el nom amb el qual es coneix la zona: el Forat de la Vergonya.
Davant dâaçò, els afectats i altres veïns començaren a moureâs i actuar. Joves, grans i menuts es posaren a treballar per transformar un munt de runa i deixalles en un espai ajardinat i autogestionat, on es realitzaven activitats infantils, dinars colâ¢lectius, festes populars, concerts per a totes les edats... I poc a poc aconseguiren allò que lâAjuntament havia estat intentant evitar: fer dâaquell solar un espai per a tothom.

LA RESPOSTA VEÃ?NAL

Els veïns es passaren 6 anys construint aquesta nova plaça pública i negociant amb lâAjuntament una eixida digna i comuna, davant la por que tot açò acabés en sac buit. I, efectivament, sense previ avís i evitant el diàleg, les màquines de lâAjuntament acabaren entrant per destruir tot el que sâhavia fet i desallotjar els qui encara no havien fet fora, aixafant el projecte veïnal i centenars dâesperances recollides per tota la ciutat. Fou arrel dâaquesta darrera ofensiva que els veïns decidiren convocar una sèrie de mobilitzacions.

Entre elles, la manifestació del 5 dâoctubre 2006, que acabà amb enfrontaments i detencions, fruit de la gran tensió entre el veïnat i les institucions públiques i privades implicades en el cas, que van enviar-hi la unitat policial més armada i violenta del cos dels Mossos dâEsquadra.

LA PERSECUCIÃ POLÃ?TICA DEL JONA

Una setmana després, el 13 dâoctubre de 2006, els Mossos dâEsquadra detingueren un veí del barri de la Sagrada Família, en Jonathan Ivorra. La detenció es produí de manera vexatòria. L'acusaren de llençar coets contra la policia i li atribuiren delictes de desordres públics, danys i atemptat a lâautoritat. Negant-li tota presumpció dâinnocència i trepitjant els drets més bàsics, el Jona fou detingut al portal de casa seua, davant la seua companya per part de quatre policies absurdament encaputxats que l'emmanillaren i el traslladaren als calabossos de la comissaria de les Corts, on l'interrogaren, despullant-lo físicament i agredint-lo verbalment.

Tots els que coneixem el Jona i/o el âcas Ciutat Vellaâ? hem entès que la seua detenció responia a la necessitat de la policia de presentar un cap de turc davant de lâAjuntament. Contribuint a la criminalització de totes les veus crítiques que qüestionen el nou model de ciutat imposat, que ara es segueix aplicant a molts altres barris impunement.

INIMAGINABLE... TOCA EIXIR AL CARRER

Malgrat el mal tràngol que es visqué lâoctubre de 2006, ningú (ni tan sols els advocats) podia imaginar que el Ministeri Fiscal demanaria el tancament a presó dâen Jonathan Ivorra. I no sols açò, sinó que pretenen condemnar-lo fins a 8 anys de presó i a una pena multa de més de 3200 euros sota les acusacions finals de manifestació ilâ¢lícita, desordres públics i atemptat a lâautoritat. Tot, per haver-se mobilitzat al costat del veïnat de Ciutat Vella en contra de lâespeculació urbanística i en favor dâuna Barcelona on hi càpiga tothom.

Ãs per açò que, des de lâAssemblea de Joves de lâEixample Nord (AJEN) i el conjunt de la CAJEI exigim que lâAjuntament de Barcelona actue, retire la seua acusació particular i mostre el seu suport. Exigim la llibertat dâen Jona, que sâature la repressió contra el jovent i la resta de la ciutadania que sâorganitza i es mobilitza i que es respecte al dret a la lliure manifestació dâidees.

Si formes part d'un col·lectiu, entitat, casal i voleu vendre el material al vostre local o simplement s'acosta la festa major del teu poble i t'interessa que hi haja una paradeta informativa del cas, pots posar-te en contacte amb el grup de suport enviant un correu. Si cal vindrem nosaltres a fer la paradeta.


GRÃCIES PER SOLIDARITZAR-TE. ABSOLUCIÃ JONA!
L'ESPECULACIÃ ÃS UN FET, MANIFESTAR-SE UN DRET!

www.absoluciojona.org
absoluciojona ARROBA joveseixample.cat


22 de novembre

19:00 Xerrada al CSO La Closka amb en Jona
21:00 Sopar de recolçament

CSO La Closka: Av. Constitució, 355 (entre València i Tavernes Blanques)
Tramvia línia 6 (Sant Miquel dels Reis). Bus 16 i 36.

Organitza: Assemblea de Joves de Benimaclet - CAJEI
Mira també:
http://ajbeni.ppcc.cat
http://ajbenimaclet.blogspot.com/

This work is in the public domain
Sindicat