Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Fan fora a la Rosa!
12 nov 2008
rosa.png
La Sra. Rosa Talón del barri del Clot, va néixer a la finca del carrer Rogent 81 bis, a on ja hi havien viscut els seus avis i els seus pares. Allí, a banda de la seva vivenda, té des de fa molts anys el seu modest negoci, la âCistelleria Talónâ?. Ãs a dir tota la seva vida ha transcorregut en aquesta finca, confiant amb la seguretat de poder-sâhi quedar indefinidament per tenir un contracte de renda antiga.

Des de fa més de 15 anys, la Sra. Rosa pateix assetjament immobiliari per part
del propietari. Que sense cap mena dâescrúpuls no ha fet cap inversió en el manteniment de la finca, ha tallat el subministrament dâaigua, ha contractat detectius privats i un llarg etcètera dels més variats paranys... per tal dâaconseguir el seu objectiu, fer-la fora i desenvolupar el seu bussiness especulatiu.

En aquest context, és on la propietat es troba amb dos problemes. En primer lloc, amb la resistència de la Sra. Rosa, qui sense cedir a les seves agressives pressions, sinó més aviat tot el contrari, planta cara i es dedica a fer un llarg pelegrinatge per totes les oficines de lâadministració (Síndic de Greuges, Oficina Municipal contra el mobbing,
Seu del Districte, Jutjats, Policia...), sent nul el resultat obtingut. I en segon lloc, lâarribada dâun col·lectiu dâokupes a la part deshabitada de la finca, que es va encarregar dâarreglar els desperfectes de la finca, donant us i vida a âVila Kulaâ?. Des del primer moment es van solidaritzar amb la Rosa en la seva lluita i han confluït en la protesta i la auto organització enfront de la problemàtica de la vivenda i de lâespeculació.

Tot plegat, ens trobem amb una macabra trama. LâAjuntament sâautodenomina com a defensor dels inquilins assetjats (amb mesures espectaculars com el fiscal antimobbing), però demostrant a lâhora de la veritat una descarada, per no dir còmplice passivitat. En aquest cas són moltes les irregularitats comeses per part del Districte de San Martí, on ha demostrat una manca clara de voluntat de complir el seu paper i obligar al propietari a respectar els drets de la seva inquilina. A més a més, el Districte va donar el permís dâenderrocament a la propietat, quan de sobres es coneixia la presencia de la Sra. Rosa, el seu contracte indefinit i lâassetjament que sofria...
La justícia sâha encarregat dâavalar aquestes pràctiques, ha condemnat a la Rosa al desnonament immediat i a sobre a pagar les costes del judici. Fins i tot una querella criminal per mobbing i coaccions, admesa a tràmit i interposada per la Rosa, no ha aconseguit aturar el procés. Així doncs, es podria donar el cas absurd, de que el propietari sigui condemnat per un delicte de coaccions dâaquí dos anys, quan la finca ja sigui un altre solar podrit al barri.
Aquest és un cas emblemàtic dâinjustícia, on la complicitat dels interessos especulatius privats i dels poders públics és tan evident... que fa pudor. Molta pudor!

Per donar el teu suport, pots apropar-te a la botiga i firmar la petició contra el desnonament i rebre més informació. També pots solidaritzar-te, fer circular aquesta història, estar pendent de futures convocatòries...

No deixarem que sigui invisible aquest nou cas de violència immobiliària!
Totes plegades plantem cara a lâespeculació.

Col·lectiu de suport a la Rosa Talon.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Fan fora a la Rosa!
13 nov 2008
Com es pot ajudar a aaquesta dona? està prevista alguna acció?
Questions de disseny
14 nov 2008
Les lletres del cartell costen molt de llegir.
Sindicat Terrassa